Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 feb 2012 - Anul XVII, nr. 49 (4954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Promovabilitate permise

Au vrut să devină şoferi, însă aproape jumătate au picat întrebările la sală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul sucevenilor care urmează o şcoală de şoferi pentru obţinerea permisului de conducere a crescut în ultimul an, însă aproape jumătate dintre candidaţi nu au reuşit să obţină dreptul de a conduce din cauză cu au picat proba teoretică.
Conform datelor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, în 2011 au fost examinate la proba practică 12.887 de persoane, cu 1.888 mai multe decât în 2010, aici promovarea fiind de 87,9%.
Până la examenul din trafic, cei care au vrut permis de conducere au avut însă o mare problemă. Proba teoretică, adică cele 26 de întrebări din legislaţie. Conform datelor oficiale, din numărul total de persoane examinate, 22.743, doar 56,1% au fost declarate promovate, după una sau mai multe încercări. Faţă de 2010 situaţia în ceea ce priveşte promovabilitatea la proba teoretică este totuşi ceva mai bună, în creştere cu 4,69%.
Datele au fost prezentate cu ocazia şedinţei de bilanţ privind activitatea şcolilor de şoferi din judeţ pe parcursul anului trecut, şedinţă care a avut loc la finele săptămânii trecute.
Dacă Serviciul de Înmatriculări Suceava a prezentat rezultatele de la examenele privind dobândirea permisului de conducere, conducerea Autorităţii Rutiere Române (ARR), agenţia Suceava, a reliefat modul în care îşi desfăşoară activitatea şcolile de şoferi.
În general, în urma controalelor efectuate anul trecut, nu au fost depistate nereguli grave. În ceea ce priveşte controalele în trafic, inspectorii ARR au constatat efectuarea unor ore de pregătire practică a cursanţilor fără documentele necesare la bord, de asemenea probleme mai fiind şi cu casetele „Şcoala” de pe maşini, mai mici ori de altă culoare decât cea prevăzută de lege.
Referitor la controalele de la sediile şcolilor, printre abateri s-a constatat că planurile de lecţii pentru conducerea autovehiculelor şi legislaţie rutieră nu sunt actualizate la toate şcolile, în conformitate cu programa în vigoare.
În evidenţele ARR Suceava figurează în momentul de faţă 72 de şcoli de şoferi şi 70 de instructori autorizaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au vrut să devină şoferi, însă aproape jumătate au picat întrebările la sală.
 Vizualizări articol: 2651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Au vrut să devină şoferi, însă aproape jumătate au picat întrebările la sală4.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(29 feb 2012, 16:54:31
Ma intreb : cum oare tiganii trec de aceasta proba la care se pica la greu ? si culmea , pica oameni care au carte iar acesti tuciurii care nu stiu sa-si scrie numele trec proba teoretica. Vreti exemple ? La traseu se stie ca romanii sar la interval cu 150 euro iar tiganii cu 400 si de aia procentul e mai mare. Bafta scolilor de soferi
2.   Mama Omida trimis de
(29 feb 2012, 23:28:56
Pai e foarte simplu: cu o seara inainte de examen, ttiganii se duc in audienta la mama Omida sa le giceasca raspunsurile.
3.   Re PIERREVAILLANT trimis de
( 1 mar 2012, 08:16:15
S-ar putea sa ai dreptate dar ma intreb : ce face DNA-ul ? doarme ? cum trec jigodiile astea de toate barierele , cu caziere doldora de infractiuni , fara studii , cu doar 2 - 3 clase etc , cum se poate ? De unde obtin cazierul curat si diplome de 8 sau 10 clase pe cand majoritatea nu stiu sa-si scrie numele sau sa si-l citeasca ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei