Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 feb 2012 - Anul XVII, nr. 49 (4954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Puşcăriaşi mai harnici ca Varujan şi Crin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiindcă autorităţile, într-un fel care nu mai miră pe nimeni, nu dovedeau cu nici un chip zăpada nămeţită pe străzi, s-a apelat din nou la ajutorul deţinuţilor. Opinia mea e că le datorăm mai mult respect acestora, pentru modul exemplar cum apucă şi mânuiesc imensele lopeţi de deszăpezit oraşe zgribulite, pentru maniera de înjunghiere a troienelor compacte, pentru arta de a sparge - ca pe nişte bancomate, ca pe broaştele unor vile - gheaţa trotuarelor.
Iar mâine-poimâine, - când primăvara va începe să-şi fluiere iar temele nonşalante, laolaltă cu păsăretul deszgribulit – asfaltul, ciuruit de bortele proastei calităţi, îşi va primi şi el oblojirile, tot prin eforturile conjugate ale puşcăriaşilor. Merită ei respectul nostru? Sigur că da. Poate, în plus, şi niţică dragoste.
Dragii de ei, pârnăiaşi scumpi! Putem generaliza fără frică: oriunde e nevoie de o hărnicie promptă şi fără fasoane, se poate apela cu încredere la resursele umane din penitenciare. Astfel că, într-o zi nu foarte îndepărtată, dacă vom privi dintr-un satelit, vom vedea vărgată longitudinal toată întinderea ţării.
Ce ironie totuşi, ca nişte foşti violatori, tâlhari, hoţi şi escroci, să predea comunităţii, care i-a pedepsit aspru, lecţii de competenţă şi de hărnicie. Astfel că seara, când se-ntorc osteniţi de la muncă în sumbrele lor dormitoare comune, vrednicii noştri pârnăiaşi poartă la mâini, peste cătuşele clasice, brăţările de aur ale meseriei.
Uşor-uşor, locatarii penitenciarelor pot fi solicitaţi să dea o mână de ajutor şi în alte domenii sensibile. Chiar şi prin cele două dormitoare comune ale Parlamentului, în zilele când nu se împlineşte cvorumul pentru votarea unor legi, din cauza unor puturoşi incurabili precum Crin sau Varujan, care trag chiulul ca nişte nesimţiţi ce sunt.
De competenţă, nici nu mai vorbim. În plus, nimeni nu mă va convinge că un parlamentar român e mai cinstit ca un puşcăriaş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puşcăriaşi mai harnici ca Varujan şi Crin.
 Vizualizări articol: 2394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Puşcăriaşi mai harnici ca Varujan şi Crin5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei