Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În prima zi

Aglomeraţie la ghişeele TPL, pentru obţinerea abonamentelor cu preţ redus pentru elevi şi studenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape 700 de elevi şi studenţi din municipiul Suceava au stat ieri la coadă la ghişeele TPL, pe un ger crâncen, pentru a obţine abonamentele de transport în comun, în valoare de 15 lei, valabile o lună de zile.
Cele mai multe abonamente, peste 300, au fost eliberate ieri la ghişeul TPL din staţia de aşteptare Obcini, în vreme ce câte 200 de abonamente au fost eliberate la cele două ghişee din Centru (în staţie şi în Gang, vizavi de Romtelecom), după cum a precizat directorul TPL, Darie Romaniuc.
Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harşovschi a explicat că acestea nu au putut fi eliberate mai devreme de 1 februarie 2012, deoarece nu era încă aprobat bugetului local pe anul în curs, iar vechiul contract semnat cu TPL, de subvenţionare a transportului în comun pentru elevi şi studenţi, era expirat.
Lucian Harşovschi a declarat: “Pentru a putea acorda elevilor şi studenţilor această facilitate, odată cu aprobarea bugetului a fost prelungit şi contractul semnat anul trecut cu TPL, urmând ca din luna martie să acordăm aceste abonamente în baza unui nou contract, prin care elevii vor beneficia de subvenţii la transportul în comun pe perioada întregului an calendaristic, nu doar a anului şcolar”.
Abonamentele pentru elevi şi studenţi, valabile o lună de zile pe toate traseele şi mijloacele de transport ale TPL, au un tarif special, beneficiarii lor achitând doar 15 lei, diferenţa de până la 30 de lei (preţul întreg) fiind suportată de la bugetul local.
Numărul total al celor care beneficiază de aceste abonamente speciale este estimat la 3.800 de elevi şi studenţi, pentru care municipalitatea suceveană trebuie să achite TPL-ului subvenţii de aproape 1,7 milioane de lei (17 miliarde de lei vechi).
Pentru eliberarea unui abonament pentru care se plăteşte doar 15 lei este obligatorie prezentarea adeverinţei de elev sau student, precum şi a unei copii a buletinului de identitate sau, în cazul celor care au sub 14 ani, o copie a certificatului de naştere şi a buletinului unuia dintre părinţi.
Abonamentele cu preţ subvenţionat de la bugetul local se acordă doar elevilor şi studenţilor care au domiciliul în municipiul Suceava. Elevii de la şcolile postliceale şi masteranzii nu beneficiază de această facilitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie la ghişeele TPL, pentru obţinerea abonamentelor cu preţ redus pentru elevi şi studenţi.
 Vizualizări articol: 1371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aglomeraţie la ghişeele TPL, pentru obţinerea abonamentelor cu preţ redus pentru elevi şi studenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINOS, SCANDALOS, NISTE MIZERABILI trimis de
( 2 feb 2012, 16:53:14
cum ati putut tine in frig atatia copilasi, de ce abonamentul nu e valabil Duminica, TPL incaseaza pana la urma toti banii, care este problema? Jigodiile de PDl-isti si TPl-isti trebuie dati jos. Cu ce e copilul meu e mai prejos decat cel de la tara care face naveta cu autobuzele scolare, gratuit, NU TOTI COPII SUNT EGALI IN DREPTURI? Ce raspundeti Dom primar? Nu va mai saturati, imbogatiti-va pe seama copiilor, parca nu ati fost copii(de fapt ce sa ceri de la un ... din Prelipca, ca el a vazut autobuz cand a ajuns la Suceava. Cate biruri si taxe mai aveti de atarnat de grumazul romanului, cat mai poate indura. si in incheiere o dedicatie "Vine vine primavara, si o sa iasa toata tara"
1.1  RE: RUSINOS, SCANDALOS, NISTE MIZERABILI trimis de
( 2 feb 2012, 22:59:46
TICUTA draga,problema e ca TPL-ul pana la urma nu incaseaza toti banii,adica nu incaseaza de loc,are de primit pana acum peste 36 mld.,banii se duc in alta parte iar TPL va ajunge la faliment,vor ramane maxi private,sau va prelua Carabulea,care a castigat procesul cu TPL.Te intreb cine i-ti va mai da abonament? .Apropos copii fac scoala Duminica?.
2.   Minti inguste trimis de
( 2 feb 2012, 17:25:53
cand eram scolar mi se deconta de la scoala o parte din abonament.acum,ca nu mai sunt bani la invatamant si al' mai mare sef de trib vrea sa dea o facilitate copiilor din sv de a junge la scoala, tu te-ai trezit ca vrei mok.uite un banc cu morala:cica un roman stabilit in america dadea in fiecare an cate 200 de dolari oamenilor din satul natal.venind criza,el le da doar 100,explicandu-le ca are si el copii de tinut la scoala.la care taranii l-au acuzat ca el isitine copii pe banii lor.;) cat despre TPL,va avea aceeasi soarta ca si Termica.ca,de, vin alegerile si e nevoie de bani la partid,nu?
3.   N-ai inteles prea multe trimis de
( 2 feb 2012, 19:38:59
Cand mergea tata la scoala nu se deconta nimic. Vrei sa ne intoarcem in timp sau evoluam? bine ca avem milione pentru "comunitari" si pentru copii nu.
4.   Aglomeratie.. trimis de
( 3 feb 2012, 10:22:11
Normal ca e aglomeratie pentru ca ghiseul din burdujeni s-a inchis si acum toti cei din burdujeni isi fac abonamentul in centru,obcini..Eu daca stau in burdujeni trebuie sa dau 2 lei ca sa ma duc sa mi fac abonament..O prostie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei