Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Ambulanţele vor patrula pe străzi pentru a-i identifica pe sucevenii fără adăpost

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a anunţat că pe perioada valabilităţii avertizării meteo de cod portocaliu de ger extrem, în toate oraşele din judeţ vor patrula ambulanţe pentru a identifica persoanele cele mai vulnerabile la frig, respectiv oamenii fără adăpost, bătrâni, bolnavi sau persoane cu dizabilităţi. Sorin Popescu a amintit că avertizarea de cod portocaliu este valabilă până pe data de 3 februarie a.c..
Popescu a precizat că în perioada 27 – 30 ianuarie a.c., 12 suceveni fără adăpost au fost luaţi de pe străzi, după care au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Popescu a arătat că o persoană aflată în şoc hipotermic din comuna Suceviţa a fost transportată la „Urgenţele” spitalului judeţean, fiind internată pentru tratament. De asemenea, o persoană care a fost transportată la Spitalul Judeţean a rămas internată în secţia Psihiatrie. Potrivit prefectului, alte nouă persoane fără adăpost au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale, după care au fost cazate la adăpostul de la Biserica Sf. Vineri din Suceava. Sorin Popescu a arătat că a existat un caz în care o persoană fără adăpost a fost transportată la Spitalul Judeţean pentru investigaţii medicale, după care a refuzat să fie cazată în spaţiile special amenajate în acest sens.
Prefectul a arătat că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” vor asigura ambulanţe care între orele 21:00 şi 01:00 vor verifica zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost.
„Persoanele fără adăpost pe care le vor găsi în aceste zone vor fi transporte la adăposturile special amenajate în acest sens. Persoanele fără adăpost care nu au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, se pot prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe de la nivelul spitalelor din judeţ, iar personalul medical va anunţa Serviciul de Ambulanţă, care le vor prelua şi transporta la adăposturile special amenajate”, a explicat Sorin Popescu.

 

Prefectul le-a solicitat primarilor să asigure funcţionarea serviciilor publice

Prefectul a precizat că în cursul zilei de ieri a dispus primarilor din judeţ să asigure serviciul de permanenţă la primării, precum şi crearea condiţiilor pentru asigurarea asistenţei de specialitate la urgenţele medicale pe întreg teritoriul localităţilor.
„Am solicitat primarilor să dea atenţie maximă la asigurarea funcţionării corespunzătoare a serviciilor publice de producere şi furnizare a agentului termic pentru încălzirea locuinţelor şi a instituţiilor publice, în special la şcoli, creşe, grădiniţe şi unităţi sanitare, precum şi a serviciilor publice de alimentare cu energie electrică, apă, gaz metan şi salubrizare”, a declarat Sorin Popescu.
El a adăugat că le-a solicitat primarilor să asigure sprijinul de care au nevoie echipele de intervenţie ale agenţilor economici care deţin reţele utilitare de termoficare, apă, gaz, electricitate şi telefonie.
„De asemenea, echipajele de patrulare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, cât şi ale poliţiilor locale, în colaborare cu Serviciul de Ambulanţă, să monitorizeze cu maximă atenţie şi să identifice toate persoanele fără adăpost, cât şi pe cele aflate în dificultate şi să le transporte în locaţiile stabilite pentru adăpostirea lor şi să le acorde primul ajutor, în situaţia în care este nevoie”, a mai spus Sorin Popescu.

 

Angajaţii care lucrează în aer liber trebuie să primească ceai fierbinte

Prefectul a mai amintit că în perioadele cu temperaturi scăzute extreme, angajatorii au obligaţia să le asigure salariaţilor care lucrează în aer liber o cantitate de 0,5 – 1 litru de ceai fierbinte pentru fiecare persoană, pe un schimb, să le dea pauze pentru a se încălzi şi să le asigure echipament individual de protecţie împotriva frigului. Sorin Popescu a arătat că angajatorii care nu pot să asigure aceste condiţii pot stabili împreună cu reprezentanţii sindicatelor sau cu cei ai salariaţilor reducerea duratei zilei de lucru sau întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii, în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţele vor patrula pe străzi pentru a-i identifica pe sucevenii fără adăpost.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambulanţele vor patrula pe străzi pentru a-i identifica pe sucevenii fără adăpost0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei