Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2012 - Anul XVII, nr. 52 (4957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Petece” pe dealuri

Fotografia unui sucevean face turul lumii, cu National Geographic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să fii la locul potrivit, în momentul potrivit. Aceasta este esenţa unei fotografii reuşite – consideră Gabriel Marian, suceveanul a cărui fotografie, care reprezintă dealurile Sucevei, în zona Moara, la apus de soare, face acum înconjurul lumii, în cea mai nouă ediţie a National Geographic Traveler Magazine.
Fotografia a fost realizată într-o zi de primăvară, în mai anul trecut, după cum a precizat Gabriel Marian: “Era exact ora 20.00 când am realizat fotografia. Veneam de la muncă, împreună cu un prieten, când am văzut apusul de soare. Am zis să-l pozăm, dar nu acolo, din drum, ci de sus, de pe un deal. De aceea multă lume crede că fotografia este realizată din avion. Am prins exact momentul în care o parte din terenuri erau abia lucrate, iar altele erau deja înverzite, motiv pentru care am decis să numesc fotografia «Petece». Fără acel nor providenţial, atât de pufos, fotografia nu ar fi avut acelaşi impact”.
După numeroase aprecieri primite pe siteuri de profil, dedicate pasionaţilor de fotografii, unde “Petece” a fost fie fotografia zilei sau a săptămânii, cea mai plăcută surpriză pentru Gabriel a fost să afle că fotografia sa a fost selectată pentru a fi publicată în ediţia din martie-aprilie a versiunii internaţionale a National Geographic Traveler Magazine.
Fotografia care înfăţişează împrejurimile Sucevei poate fi admirată pe siteul National Geographic Traveler doar contra cost şi în varianta PDF, prin descărcarea ei de pe o secţiune dedicată a site-ului.
Gabriel Marian, realizator de programe la un post de radio regional şi fotograf liber profesionist, consideră că poze bune pot fi făcute şi fără a avea aparatură ultraperformantă. “Poţi face o fotografie bună şi cu telefonul. Totul e să fii la locul potrivit, în momentul potrivit. Dimineaţa şi seara sunt cele mai bune momente pentru a face fotografii senzaţionale”, le transmite el celor care sunt interesaţi să îşi încerce talentul în acest domeniu.
Fotografia care i-a adus o mulţime de satisfacţii, realizată cu un Nikon D90, i-a adus şi cel mai mare premiu câştigat până acum, un DSLR Nikon cu obiectiv, la un concurs organizat de Nikon UK.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotografia unui sucevean face turul lumii, cu National Geographic.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 22 voturi
Fotografia unui sucevean face turul lumii, cu National Geographic4.8522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo Gabi! trimis de
( 3 mar 2012, 12:24:14
Felicitari! Ma bucur ca macar concursurile de fotografie din strainatate sunt corecte. Keep it up!
2.   Felicitari!!! trimis de
( 4 mar 2012, 15:19:37
Intradevar,o fotografie frumoasa!!!!
3.   Bravo!! trimis de
( 4 mar 2012, 21:30:57
Bate de departe multe alte fotografii din aceeasi revista!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei