Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2012 - Anul XVII, nr. 52 (4957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur a semnat un proiect de 3 milioane de euro pentru drumul Pojorâta – Izvoarele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, au semnat ieri proiectul pentru modernizarea unei porţiuni din drumul judeţean care face legătura între Pojorâta şi Izvoarele Sucevei. Potrivit spuselor lui Flutur, valoarea proiectului este de aproape 3 milioane de euro, fondurile fiind asigurate prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova.
El a arătat că proiectul presupune betonarea unei porţiuni de drum de cinci kilometri. „Este un prim proiect pe un drum care modernizează o zonă care aşteaptă de mult ieşirea din noroi, şi mă refer aici la zona comunei Izvoarele Sucevei. Modernizăm un drum care ne va ajuta să legăm această parte de ţară de Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei. Şi în acest fel legăm zonele Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei de Ucraina”, a declarat Flutur. El a adăugat că în urma implementării unor proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional, 110 kilometri de drumuri din judeţul Suceava au fost modernizaţi din fonduri europene. Flutur a apreciat că unul dintre cele mai frumose drumuri modernizate prin POR, la nivel naţional, este cel care face legătura dintre localitatea Pojorâta şi platoul masivului Rarău. „Vreau să-i mulţumesc doamnei Elena Udrea pentru ce a făcut pentru judeţul Suceava şi sunt convins că şi cu domnul Petrescu vom face foarte multe lucruri bune”, a spus Gheorghe Flutur.
El a mai adăugat că la sfârşitul săptămânii viitoare, la Suceava vor fi semnate 29 de proiecte pentru modernizarea unor drumuri din judeţ, valoare investiţiilor ridicându-se la peste 40 de milioane de euro.
La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a spus că modernizarea drumului care face legătura cu punctul de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei este unul dintre cele mai importante proiecte aprobate prin Programul Operaţional Comun. „Aici vorbim despre dezvoltare. Din punctul de vedere al ministerului, şi al meu personal, este o investiţie dublă. Pe de o parte dezvoltăm ţara şi drumurile, pentru cetăţenii noştri, şi pe de altă parte, facem aceste investiţii şi pentru turism. Avem multe proiecte depuse de Suceava şi facem tot posibilul să accelerăm cât mai mult toate etapele care depind de noi pentru ca aceşti bani să fie folosiţi pentru dezvoltare şi pentru tot ceea ce este nevoie ca românii să o ducă mai bine”, a spus Petrescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a semnat un proiect de 3 milioane de euro pentru drumul Pojorâta – Izvoarele Sucevei.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Flutur a semnat un proiect de 3 milioane de euro pentru drumul Pojorâta – Izvoarele Sucevei3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bucovina trimis de
( 3 mar 2012, 11:35:33
Cine a călcat pe acele tărâmuri știe cât de frumoasă e zonă și cât de stufoasă e. Să nu uităm că din Izvoare izvorăște râul Suceava.În acea zonă sunt foarte multe stațiuni turistice și să nu uităm de herghelia de cai de la Lucina, un loc foarte frumos și care trebuia într-un fel sau altul ca parcugerea acelui drum să fie mai ușor de făcut.
2.   Frumos trimis de
( 3 mar 2012, 11:35:51
Inca odata se vede ca Flutur doreste si va dori in continuare binele judetului nostru, drumurile arata total diferit deci se cunoaste ca s-a investit.
3.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2012, 11:37:12
Zona Pojorata e foarte frumoasa, dar pentru a atrage turisti trebuie asfaltate si dumurile. SI Flutur exact asta a facut , a modernizatdrumurile catre cele mai importante obiective turistice
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 3 mar 2012, 14:21:46
dom niculai nu stiu ce sa mai spun la asta ca ios prostalau mare!
am zis ca e frumoasa zona si am pupat Kuru la fluturi. mai trebuie ceva?
3.2  RE: Comentariu trimis de
( 3 mar 2012, 18:21:44
Trebuie să fi realist și să vezi exact cum sunt lucrurile. Trebuie să realizezi că tot ce se face, pentru populație este face.
4.   .... trimis de
( 3 mar 2012, 11:46:11
Era păcat ca intrarea-n Pojorâta se să facă prin acea poartă care reprezintă Bucovina, iar drumul să fie cam alterat.
E bine că se fac proiecte în extremități ale jud și le dezvoltă pentru a atrage turiști în acea zonă.
5.   Granita trimis de
( 3 mar 2012, 11:48:29
Poate odata cu acest proiect, se va deschide si granita de la Izvoare. Tot ce face Flutur face-n interesul populatiei.
6.   ................ trimis de
( 3 mar 2012, 11:52:53
Cand pasesti in Bucovina se vede ca s-a reabilitat si infrastructura,vara trecuta stiu ca multe drumuri erau in lucru,alte pasaje erau terminate ,cu totul alta panorama ,chiar face treaba Flutur,se simte o schimbare incepand de la pasul Tihuta ,cumuland si toate celelalte zone!
7.   Realizari trimis de
( 3 mar 2012, 13:26:27
Bineinteles ca acum vor veni gurile rele si vor zice ''pai da eu nu mananc asfalt'' pai alta varianta de a aduce investitori in zona care la randul lor vor creea locuri de munca nu este.Daca nu le oferi investitorilor infrastructura minima acea zona va fi data uitatrii...si uite-asa inca un proiect bine gandit care cu siguranta va efecte benefice zonei.
8.   E de bine trimis de
( 3 mar 2012, 14:10:51
Se misca lucrurile in judet binisor si Bucovina primeste ceea ce merita. Pacat ca Bucovina a fost, 18 ani, bolnava de ciuma rosie.
9.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 3 mar 2012, 14:40:49
CHIAR DE UNDE IZVORESTE,R.SUCEAVA,LA APROX.100M. TAIE UN INTERESANT DEFILEU,PRINTR-O URIASA MOVILA DE DESEURI MENAJERE,DEPOZIT ,,FAURIT'' DE LOCALNICI SI NU NUMAI.GARDA DE MEDIU,CARE ACTIONEAZA ,,LA PONT''DUPA CITIREA COMENARIILOR,STIE DE ACEST DEPOZIT DESPRE CARE S-A MAI SCRIS???POATE NU NE CITESC SI VECINII.
CEI CE AU ,,FAURIT'' DRUMULSPRE LUCINA,MOMENTAN CU PORTIUNI CARATE DE APE,AU FOST REABILITATI??? VOR CANDIDA SI LA ALEGERI???
E VORBA TOTUSI DE PESTE 30 MLD LEI VECHI-PROIECT SAPARD.
CELE TREI PESTERI DE LA LUCINA,MAI EXISTA??? SAU AU AVUT SOARTA CELOR DE LA FD.MOLDOVEISI V.PUTNEI???
10.   Succes!!! trimis de
( 3 mar 2012, 17:00:14
Da , o initiativa foarte buna avand in vedere problemele de infrastructura din zona respectiva. In sfarsit se poate ajunge acolo mai usor pentru a admira frumusetele Bucovinei, ppoate una din zonele cele mai frumoase ale Bucovinei
11.   Felicitari, si la mai multe! trimis de
( 3 mar 2012, 18:58:36
Un proiect semnat inseamna bani care vin in judet, deci inca o realizare ca va fi vizibila in urmatoarea perioada. La mai multe, Suceava avea nevoie de un gospodar ca Flutur.
12.   Cu ce ma ajuta? trimis de
( 3 mar 2012, 21:56:25
Exercitii. Cu ce ma ajuta pe mine ca simplu muritor de rand al plaiurilor bucovinene? Am fost zilele trecute prin Bucuresti si am avut proasta inspiratie sa-mi divulg originea mult binecuvantata de Flutur, asa zisa BUCOVINEANA. Pentru mine a fost un soc, fiind asemuit cu un slujbas nord-corean, ba mai mult, am fost certat ca BUCOVINA este intr-o noua faza, cea a ocupatiei portocalii iar noi nu facem altceva decat sa-i aducem ode, ode, ode, ocupantului. Am bagat la ghighilice si astept alegerile.
13.   Tare ciudat trimis de
( 4 mar 2012, 20:39:01
noi in municipiul resedinta de judet ne rupem masinile in santuri si cratere si el baga bani acolo.nu zic ca nu era necesar si ala,dar pt Suceava cand ia bani?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei