Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Patru înăuntru, patru afară

Sucevenii care încercau să vândă aproape două kg de canabis, condamnaţi definitiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care au fost judecaţi cei opt tineri din Stroieşti şi Frasin care încercau să vândă 1,718 kg de canabis a ajuns la final. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat ieri cu privire la pedepsele ce trebuie aplicate, iar patru dintre tineri vor face puşcărie, iar ceilalţi patru au primit pedepse cu suspendare.
Pedeapsa cea mai grea o are de executat Marius Lucaciuc, din Stroieşti, în cazul căruia magistraţii au decis o condamnare de cinci ani de închisoare. Tot într-o celulă de penitenciar vor ajunge trei dintre amicii săi. Pentru Emanoil Bogdan Răscol, Ionuţ Dumitru Macovei, zis „Cuchi”, şi Lucian Alexandru Flutur pedepsele sunt similare, câte un an şi zece luni de închisoare.
Alte trei persoane, respectiv Constantin Viorel Lucaciuc, Daniel Răscol şi Flavius Răscol, au primit condamnări mai blânde, de câte un an şi zece luni de închisoare, dar cu suspendare. Tot cu suspendare a fost condamnat şi Adrian Lucian Lucaciuc. Acesta a primit 11 luni cu suspendare la Tribunalul Suceava, iar pedeapsa acestuia a rămas definitivă deoarece nici procurorii şi nici el nu au mai atacat-o în căile de atac.
Dosarul s-a finalizat într-o perioadă foarte scurtă de timp deoarece toţi cei opt tineri şi-au recunoscut faptele, beneficiind în acest fel de reducerea cu o treime a pedepselor.

 

Au vândut canabisul unor poliţişti sub acoperire

Cei opt au fost prinşi la sfârşitul anului trecut, la Frasin, în timp ce vindeau 1,718 grame de canabis unor poliţişti sub acoperire.
Marfa fusese introdusă în România de Marius Lucaciuc, din Stroieşti, care i-a atras de partea sa pe câţiva amici pentru a găsi un client căruia să-i plaseze marfa. Este vorba de fraţii Flavius Răscol, Daniel Răscol, Bogdan Emanoil Răscol, zis „Manu”, Constantin Viorel Lucaciuc şi Adrian Lucian Lucaciuc, rude cu Marius Lucaciuc. Din grupare mai făceau parte Lucian Alexandru Flutur şi Ionuţ Dumitru Macovei, zis „Cuchi”.
Pentru a fi siguri că nu vor cădea în mâna poliţiştilor sau a altor grupări, cei opt au tatonat terenul mai mult timp, iar când a venit momentul tranzacţiei au „asigurat” zona, ca în filmele cu spioni.
Aşa se face că posesorii drogurilor au stabilit întâlniri în anumite locuri, au filat persoanele care au apărut în zonă şi şi-au luat şi alte măsuri de siguranţă. Toate acestea s-au dovedit în zadar, şi asta pentru că în cele din urmă drumul lor s-a sfârşit tot în arestul Poliţiei Suceava.
Mai întâi, cumpărătorul a fost chemat la Frasin, unde a primit o mostră din drog. Analizele de laborator au confirmat că este vorba de canabis, iar poliţistul sub acoperire s-a arătat interesat să cumpere toată marfa. Tranzacţia a fost stabilită pentru ziua de 22 decembrie, la pensiunea Voichiţa, din Frasin. În timp ce se deplasa cu „clientul” spre locul unde urma să fie livrate drogurile, Alexandru Lucian Flutur a vrut să vadă banii. După ce a observat că suma era în lire sterline, i-a cerut poliţistului sub acoperire să schimbe banii în euro şi să-i aducă chitanţa de la casa de schimb valutar. De asemenea, „clientului” i s-a cerut să vină singur. În timp ce Flutur îl plimba pe „client”, la locul tranzacţiei „spionii” erau deja pe poziţii. Bogdan Emanoil Răscol a fost trimis la pensiune cu misiunea de a observa curtea şi interiorul restaurantului pentru a se asigura că nu erau urmăriţi. O altă misiune pe care Răscol trebuia s-o îndeplinească era aceea de a-l urmări pe „client”, mai exact să vadă dacă acesta era singur şi dacă vorbea în mod suspect la telefon. Lucian Alexandru Flutur nu a stat nici el cu mâinile în sân şi a urmărit toate maşinile aflate în apropierea locului tranzacţiei şi care i se păreau suspecte.
În momentul în care tranzacţia era pe punctul de a se încheia, oamenii legii au intervenit şi i-au reţinut pe toţi cei opt indivizi care sperau să câştige bani frumoşi din vânzarea drogurilor. Aşa se face că în loc de câteva mii de euro, tinerii s-au ales cu dosare penale şi mai nou şi cu condamnări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care încercau să vândă aproape două kg de canabis, condamnaţi definitiv.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii care încercau să vândă aproape două kg de canabis, condamnaţi definitiv5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei