sâmbătă, 3 mar 2012 - Anul XVII, nr. 52 (4957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9491 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3869 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Prăjitură cu mere şi cafea
 

Ingrediente:

250 ml cafea preparată mai slăbuţă
6 linguri de zahăr
8 linguri de făină
3-4 linguri margarină topită
1/2 cană stafide
1 cană mere (decojite) tăiate cubuleţe
1 plic praf de copt, esenţă rom, vanilie
zahăr farin, zahăr vanilat;

Preparare:
Se amestecă într-un vas făina, zahărul, cafeaua şi praful de copt, până se omogenizează. Apoi se adaugă şi margarina topită, trebuie să arate ca o compoziţie de chec. Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină şi se toarnă aluatul, se aşează merele şi stafidele, distribuindu-se uniform pe toată suprafaţa. Se dă la cuptor pentru 20-25 min. Se lasă să se răcească bine în tavă, apoi se pudrează cu zahăr farin, amestecat cu zahăr vanilat.

(sursa: http://monden.firesse.ro)

 

Turtă dulce de post

Ingrediente:
500 g zahăr,
500 ml. cu apă,
2 pliculeţe praf de copt,
1 pliculeţ praf de scorţişoară,
făină cât cuprinde, pentru un aluat un pic mai consistent decât aluatul de chec (500 g).

Mod de preparare:
Zahărul se caramelizează şi se lasă să se ardă nu prea mult, să nu fie amar, pentru a avea o culoare maronie. Se adaugă apa şi se lasă pe foc până se topeşte toată bomboana. Se dă deoparte de pe foc şi se lasă să se răcească. Praful de copt se stinge cu puţin oţet şi se adaugă la siropul de zahăr ars. Tot în sirop se adaugă şi scorţişoara pudră. Se amestecă bine totul. Se adaugă făina. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină sau îmbrăcată cu hârtie de copt şi se coace.

Mod de servire:
Se face o glazură de zahăr, de ciocolată sau ce altă glazură doriţi şi se unge turta dulce cu această glazură.

(sursa: www.culinar.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Reţete de post5.052

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei