Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 feb 2012 - Anul XVII, nr. 49 (4954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vot negativ

Consilierii USL au blocat din nou vânzarea unor active ale Consiliului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii Uniunii Social Liberale din deliberativul judeţean au blocat din nou vânzarea prin licitaţie a unor bunuri imobile aflate în proprietatea Consiliului Judeţean. În şedinţa de ieri a deliberativului judeţean s-a supus la vot scoaterea la vânzare a unui număr de nouă bunuri, terenuri şi construcţii situate în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Muşeniţa, Udeşti şi Crucea. Proiectul propus de executiv a întrunit doar voturile consilierilor PD-L, în număr de 19, consilierii PSD şi PNL votând împotrivă, cu o singură excepţie, consiliera PNL Diana Iliescu, care s-a abţinut la vot.
În consecinţă, proiectul a picat întrucât avea nevoie de voturile a două treimi dintre consilieri. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să sublinieze că respectivele active nu aduc venituri instituţiei pe care o conduce, ba mai mult, aceasta consumă foarte mulţi bani cu întreţinerea lor. Flutur a precizat că prin vânzarea acestor bunuri se creează resurse pentru susţinerea programelor de investiţii ale Consiliului Judeţean, prioritare fiind finanţarea cheltuielilor la Complexul social „Sf. Ierarh Leontie” – Rădăuţi, finalizarea podului peste râul Siret pe drumul comunal Zamostea – Talpa (judeţul Botoşani) şi achiziţionarea clădirii Hanul Domnesc pentru a putea fi continuată activitatea  muzeistică actuală din aceea locaţie.

 

CJ încearcă să vândă 34.000 mp de teren şi 3.200 mp de clădiri
 
Singurul care a luat cuvântul din partea opoziţiei a fost consilierul liberal Brânduşel Nichitean, care a încercat să motiveze într-un fel votul negativ al celor de la PSD şi PNL. Nichitean a spus că era mai bine dacă bunurile ar fi fost scoase la vânzare separat şi nu la pachet, lăsând să se înţeleagă că Opoziţia ar fi votat pozitiv pentru valorificarea unora dintre activele Consiliului Judeţean. Trebuie spus că cele nouă bunuri imobile pe care Consiliul Judeţean încearcă să le vândă însumează 34.000 de metri pătraţi de teren şi 3.200 de metri pătraţi de clădiri. Ele au fost evaluate în total la suma de 2,6 milioane de lei, care reprezintă preţul de pornire a licitaţiei. Printre activele vandabile se află Cantonul Rarău, clădirea punctului de trecere a frontierei de la Văşcăuţi şi terenul din zona cabanei Adâncata.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii USL au blocat din nou vânzarea unor active ale Consiliului Judeţean.
 Vizualizări articol: 1499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consilierii USL au blocat din nou vânzarea unor active ale Consiliului Judeţean5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare nu rad singuri de ceea ce spun? trimis de
(29 feb 2012, 12:07:21
Ei recunosc ca era mai bine daca se scoteau la licitatie, dar ca nu pot sa voteze cu puterea, ca doar in fisa postului lor scrie ca trebuie sa fie contra intotdeaunalaughing
2.   De ce se impotrivesc? trimis de
(29 feb 2012, 12:21:03
Pai daca se cheltuie bani doar cu intretinerea, si ele nu aduc bani, atunci de ce nu sunt de accord?
3.   ............... trimis de
(29 feb 2012, 12:59:25
Opozitia ce sa faca,era de asteptat!
4.   CONFIRMARE trimis de
(29 feb 2012, 13:36:16
BINE AU FACUT!,,VANZATORII'' DIN C.J. SA-SI VANDA PROPRIETATILE SI MOSTENIRILE CU CARE AU SOSIT PARINTII LOR IN BUCOVINA!!! DESTULE SUFLETE AU ,,VANDUT'' LA PCR-SECU-KGB,ASTIA CHIAR NU-SI MAI IES DIN NARAVURILE DE TIP IDIOT-INFRACTIONALE???
VALABIL PTR TOATE PARTIDELE,CU ,,SMENARI'' IMOBILIARI!
5.   'Opozitie',interpretat gresit!!! trimis de
(29 feb 2012, 14:58:11
Nu cred ca asta inseamna sa fi in opozitie,sa iti dedici existenta la sedinte pt a bloca orice intentie a conducerii de a mai face ceva in plus pt judet,ceva benefic.Nu stiu cum pot trai acesti oameni,cum se pot suporta pe ei insisi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei