Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Ortodoxia lui Mihai Eminescu şi analiză asupra ultimei părţi a vieţii lui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iubitorii de cultură din Fălticeni au luat parte sâmbătă, 14 ianuarie, în Sala „Aurel Băeşu” a Muzeului de Artă „Ion Irimescu”, la un eveniment omagial dedicat poetului Mihai Eminescu.
Invitaţi în mijlocul publicului fălticenean au fost criticul literar Isabel Vintilă şi poetul Ovidiu Vintilă, care au dezbătut două teme mai puţin abordate vizavi de opera celui mai mare poet român: ortodoxia lui Mihai Eminescu şi analiza asupra ultimei părţi a vieţii poetului naţional.
Invitaţii au precizat că se pot spune multe despre Eminescu şi despre convingerile lui religioase, mai ales că Mihai Eminescu n-a încetat nici o clipă să creadă în Dumnezeu, căutând mereu taina mântuirii. Poetul a avut mereu amintirea icoanelor ortodoxe din casa copilăriei lui şi a rugăciunilor săvârşite de toată familia Eminovici, fie acasă, la biserica din Ipotesti sau la Mănăstirea Agafton, unde-şi petrecea vacanţele, la mătuşile sale călugăriţe.
Analiza asupra ultimei părţi a vieţii lui Mihai Eminescu a fost realizată prin prisma celei mai recente apariţii editoriale care tratează viaţa poetului, „Eminescu în captivitatea nebuniei”, autor Theodor Codreanu. În urmă cu câteva zile, autorul a primit marele premiul al Festivalului Literar „Mihai Eminescu” de la Suceava.
Evenimentul a avut şi o contribuţie fălticeneană. Este vorba de prezentarea romanului „Lumină de lună”, al fălticenencei Niculina Prundeanu, omagiul adus poetului de muzeograful Gabriela Curtui şi interpretarea de către Catinca Dăscălescu a unor melodii pe versurile lui Mihai Eminescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ortodoxia lui Mihai Eminescu şi analiză asupra ultimei părţi a vieţii lui.
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ortodoxia lui Mihai Eminescu şi analiză asupra ultimei părţi a vieţii lui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei