Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2012 - Anul XVII, nr. 52 (4957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare turistică şi culturală

Cârlibaba, în Ghidul “Cele mai frumoase sate din România”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Cârlibaba, din judeţul Suceava, figurează în ghidul turistic şi cultural „Cele mai frumoase sate din România”, lansat în ultima zi de Făurar la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Ghidul bilingv (român/francez), care cuprinde 61 de sate, este rezultatul unui proiect concret de dezvoltare durabilă care vizează protejarea patrimoniului şi promovarea valorilor satului românesc, proiect derulat de Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România”, împreună cu partenerii săi, ghid care a fost  realizat cu suportul financiar al Ambasadei Franţei la Bucureşti şi al Delegaţiei Wallonie-Bruxelles.
Comuna Cârlibaba, situată la 35 km de Vatra Dornei (care dispune şi de o pârtie de schi cu o instalaţie de teleschi de 1.800 m), oferă ca atracţii turistice punţi către Parcul Naţional Munţii Rodnei, Rezervaţia geologică Piatra Ţibăului şi lacul glaciar Lala. Cârlibaba (care, alături de Poiana Stampei şi Ciocăneşti, are statut de membru fondator al Asociaţiei „Cele mai frumoase sate din România”) se remarcă totodată prin păstrarea şi promovarea portului popular şi a meşteşugurilor tradiţionale.
Satele menţionate în acest ghid au fost selectate după criterii precise (calitatea sitului - peisaj cultural, biodiversitate, natură nepoluată, accesibilitatea spre localitate; calitatea urbanistică - inserarea în situl geografic, omogenitatea ansamblului construit, calitatea arhitectonică, stil local, păstrarea elementelor originale; elemente valoroase - construcţii clasabile, piese unicat; cultura locală - tradiţii, evenimente păstrate în viaţa satului, produse locale şi eficienţa energetică - energie ecologică, case pasive, reciclare).
Între cele 61 de sate, printre care se află şi Cârlibaba, se numără Ţaga (Cluj), Pietriceaua - Brebu (Prahova), Polovragi (Gorj), Rimetea (Alba), Grădiştea (Călăraşi), Doi Mai - Limanu (Constanţa), Siriu (Arad), Belint (Timiş), Meseşenii de Jos (Sălaj), Copâlnic Mănăştiur  (Maramureş), Sâmbăta de Sus (Braşov), Răşinari (Sibiu), Vorona (Botoşani), Voşlabeni (Harghita) sau Saschiz (Mureş). Ghidul, care la această primă ediţie a fost tipărit într-un tiraj de 3.000 de exemplare, se doreşte a fi “o sursă de inspiraţie pentru cei care vor să descopere satul românesc, tradiţiile şi obiceiurile”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cârlibaba, în Ghidul “Cele mai frumoase sate din România”.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cârlibaba, în Ghidul “Cele mai frumoase sate din România”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei