Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2012 - Anul XVII, nr. 52 (4957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Ministrul Dezvoltării anunţă că PNDI va fi redimensionat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat la Suceava că Programul Naţional de Dezvoltare al Infrastructurii (PNDI) ar urma să fie redimensionat. Petrescu a spus că această decizie va fi luată în condiţiile în care programul afectează deficitul bugetar al României. „Este o realitate. Este un program care afectează deficitul. Probabil că se va ajunge la redimensionarea programului pentru că nu ne putem permite să creştem deficitul”, a afirmat ministrul Dezvoltării. Petrescu nu a precizat cu cât va fi redimensionat acest program. El a adăugat că pentru anul 2012, pentru PNDI este alocată o sumă de 820 de milioane de lei, din credite de angajament, iar pentru anul 2013 este alocată o sumă de un miliard de lei, „bani cash”, care vor fi folosiţi pentru începerea efectivă a plăţilor. Ministrul Dezvoltării a mai declarat că proiectele pentru care au fost demarate procedurile de licitaţie nu ar urma să fie afectate de această redimensionare.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că PNDI este un program în cadrul căruia „eu am fost şi pionier, şi cobai”, precizând că a fost atacat pentru faptul că proiectele de modernizarea a unor drumuri din judeţele Suceava şi Botoşani au fost scoase primele la licitaţie. Flutur a subliniat că PNDI a fost creat pentru a finanţa proiectele care au fost realizate şi care nu au mai beneficiat de fonduri europene. Şeful administraţiei judeţene a declarat că în situaţia în care se va lua decizia redimensionării PNDI, Consiliul Judeţean va prioritiza proiectele de modernizare a drumurilor pe care le-a propus a fi realizate prin acest program. „Dacă mă întrebaţi pe mine, cele mai urgente sunt aceste drumuri care fac legătura cu celelalte judeţe, Neamţ, Harghita, Bistriţa sau Botoşani, astfel încât să putem dezvolta turismul”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Dezvoltării anunţă că PNDI va fi redimensionat.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ministrul Dezvoltării anunţă că PNDI va fi redimensionat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2012, 11:42:02
Asta este unul din primele lucruri de care ar fi trebuit sa se ocupe cei care au fost in fruntea CJ-ului si pana acum .DOar moderniznd vom putea aduce investitori in Suceava si Flutur tocmai asta face.
1.1  RE: Comentariu trimis de
( 3 mar 2012, 14:24:30
dom niculai am pupat saici kuru sam spus ceva de lauda da n-am priceput si io la ce dracu-ti trebuie modernizare la cotetu porculu daca scroafa e moarta-n cotet?
Nam priceput casa io mai talamb si pricep greu si uit repede!
(ma iertati dom niculai, da paralili pentru postari mi le dati, nu?)
1.2  RE: Comentariu trimis de
( 3 mar 2012, 18:19:04
Dacă apreciezi munca lui Flutur înseamnă că faci parte din barca lui sau ești din PDL. Lucrurile și faptele de valoare trebuie apreciate. Nu trebuie să arunci cu glod în oameni care vor să-ți facă bine.
2.   ... trimis de
( 3 mar 2012, 11:48:44
Modernizarea aceasta este bine venita deoarece asa vom putea aduce investitori cat mai multi in judetul nostru si pentru asta e nevoie de utilitatile necesare..apa,canalizare, drumuri asfaltate..Dintre toate judetele Suceava e se afla in programul cu cei mai multi kilometri de drumuri ce vor fi asfaltati si asta e foarte bine.
3.   ............... trimis de
( 3 mar 2012, 12:00:36
Redimensionat sau nu programul, Flutur isi va face pana la capat treaba ,intrucat fara infrastructura = 0 turism!
3.1  RE: ............... trimis de
( 3 mar 2012, 12:08:12
Ai fost az' la slujbă? (la beserică, nu la CJ)
Ce-o zâs popa? vine 'Pocalipsa ori ba?
4.   ... trimis de
( 3 mar 2012, 12:03:12
Pentru a atrage investitori, trebuie dezolvtat orasul. Initiativa lui Flutur e de a aduce investitori pentru a creea locuri de muncă.
5.   ... trimis de
( 3 mar 2012, 12:07:48
Suceava este prinsa in programul asta cu cei mai multi km de drumuri ce vor fi asfaltati...
6.   ... trimis de
( 3 mar 2012, 12:18:49
E bine ca se poate si exista interes. Din partea mea, sa aiba loc astfel de proiecte zeci. Bravo d-lui Flutur
7.   Pro investitii trimis de
( 3 mar 2012, 14:28:14
Investitiile sunt treaba cea mai inteleapta pe care poate sa o faca cineva pentru tara asta. Investitiile sunt singurele ce pot duce la o dezvoltare durabila.
8.   Comm trimis de
( 3 mar 2012, 14:59:07
Pana sa visam la locuri de munca si sa aruncam cu acuze in stanga si in dreapta ca vai nu sunt locuri de munca,trebuie sa fim constienti ca un investitor nu o sa mearga intr-o locatie oarecare sa investeasca daca nu are o baza.Iar acea baza este infrastructura pe care trebuie sa le-o ofere administratia, si vedem cutotii ca Presedintele CJSV Flutur putin cate putin face ca cel putin aceste conditii sa fie asigurate pt noii investitori. Bravo D-le Flutur!!!
9.   Lucrurile facute se vad trimis de
( 3 mar 2012, 19:12:07
in fiecare saptamana vad cu ochii mei cate ceva facut in judetul asta. Daca ma uit pe antene as zice ca e cea mai dezastroasa guvernare de pana acum, daca ma uit la ce s-a facut in judet, sigur pot zice ca e cea mai buna de pana acum.
9.1  RE: Lucrurile facute se vad trimis de
( 4 mar 2012, 19:40:24
Si eu in fiecare zi vad lingatorii de servici aici pe forum! Daca ma uit pe la alte articole as zice ca nu esti asa de lingau, daca ma uit la postarea asta sigur pot zice ca ai un pic de culoare a partidului pe la gura!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei