Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2012 - Anul XVII, nr. 52 (4957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Opt luni de închisoare, pentru că a bătut cu toporul un câine husky pe stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Suceava a condamnat zilele trecute un bărbat din municipiul Suceava la opt luni de închisoare cu suspendare, sub acuzaţia că respectivul a bătut cu sălbăticie, pe stradă, cu un topor, un câine din rasa husky care se pierduse de stăpânul său.
Fapta s-a petrecut anul trecut, pe data de 2 aprilie, pe strada Zimbrului, din cartierul Zamca.
Câinele husky a scăpat din padocul în care îl ţinea stăpânul său şi s-a deplasat pe traseul pe care obişnuia să-l plimbe fiul proprietarului.
Pe strada Zimbrului, câinele s-a jucat cu mai mulţi copii şi, potrivit martorilor, nu era deloc agresiv. De altfel, rasa husky nu este una agresivă.

 

„Cu toporul i-a aplicat două lovituri în zona capului şi a gâtului, apoi l-a lovit în zona coastelor şi în zona picioarelor din spate”

Un martor a închis căţelul într-un ţarc, bănuind că animalul e de rasă şi urma să fie căutat de proprietarul său. Patrupedul, însă, a scăpat şi de aici şi a ajuns din nou pe strada Zimbrului.
Aici, însă, susţin anchetatorii, a fost atacat de un bărbat care locuieşte în zonă, Vasile Gîtman.
„Învinuitul a luat un topor şi s-a îndreptat spre câinele rasa husky, care nu era agresiv şi nu l-a atacat în nici un fel, şi cu toporul i-a aplicat două lovituri în zona capului şi a gâtului, apoi l-a lovit în zona coastelor şi în zona picioarelor din spate”, se arată în rechizitoriul prin care inculpatul a fost dat pe mâna judecătorilor de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.
Agresorul, se mai arată în actele de sesizare a instanţei, s-a oprit abia după ce mai mulţi locatari ai blocurilor din zonă au strigat la el.
Câinele s-a târât plin de sânge în scara unui bloc din apropiere, de unde a fost luat de câţiva iubitori de animale şi dus la cabinetul unui medic veterinar.
Între timp, martorii au reuşit să-l găsească şi pe proprietarul patrupedului.
Căţelul, în vârstă de 6 ani, avea mai multe plăgi deschise şi pierduse o cantitate mare de sânge. A avut nevoie de mai multe săptămâni pentru a-i fi tratate leziunile.

 

I-au suspendat executarea pedepsei şi i-au dat termen de încercare

Din boxa acuzaţilor, Vasile Gîtman a negat că el a lovit bietul animal.
Zilele trecute, însă, magistraţii Judecătoriei Suceava l-au găsit vinovat şi l-au condamnat la opt luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de provocare de suferinţe fizice şi psihice, prin orice mijloace, unui animal.
Judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei şi i-au dat un termen de încercare pe o perioadă de doi ani şi opt luni, timp în care dacă va comite o nouă infracţiune va ajunge direct după gratii şi îşi va ispăşi integral pedeapsa.
Vasile Gîtman a fost obligat, de asemenea, să plătească 370 de lei contravaloarea operaţiei şi a tratamentului câinelui husky siberian şi, totodată, 800 de lei cheltuieli de judecată.
Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

 

5.000 de lei amendă penală pentru că a omorât un câine comunitar

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Plopeni, a fost primul sucevean trimis în judecată pentru că a omorât un câine comunitar.
Fapta de care este acuzat Neculai Popa s-a petrecut pe data de 28 decembrie 2009, când tânărul ar fi omorât un câine comunitar, lovindu-l de mai multe ori cu un par şi o rangă.
Leşul animalului a fost aruncat ulterior în albia unui pârâu, unde a şi fost găsit de poliţişti şi autorităţile pentru protecţia animalelor.
Neculai Popa s-a apărat susţinând că patrupedul pe care l-a omorât în bătaie era turbat şi că animalul a dat iama de mai multe ori printre păsările de curte ale familiei sale, precum şi ale vecinilor.
Tânărul a fost dat pe mâna autorităţilor de către o vecină de-a sa, care era revoltată nu atât de moartea câinelui, cât de faptul că leşul animalului a fost lăsat pe proprietatea familiei sale.
Iniţial, Judecătoria Suceava l-a condamnat să plătească o amendă de 5.000 de lei, care a fost apoi redusă la 1.000 de lei ca urmare a recursului.

 

A împuşcat cinci câini. A scăpat doar cu o amendă

În aprilie 2011, un bărbat din comuna suceveană Vicovu de Jos s-a ales cu dosar penal, după ce a împuşcat cinci câini vagabonzi.
Respectivul, Petru Calancea, în vârstă de 62 de ani, a recunoscut că a tras cu puşca în cele cinci patrupede, însă le-a spus poliţiştilor că animalele aveau râie şi îi atacau găinile.
Spre sfârşitul anului trecut, procurorul de caz a decis că nu se impune trimiterea în judecată a suspectului, acesta primind doar o sancţiune administrativă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt luni de închisoare, pentru că a bătut cu toporul un câine husky pe stradă.
 Vizualizări articol: 4144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Opt luni de închisoare, pentru că a bătut cu toporul un câine husky pe stradă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Animale de oameni trimis de
( 3 mar 2012, 13:40:29
De ce i s-a dat cu suspendare la animalul asta, chiar trebuie sa faca puscarie asemenea specimene,care fac de usine specia umana?
La puscarie cu crimnalii !
2.   RRomania trimis de
( 3 mar 2012, 15:16:51
asta e rromania...... daca un om cu masina omoara pe altul pe zebra, baut si fara carnet si iese liber fara nici o zi de puscarie cum sa execute puscarie un animal ce loveste cu toporul un biet patruped?
3.   Suceava trimis de
( 3 mar 2012, 15:43:07
Un oras plin de caini... comunitari, stapani care nu stiu sa aiba grija de cainii lor, la fel as face si eu sa am copii mici si sa scape vreun caine de asta, daca musca vreun copil facea cainele puscarie?
3.1  RE: Suceava trimis de
( 3 mar 2012, 17:02:52
homosexualule , husky nu e o rasa agresiva , sunt foarte pritenosi , ca pechinezii .
4.   Pentru pop din suceava trimis de
( 3 mar 2012, 16:44:58
Ai dreptate in ceea ce priveste cainii comunitari, dar cred ca daca copii tai pe care nu ii ai ar ajunge pe strada Zimbrului ar avea parte de acelasi tratament de care a avut parte si bietul caine. Asta deoarece individului i se spune "nebunica" (intreaba copiii din zona), iar sotia lui a avut parte de acelasi tratament cu toporul. Exista insa un semn de intrebare privind modul in care a tratat aceasta problema politia (fara nume deocamdata).
5.   Dom niculai, trimis de
( 3 mar 2012, 16:52:55
ca sami dati banii trebuie sa pup și kuru la caine?
6.   Ptr.'CETATEANUL ONEST' trimis de
( 3 mar 2012, 17:57:14
Cu conditia sa mergi la scoala , sa inveti sa scrii romaneste....
7.   Comentariu hain trimis de
( 3 mar 2012, 20:47:44
bai porcule,daca te batea pe tine mata bine cand erai mic si cu rahatul in bot,nu ajungeai azi un analfabet care uraste cainii.tembelule.
8.   Gitman tembelu`... trimis de
( 4 mar 2012, 14:02:23
daca si un husky este agresiv cum este un pitbull hranit cu sange si carne cruda? tembelu de gitman a stat toata viata la coada vacii si a avut wc ul format din 2 betze: unul sa se tina de el si altul sa fugareasca cainii,si acum a ajuns la oras....halal comportament...daca era in S.U.A acum facea cunostinta cu un negru " agresiv" in celula....si ii baga coada la topor in cwr
9.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2012, 17:29:06
cine e indragostit de javre sa le culeaga si sa -i cazeze la hotel.
10.   Pt tractorist trimis de
( 4 mar 2012, 19:31:13
Nu degeaba esti tractorist. Ai mintea unuia. Cred ca si oameni sunt prea multi.Asa ar putea un nebun sa faca loc in lume si de oameni.Nu mai incapi tu de caini!
11.   Judecatori tampiti trimis de
( 4 mar 2012, 20:36:12
cum sa faca asa ceva?data viitoare va sari cu toporul la oameni idiotul ala

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei