Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salarii

60 dintre sucevenii plătiţi cel mai bine sunt universitari şi angajaţi în justiţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mult de jumătate dintre primii o sută de suceveni care în anul 2011 au avut cele mai mari salarii sunt universitari sau lucrează în domeniul justiţiei. Potrivit unui clasament al veniturilor salariale nete încasate în cursul anului trecut, 30 de angajaţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi tot atâţi salariaţi ai Parchetului de pe lângă Tribunal, ai Curţii de Apel Suceava, ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel sau ai Tribunalului Suceava au reuşit să se claseze între primii o sută cel mai bine plătiţi suceveni. Dacă universitarii suceveni domină topul primelor 50 de salarii, primul angajat din justiţie apare în topul celor mai bine plătiţi suceveni abia pe locul 47. În topul o sută al sucevenilor cu cele mai mari salarii mai apar şi doi salariaţi ai primăriei Vicovu de Sus, fiecare dintre ei încasând venituri nete anuale de peste 110.000 de lei (1,1 miliarde de lei vechi). Veniturile obţinute de către aceştia în cursul anului trecut provin din drepturi salariale din perioada 2006 – 2009, câştigate în instanţă. Trebuie spus că în clasament nu au fost luate în considerare salariile obţinute de angajaţii suceveni din domeniul bancar, aceste informaţii urmând să fie disponibile în perioada următoare.

 

Cel mai bine plătit sucevean a câştigat lunar aproape 7.300 de euro

Suceveanul care în cursul anului trecut a încasat cel mai mare salariu este angajat al unei firme de construcţii. Acesta a obţinut anul trecut venituri salariale nete în sumă totală de puţin peste 370.000 de lei (3,7 miliarde de lei vechi), ceea ce înseamnă un salariu mediu lunar de aproape 7.300 de euro.

Pe locul al doilea în topul celor mai mari salarii s-a clasat un sucevean care lucrează în domeniul fabricării produselor lactate. În fiecare lună, acesta a încasat un salariu net mediu de 29.600 de lei (296 de milioane de lei vechi).

Primul universitar sucevean din topul celor mai bine plătiţi suceveni apare pe locul al treilea, având un venit net anual din salarii de 296.000 de lei.

În clasamentul veniturilor salariale apare pentru prima dată un angajat al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, care, cu salariul obţinut în 2011, se clasează pe locul patru, cu un venit anual de 280.000 de lei (2,8 miliarde de lei).

De remarcat faptul că dintre primii 20 cel mai bine plătiţi suceveni în 2011, opt sunt profesori ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

 

Salariile mari au devenit şi mai mari în 2011

Comparativ cu topul celor mai mari salarii obţinute în 2010, se poate spune că veniturile salariale mari încasate în 2011 le-au depăşit cu mult pe cele din urmă cu doi ani. În 2010, cel mai bine plătit sucevean, un angajat în domeniul aviaţiei, a încasat venituri nete salariale totale de 259.000 de lei, cu peste un miliard de lei vechi mai puţin decât suceveanul care în 2011 s-a clasat pe primul loc. Tot comparativ cu salariile obţinute în 2010, se poate observa o creştere a numărului universitarilor suceveni care au intrat în topul 100 al celor mai mari venituri salariale. Dacă în anul 2010, printre primii o sută de suceveni cu salariile cele mai mari se numărau 15 cadre universitare, în 2011 numărul acestora s-a dublat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 60 dintre sucevenii plătiţi cel mai bine sunt universitari şi angajaţi în justiţie.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 9 voturi
60 dintre sucevenii plătiţi cel mai bine sunt universitari şi angajaţi în justiţie2.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Venit net salarial sau venit net global ? trimis de
(21 mai 2012, 11:40:22
No, foarte bine! Venit mare inseamna impozit mare, deci Don' Primare are bani de toate cele! Spor la treaba!
2.   WAW trimis de
(21 mai 2012, 20:14:21
Sa nu-ti vina sa crezi, deci..ce salarii frumoase au saracii profesori universitari suceveni !Mai mari ca ale magistratilor, si aia le au mari, va dati voi seama darga concitadini ? Mi-e clar acum ca USV-ul din pacate, e nu numai o sursa de facut diplome pe banda rulanta, dar si o grasa vaca de muls, pentru multi care nu au nici o treaba cu ce ar trebui sa fie notiunea de invatamint superior. Din pacate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei