Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 feb 2012 - Anul XVII, nr. 49 (4954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

70 de cazuri de rubeolă semnalate în judeţ, până în prezent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul cazurilor de rubeolă înregistrate din judeţ a ajuns la 70, după ce în ultimele două săptămâni au fost înregistrate nu mai puţin de 50 de îmbolnăviri. Directorul adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a informat ieri că majoritatea pacienţilor sunt elevi din Fălticeni. Doar trei din cei 70 de bolnavi sunt preşcolari, a precizat medicul. Ultimul caz de rubeolă din judeţ a fost depistat ieri, la un elev de 17 ani, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni. Prima îmbolnăvire a fost semnalată în data de 16 ianuarie. Toţi pacienţii au fost izolaţi la domiciliu, cel puţin cinci zile, în timp ce în colectivităţile din care făceau parte au fost luate măsuri obişnuite de curăţenie şi dezinfecţie.
În 2011, statisticile Direcţiei de Sănătate Publică indică patru cazuri de rubeolă. În 2010, evidenţele arată 27 de cazuri.

 

Nici unul dintre copii nu era vaccinat

Rubeola este o boală respiratorie infecţioasă şi contagioasă, asemănătoare cu rujeola, însă mai puţin severă. Dacă afecţiunea survine în primul trimestru de sarcină, există riscul apariţiei de malformaţii congenitale ale fătului sau de avort spontan.
Dr. Cătălina Zorescu a declarat ieri că numărul cazurilor de rubeolă a crescut semnificativ în ultima perioadă şi a precizat că apariţia îmbolnăvirilor este legată de lipsa vaccinării. „Vaccinul împotriva rubeolei a fost introdus în calendarul naţional de vaccinare în 2005. Acesta este lotul de copii receptivi, predispuşi la boală dată fiind contagiozitatea foarte mare. Vaccinul se administrează la vârsta de 1 an şi în clasa I. Toate cazurile înregistrate până acum au fost uşoare, cu evoluţie pozitivă”, a subliniat adjunctul DSP.
Vaccinul împotriva rubeolei este asociat cu cel al rujeolei şi al oreionului (vaccinul ROR).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 70 de cazuri de rubeolă semnalate în judeţ, până în prezent.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
70 de cazuri de rubeolă semnalate în judeţ, până în prezent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei