Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pe râuri

Poduri de gheaţă întinse pe zeci de kilometri, după gerul din ultimele zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au dus la formarea de poduri de gheaţă pe toate cursurile de apă din Suceava, în unele situaţii acestea fiind întinse pe lungimi de 20-30 de kilometri. În majoritatea zonelor, podurile de gheaţă alternează cu zone de scurgere a apei, în timp ce grosimea gheţii are până la 30 de centimetri.
Conform măsurătorilor realizate de specialiştii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, pe râul Suceava cea mai întinsă zona îngheţată se află pe tronsonul Ulma - Vicovu de Sus, unde fenomenul de pod de gheaţă, în alternanţă cu cel de pod de gheaţă întrerupt, se întinde pe 30 de kilometri, cu o grosime a gheţii de 19-20 de centimetri.
În privinţa râului Moldova, cel mai întins pod de gheaţă, de aproximativ 25 de kilometri, se înregistrează între Breaza şi Câmpulung Moldovenesc, aici grosimea stratului de gheaţă fiind de 20-25 de centimetri.
Cristian Ruxandari, purtătorul de cuvânt al SGA Suceava, a subliniat că în aceeaşi zonă, pe râul Moldoviţa, pe tronsonul Vatra Moldoviţei - Vama, grosimea gheţii atinge şi 30 de centimetri.    
În ceea ce priveşte râul Bistriţa, cele mai întinse suprafeţe de gheaţă se găsesc la limita cu Maramureşul. Pe sectorul Şesuri – Cârlibaba podul de gheaţă întrerupt se întinde pe 12 kilometri şi are 25-28 de centimetri grosime, în timp ce pe tronsonul Cârlibaba – Ciocăneşti podul este de aproximativ 19 kilometri, cu o grosime a gheţii ceva mai redusă, 20-22 de centimetri.
Râul Dorna are şi el porţiuni foarte întinse pe care s-au format straturi de gheaţă, până la 27 de kilometri, de la izvoare şi până la confluenţa cu pârâul Dornişoara.
Dintre râurile principale, pe Siret sunt cele mai puţin întinse poduri de gheaţă, acestea fiind întrerupte şi având grosimi de doar 7-8 centimetri.
În condiţiile în care gerul va continua, podurile de gheaţă formate în judeţ pot depăşi, ca grosime, jumătate de metru. Evoluţia stratului de gheaţă este atent monitorizată de la SGA Suceava, riscurile de inundaţii putând apărea în cazul unei încălziri bruşte a vremii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poduri de gheaţă întinse pe zeci de kilometri, după gerul din ultimele zile.
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poduri de gheaţă întinse pe zeci de kilometri, după gerul din ultimele zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei