Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muzică pentru psihic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei psihologi americani au pus la punct o listă de melodii cu ajutorul cărora putem trăi mai bine şi chiar lupta în mod eficient împotriva stresului, informează repubblica.it.
În cazul în care, pentru dumneavoastră, muzica este un drog, aveţi perfectă dreptate. Melodii precum „Imagine” a lui John Lennon sunt dopamină pură, un neurotransmiţător cu efect revigorant asupra inimii, circulaţiei sanguine şi metabolismului.
De asemenea, acordurile muzicale ale lui Bernard Herrmann din celebrul „Psycho” al lui Alfred Hitchcock contribuie la creşterea nivelului de noradrenalină, unul dintre importanţii „hormoni ai fericirii”, care revigorează creierul, stimulează percepţia, motivaţia şi energia. În opinia cercetătorilor, există câte o melodie pentru fiecare stare sufletească. Iar asta nu e tot. Noi înşine ne putem folosi de melodii pentru a ne schimba starea sufletească. Aceasta este concluzia unei cărţi lansate recent în Statele Unite de psihologii Galina Mindlin, Don Durousseau și Joseph Cardillo şi al cărei titlu este mai mult decât elocvent: „Playlistul tău îţi poate schimba viaţa”. Printre melodiile care s-ar putea dovedi de ajutor pentru calmarea nervilor se numără „Every Breath You Take” a formaţiei The Police, „Imagine”, a lui Jon Lennon, dar şi „New York, New York”, imnul dedicat de Frank Sinatra oraşului care nu doarme niciodată. O altă melodie menită să ne relaxeze este „Here Comes The Sun” a formaţiei Beatles.
În timp ce clasicii Beatles sunt ideali pentru relaxare, colegii lor de breaslă de la Rolling Stones ne ajută să ne simţim plini de energie cu a lor melodie „Brown Sugar”, în timp ce melodii precum „Back on the chain gang” a formaţiei Pretenders, „Finest worksong” a celor de la REM sau „She works hard for the money” a solistei Donna Summer sunt menite a ne ajuta să avem un mai bun randament la muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzică pentru psihic.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzică pentru psihic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei