Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 feb 2012 - Anul XVII, nr. 49 (4954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizii

Zi agitată în politica suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Petru Carcalete a anunţat că va candida din partea PNL pentru Primăria Rădăuţi

Preşedintele Organizaţiei Municipale Rădăuţi a PD-L, Petru Carcalete, a anunţat în cursul zilei de ieri că va candida din partea PNL pentru funcţia de primar al acestui municipiu. Petru Carcalete, care este şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a confirmat practic zvonurile din ultima perioadă de timp, potrivit cărora îşi doreşte să candideze în orice condiţii pentru Primăria Rădăuţi. De altfel, Carcalete ne-a declarat că decizia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a luat-o cu un an în urmă.
El a arătat că în condiţiile în care conducerea PD-L Suceava susţine candidatura actualului primar, Aurel Olărean, a luat decizia să intre în tabăra liberalilor pentru a putea candida. „Candidez din partea PNL. Totdeauna am fost hotărât să candidez. Nu e vorba despre varianta PNL. Este vorba despre faptul că am hotărât mai de mult, de vreun an, că voi candida. Ori atâta timp cât la PD-L există un alt candidat agreat, nu rămâne decât această variantă”, a declarat Petru Carcalete.
El a adăugat că nu intenţionează să-şi dea demisia din PD-L. „Aştept să mă dea ei afară”, a spus Petru Carcalete atunci când a fost întrebat dacă intenţionează să plece din rândul democrat-liberalilor. El a mai spus că din punctul său de vedere are toate şansele să câştige funcţia de primar al municipiului Rădăuţi.

 

Flutur: „Nu mă lepăd de Petru Carcalete”

În ceea ce-l priveşte pe liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, acesta a precizat că nu vrea să comenteze „cazul Carcalete”. Întrebat dacă acesta va fi exclus din PD-L, Gheorghe Flutur a spus: „De ce să-l dăm afară din partid? Poate vine PNL la noi. Nu are de ce să ne deranjeze”. Preşedintele PD-L Suceava a arătat că Petru Carcalete este alături de democrat-liberali, arătând că acesta a fost prezent la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean, votând alături de consilierii PD-L. „Nu îl dăm deoparte. El este alături de noi. Petru Carcalete este un om care a lucrat cu noi foarte bine. Nu mă voi lepăda de Carcalete. Noi suntem oameni de echipă şi strategia noastră este să câştigăm alegerile în cât mai multe localităţi”, a declarat Flutur.

 

Preşedintele PNL Suceava apune că Petru Carcalete va fi candidatul USL pentru Primăria Rădăuţi

Candidatura lui Petru Carcalete din partea PNL pentru Primăria Rădăuţi a fost confirmată şi de liderul liberalilor din judeţul Suceava, Alexandru Băişanu. Acesta a declarat că Pentru Carcalete se va înscrie în PNL şi va fi candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. „Am avut discuţii de foarte multă vreme cu domnul carcalete. Va fi candidatul USL pentru Primăria Rădăuţi, pe care sperăm să o câştigăm. Este un prim început al unei întregi evoluţii în plan politic, având în vedere că la PNL vor mai veni şi alţi membri din echipa lui Gheorghe Flutur”, a spus Băişanu.
De asemenea, preşedintele PNL Rădăuţi, Constantin Galan, a precizat că membrii organizaţiei pe care o conduce sunt de acord cu venirea lui Petru Carcalete, precizând că acesta poate să câştige Primăria Rădăuţi. „Dacă poate să fie benefică pentru rădăuţeni, noi suntem de acord cu o viitoare candidatură a domnului Carcalete din partea PNL. Bine ar fi fost să nu fi plecat din PNL, însă acum este bine că vine înapoi acasă”, a spus Galan.

 

Nistor Tătar: Candidatura USL pentru Primăria Rădăuţi este a PSD

Candidatura lui Petru Carcalete la Primăria Rădăuţi din partea USL este contestată de candidatul PSD pentru această funcţie, Nistor Tătar, care este şi şeful SC Servicii Comunale SA. Nistor Tătar a spus că până în momentul de faţă s-a stabilit că PSD va da candidatul din partea USL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. „La Rădăuţi, postul de primar a fost repartizat PSD. Oficial, eu sunt candidatul USL pentru postul de primar. Eu ştiu de la partid că la Rădăuţi USL va avea un singur candidat”, a declarat Tătar.
El a adăugat că îl bucură faptul că Petru Carcalete va intra ca membru în PNL Rădăuţi, considerând că acest lucru este un avantaj pentru liberali. Nistor Tătar a subliniat că este imposibil ca USL Rădăuţi să meargă cu doi candidaţi în alegerile locale, pentru că nici unul dintre ei nu va avea şanse de câştig împotriva actualului primar, Aurel Olărean. „Mă bucur că PNL primeşte noi membri în partid, dar candidatul pentru funcţia de primar sunt eu”, a încheiat Nistor Tătar.

 

Primarul PSD al oraşului Solca va candida pentru PD-L

Primarul PSD al oraşului Solca, Valeruţ Ţăranu Hofnar, va candida din partea PD-L pentru un nou mandat la alegerile locale din luna iunie a acestui an. Anunţul a fost făcut de preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, care a declarat că la finele săptămânii trecute a avut discuţii la Solca cu primarul şi cu cei din organizaţiile locale ale PD-L şi PSD.
Flutur a precizat că cele două organizaţii s-au contopit, în sensul că toţi social-democraţii au trecut la democrat-liberali. „Domnul Hofnar îşi asumă un proiect de modernizare a oraşului Solca alături de mine”, a declarat Flutur, care a adăugat că „PD-L a intrat în linie dreaptă pentru câştigarea alegerilor”. Trebuie spus că, până acum, 13 primari de la partidele din opoziţie şi-au anunţat candidatura pentru PD-L, în speţă cinci de la PSD, patru de la PNL, unul de la PNG şi trei independenţi.
De la PSD şi-a anunţat candidatura pentru PD-L primarii localităţilor Dolhasca - Maria Cojocaru, Mălini - Petru Nistor, Vereşti - Dănuţ Gavriliu, Ipoteşti - Dumitru Corjuc şi Calafindeşti - Loghin Saviuc.
De la PNL vor candida primarii din Câmpulung Moldovenesc - Gabriel Şerban, trecut între timp cu acte la PD-L, Horodniceni - Neculai Florea, Dorneşti - Gheorghe Luţă şi din Poieni Solca - Simion Jucan.
De la PNG şi-a anunţat candidura pentru PD-L primarul de Pojorâta - Bogdan Codreanu, iar dintre independenţi, primarii localităţilor Vicovu de Jos - Constantin Mutescu, Ciocăneşti - Gheorghe Tomoioagă şi Comăneşti - Grigoraş Păstrăv.

 

Ilie Boancheş, favorit pentru a candida din partea PD-L la Primăria Vatra Dornei

Omul de afaceri Ilie Boancheş ar putea candida din partea PD-L pentru funcţia de primar al municipiului Vatra Dornei. Potrivit informaţiilor pe care le avem, Ilie Boancheş are cele mai mari şanse să fie susţinut de către democrat-liberali pentru a candida împotriva actualului primar liberal, Ioan Moraru, la alegerile locale care vor avea loc în luna iunie 2012.
Boancheş a mai candidat pentru funcţia de primar al acestui municipiu şi la alegerile din anul 2008. La vremea respectivă, Ilie Boancheş a candidat din partea PSD şi a reuşit să ajungă în turul al doilea al alegerilor. PD-L va anunţa lista completă a candidaţilor pentru funcţiile de primar din judeţ până la sfârşitul lunii martie 2012.
De precizat că în situaţia în care va fi desemnat candidat al PD-L pentru Primăria Vatra Dornei, Ilie Boncheş ar concura cu actualul edil, Ioan Moraru, dar şi cu social-democratul Cezar Ioja, în condiţiile în care până în momentul de faţă PNL şi PSD nu au ajuns la o decizie cu privire la susţinerea unui candidat comun pentru funcţia de primar al municipiului Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zi agitată în politica suceveană.
 Vizualizări articol: 5764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 11 voturi
Zi agitată în politica suceveană2.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Psd=pdl=pnl=PCR trimis de
(29 feb 2012, 12:26:11
TOV.FLUTUR TERMINATI CU TIGANIADA ,
1.1  RE: Psd=pdl=pnl=PCR trimis de
(29 feb 2012, 13:10:08
Nu este deloc surprinzator cati primari din opozitie trec la PDL.Era de asteptat ca asa se va intampla!
1.2  RE: Psd=pdl=pnl=PCR trimis de
(29 feb 2012, 13:17:09
Pt MARINARU.
In primul rand e evident ca Flutur nu o sa se lepede niciodata de Carcalete. De ce? Pai toate TIGANIILE facute impreuna daca le da asta pe goarna e jale. In al doilea rand e de o evidenta groteasca prostia lui Baisanu care cica nu-si da seama ca acest individ e INFORMATORUL lui Flutur in PNL si prin ei chiar in USL.In al treilea rand, este evident ca Carcalete (scuzati cacafonia, dar asa-l cheama) ar vinde-o si pe maica-sa ca sa aiba orice functie. In ultimul rand, acceptul privind candidatura lui Carcalete la primarie a venit din partea lui baisanu care se stie e mana dreapta a lui Flutur.
2.   Apreciat si de adversarii politici trimis de
(29 feb 2012, 12:35:18
Primarii din orice partid trebuie sa fie gospodari, si sa fie condusi de un gospodar. Si daca Flutur nu ar fi fost un gospodar sunt sigur ca acesti primari nu ar fi anuntat candidatura din partea pdl. Asta arata ca multi din fostii adversari, si chiar din actualii, il apreciaza pe Flutur
2.1  RE: Apreciat si de adversarii politici trimis de
(29 feb 2012, 13:21:31
Unde ai vazut matale gospodar fara groapa de gunoi. Esti dus cu sorcova, banii de pe gunoi, transportat la Botosani, erau pentru zapada, si mai ajungeau si pentru sera aia fantoma a lor si fara sa mai taie copaci de prin oras aiurea. Flutur exceleaza la povesti, iar faptic e o nulitate, gargara.
3.   ... trimis de
(29 feb 2012, 13:01:10
Eu ma intreb cum isi permite tatarul ala sa candideze? Chiar nu realizeaza ca sansele lui tind spre 0 ? Nu mai e nimic de "imprumutat" pe la Servicii Comunale si spera ca va gasi la primarie?
4.   Un om in doua partide! trimis de
(29 feb 2012, 13:27:20
Iaca asa, fostul si actualul tovaras Flutur infiinteaza notiunea: "UN OM DOUA PARTIDE!" Urmeaza sa se inscrie acest distrugator al invatamantului sucevean si in PPDD, PUR, UNPR, PCR, UDMR, etc. Si cumbine zicea cineva mai sus ca e spionul lui Flutur in USL, o sa fie in toate. Astfel, zicala de pe vremea lui Ceasca cum ca PARTIDUL E IN TOT SI IN TOATE, se va adeveri 100%.
Se pune insa intrebarea LOGICA. De ce? Oare chiar fiindca nu ar fi avut bani Carcalete sa candideze de unul singur la primarie? Luati si vedeti declaratia de avere. Nici nu stie sa-si numere banii. In plus are linie de credit la o anumita banca ca daca nu o da afara pe nevasta-sa, ca numai .... nu ajunge. Deci, NU, nu asta e motivul. Sunt convins mai degraba ca SRI, SIE, STS, etc, gestionate de PDL cu Base si Flutur capi de afis, nu mai poate face ascultari ambientale ale telefoanelor chiar daca sunt inchise. S-au prins baietii si le lasa in alta parte si securistii asculta cum se trage apa sau cum sforaie bunica. Si atunci...TRIMIT SPIONUL!
Hai SA TRAITI BINE!
5.   Greata,greata,greata...... trimis de
(29 feb 2012, 13:47:35
Te uiti cum se lupta vechii comunisti pe functii de primar si te intrebi: in toate localitatile astea enumerate mai sus nu se gaseste cate un baiat destept,educat,fara facultate la Spiru , care sa contracareze aceste relicve carora nu le mai ajunge ciolanul ? Ce trista a ajuns Romania daca am ajuns sa ne lasam destinele in mainile acestor banditi si mafioti ,unul mai mare ca altul ! In politica noastra astia nu ies decat cu picioarele inainte. Si nu au cum sa se gandeasca la progres acesti indoctrinati si aceste javre batrane. Oare in Radauti nu este macar un baiat cu master pe bune ,capabil s- invinga pe toti ? De ce este electoratul atat de naiv si nu sprijina un om de valoare nu vechii hoti !
6.   Nedumerire ! trimis de
(29 feb 2012, 14:28:33
De ce nu se incumeta nici un pretenden la primarie sa candideze independent ? Daca se simte ca este capabil si are notorietatea necesara , atunci ar trebui sa aiba curaj sa intre in lupta fara sprijinul unui partid. Eu as vota un candidat independent dar care ar trebui sa ma cunvinga ca el candideaza in interesul meu nu in interesul lui personal. In privinta d-lui Carcalete si Tatar , cred ca deja au pus cate o caramida la castelul de nisip .
7.   Latraul Carcalete unealta lui Flutur trimis de
(29 feb 2012, 14:32:34
Daca se adevereste ca liberalii il primesc pe Carcalete pentru a candida la primaria Radauti, atunci PNL nu are altceva de facut decat sa-si completeze certificatul de deces politic la nivel judetean si la Radauti. Nu se poate asa ceva, Sticlet, care-i var cu Fluturas cap de mort, impreuna cu toata gasca portocalie sa fie infiltrat in acest partid, dupa parerea mea, inca respectabil. Aceasta miroase a magarie si alegatorii vor avea bunul simt sa-i arunce la groapa de gunoi atat pe ciumatii portocalii cat si pe liberali. Acest Sticlete traseist ce mai pune la cale? Bombalailor.
8.   Disimulare! trimis de
(29 feb 2012, 14:38:41
Lepădăturile astea comuniste, disimulate în toate partidele și în toate structurile statale, aplică o strategie cazonă, învățată de la obielele cizmelor lui Bodnăraș și Dej.
ÎNTOTDEAUNA, înainte de un eveniment electoral primesc comanda „RUPEȚI RÂNDURILE!”
Ceea ce și execută Troțkiștii cu o uimitoare promptitudine.
Se disipă apoi în toate celelalte formațiuni contracandidate, locuir în care sufocă pozițiile eligibile.
După trecerea tăvălugului electoral se aude de undeva din Olimp o trâmbiță ce precede comanda reversibilă:
„Bază tovarășul Lenin, tovarăși în coloană adunarea!”
Și uite așa ne-am mai băgat P**A într-o șansă irosită!
Și uite așa reușesc lepădăturile astea să țină ȚARA aceasta și oamenii ei minunați în stare de arest involuntar.
C-AȘA VREA MUȘCHIUL LUI MARX.
9.   Fonctia e fonctie trimis de
(29 feb 2012, 14:40:02
....pai, carcalete a fost mana in mana cu marele sindicalist Cernica ! Ei spargeau toate miscarile, toate grevele! acu, Cernica lupta si lupta sa ramana la Spiru! Lupta impotriva cui ? Impotriva cainelui credincios Mitica Irimia. Nea Mitica , credincios, nu i+a dat la picioare lui Cernica cand trebuia....acu e lucrat de Solcan si Cernica pe la spate. Solcan, marele jurist cu acte la Spiru ( Cernica plateste din banii sindicalistilor fraieri 2 avocati care sa+i reprezinte in instanta, in timp ce comunistul de Solcan cu tat+su circula prin scoli si îi face campanie la unu Leonte- cica ar fi iepurele lui Cernica, un fel de papa lapte pe care sa+l conduca Cernica ca sa nu se afle niciodata ca s+a facut cu banii de la sindicat!!!) conduce si sindicatul de la Humor cu tat-su!!!! Increngatura mare... Vin prin scoli si ne spun sa mergem cu aripa tanara, adica cu Cernica. Ne cam iau de prosti.
Te miri de Carcalete . Toti o apa si-un pamant. Toti banditii astia batrani fug dupa fonctii. Ce si-a zis Carcalete? La nivel national castiga USL-ul, chiar daca local se poate sa castige Flutur. Daca pierde primaria Radauti îl pune USL-ul iar la ISJ. Daca castiga Leonte la Spiru - înseamna ca a castigat Cernica si uite asa se reface echipa!!! Un fel de mircea Sandu si Corleone de la fotbal...
10.   Carcalete si...[partidul...! trimis de
(29 feb 2012, 14:41:52
1. Daca PDL era fara L (..adica fara mercenarii lui Flutur).,..in seara asta...Biroul Politic PD, hotara in unanimitate de voturi excluderea acestuia din partid.., iar pana maine la ora 8, cand incepeau cursurile scolare...I.S.J.Suceava, avea un Inspector General adevarat. Dar cum tot partidul...in momentul de fata..este un CARCALETE ( a se citi o amestecatura de mentalitati platforme si lozinci)...acest minuscul...deja Carcalete se afla in habitatul sau.;
2. Acest Carcalete...detine atea functii in partid..si nu numai ( ATOP, ALOP, etc, e3tc)...incat chiar PD+L nu are atatia oameni disponibili sa-i inscauneze acum, chiar nimeni nu mai vine...pana in vara...
3. Flutur...va primi o lovitura de imagine..asa de puternioca...incat o sa-i fie ff greu sa-si revina.... Organizatiile PD chiar si L, au stabilit(...si era firesc sa fie asa)...sa-l voteze...numai pe Flutur...la presedentie.... si sa-i dea un CJ minoritar,mic...mic, sa vada si el cate voturi aduce, Zarojan,Ungureanu, Juravle, Ionescu, Prodan, Carcalete , Iordachel-ce-i numit directori pe viata...! Abia astept...
11.   Miti trimis de
(29 feb 2012, 14:47:04
l a noi la Cajvana a fost Solcan cel tanar - mustacioara lui.......seamana cu a lui Carcalete.....parca ar fi de-un neam - si cu Leonte. În afara ca e tanar, Leonte e varza! A scapat saracu ca ,,daca va castiga se va folosi de experienta d-lui Cernica, care va ramane consilier cu indemnizatie si presedinte de onoare". E clar ca in spate e Cernica! Chiar ati crezut ca scapam asa usor de fosilele astea coministe?
12.   Așa vorbit-a Zarathustra trimis de
(29 feb 2012, 14:58:24
Care dintre făcăturile astea denumite pompos „partide politice” nu va înțelege semnificația extinsă a Legii lustrației recent adoptate va avea parte de o MARE SURPRIZĂ ce va da peste cap orice sondaj de opinie.
Cine nu vor înțelege că prevederile legii vor trebui prelungite în mod etic în interiorul partidelor – aceia nu au decât o singură cale – dispariția de pe scena politică.
Dacă domnii aceștia din fel de fel de făcături feseniste vor înțelege să defileze cu tovarăși împuțiți de-atâta vechime de teapa lui mârza, bejinariu, stan, acatrinei, cerlincă, prodan, juravlea, carcalete, barbă, iordache, iordăchel, onofrei, zarojanu, ardeleanu, etc. ei bine acești „lideri” de bideu vor avea parte din partea electoratului de tratamentul pe care-l merită.
Iar opțiunea electorală va migra spre un fenomen abia intuit!
Zarathustra dixit, nu eu!
13.   Flutur a redevenit larva trimis de
(29 feb 2012, 16:59:35
Asa cum nu s-a lepadat de Iordachel, actualmente Ionescu, la fel nu se leapada nici de Carcalete.Poate ca macar acuma o sa-si dea seama pu.limea sucevei cu cine are de-a face mai exact.O intrebare pt redactori.Pe Lungu de ce nu l-ati intrebat nimic?
14.   De prost gust trimis de
(29 feb 2012, 19:03:23
nu cred ca o sa schimbe ceva in municipiu daca o sa fie ales primar, si parea asta o am de cand era director la C.T.R , si tzin sa precizez ca scoala aia era vai de capul ei pe vrea aia ...
15.   Caracatita trimis de
(29 feb 2012, 19:07:08
toti sunt o apa si un pamant si se acopera unul pe altul ca si cand ar fi unul; sunt fideli lozincei : toti pentru unul si unul pentru toti"; am avut o experienta urata vis-a-vis de ceea ce se numeste examen la inspectorat;aranjamente peste aranjamente!cand esti martor la asa ceva crezi ca traiesti in alta lume.
16.   Comentariu trimis de
(29 feb 2012, 21:42:03
politicienii din suceava sunt toti niste gunoaie,isi bat joc de electorat.sunt membrii intr/un partid,candideaza in alt partid,cistiga alegerile cu un pertid si pleaca la altul.alegatorii raman cu mizeria,frigul,intunericul si cel mai grav fara sperante.daca ma gindesc bine si gunoaiele sunt in ziua de azi mai "onorabile" fiind colectate ,transportate si prelucrate selectiv.continuati in stilul acesta si ve/ti vedea unde ajungeti scarbelor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei