Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Poliţia Rutieră

Controale zilnice în judeţ, privind cauciucurile de iarnă şi starea tehnică a maşinilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Având în vedere căderile de ninsori din ultima perioadă, Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, în colaborare cu Registrul Auto Român, a demarat controale zilnice în trafic, pentru depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa rutieră, circulând fără a avea maşinile echipate cu cauciucuri de iarnă ori având defecţiuni tehnice. O astfel de acţiune a fost organizată ieri, pe DN 17, în zona Ilişeşti, în timp ce astăzi echipele de control de vor muta în zona Vatra Dornei, tot pe DN 17.

 

Mai există inconştienţi care circulă fără anvelope de iarnă

Pentru lipsa cauciucurilor de iarnă, amenzile sunt foarte mari şi atrag şi ridicarea certificatelor de înmatriculare.
Inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţional Europene din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a avertizat: „Conducătorii auto care sunt depistaţi pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără a avea anvelope de iarnă riscă amendă de la 9 la 20 de puncte, respectiv de la 630 de lei la 1.400 de lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare”.
Conform prevederilor legale, dacă drumul nu este acoperit cu zăpadă, mâzgă sau polei, şoferul nu poate fi sancţionat, asta deşi se circulă în condiţii de iarnă, iar căderile de precipitaţii sunt iminente. Aşa s-a întâmplat şi în cadrul acţiunii de control desfăşurate ieri dimineaţă la Ilişeşti.
Zilele trecute, unii şoferi nu au fost la fel de norocoşi.
„Au fost depistaţi conducători auto care circulau pe DN 17A, cel care leagă municipiul Câmpulung Moldovenesc de Rădăuţi, fără a avea montate anvelope de iarnă, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, luându-se măsura sancţionării”, a precizat inspectorul de poliţie.

 

Accent deosebit pe sistemele de iluminare şi semnalizare

Dacă problema anvelopelor de iarnă a fost lăsată, ieri, în plan secund, şoferii au fost luaţi la puricat în ceea ce priveşte starea tehnică a maşinilor. Inspectorii Registrului Auto Român au verificat în amănunt starea tehnică a maşinilor, cu accent pe sistemele de iluminare şi semnalizare şi instalaţiile de climatizare.  
În cele câteva zeci de minute cât reporterii Monitorul de Suceava au fost prezenţi la acţiune s-au retras două certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni la sistemul de semnalizare, într-un caz, şi pentru prezenţa sistemelor de iluminare xenon, interzise de legislaţie, au subliniat inspectorii RAR. De asemenea, unul dintre şoferi a fost sancţionat şi pentru prezenţa foliilor care obturează vizibilitatea pe geamurile laterale faţă. Şi aici, au subliniat specialiştii de la RAR, autorizările fantomă ale acestor folii sunt o păcăleală, ele putând fi aplicate doar pe lunetă şi geamurile laterale spate.
Acţiunile de control vor continua în următoarea perioadă, cu precădere pe DN 17, din Suceava spre Ardeal, dar şi pe DN 2, de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale zilnice în judeţ, privind cauciucurile de iarnă şi starea tehnică a maşinilor.
 Vizualizări articol: 3302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Controale zilnice în judeţ, privind cauciucurile de iarnă şi starea tehnică a maşinilor2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cat mai multe controale! trimis de
(18 ian 2012, 11:20:13
Faceti mai multe controale bazate pe xenon fara lupa sau cele care bat "in nori" cat si pe folosirea proiectoarelor de ceata atunci cand nu este ceata.
2.   De verificat trimis de
(18 ian 2012, 11:29:59
La TIR-uri si autobuzele TPL. Majoritatea au claxoanele alea ILEGALE ca niste HOARNE care urla de te surzesc. Daca dati vreo 2-3 amenzi si mai bagati si un articol in presa, o sa vedeti ca toti TARANII de pe TIR os a le scoata. Astia le-au pus pentru C>U>R>V>E>LE de pe marginea drumului, sa le agate mai usor si ne tracaseaza su niste zgomote infernale.
3.   NUMAI IN ROMANIA trimis de
(18 ian 2012, 12:05:00
IN EUROPA ,NU SE FOLOSESC GOARNELE NICIODATA!

4.   Comentariu trimis de
(18 ian 2012, 15:35:10
starea drumurilor cand o controleaza?
4.1  RE: Comentariu trimis de
(18 ian 2012, 16:40:51
Buna asta
5.   AHA trimis de
(18 ian 2012, 18:28:30
starea tehnica se inbunatateste pe dj 208 parca FALTICENI DOLHESTI ACOLO trbuiesc verificate autoto...a pardon insp.tehnica a drumurilor!!BOILOR!!!!!!!!!!!!
6.   ZARAZA21 Daca ai fi condus un camion vreodata... trimis de
(18 ian 2012, 19:09:42
Imagineaza-ti blegule ca mergi la deal de exemplu cu 40 de tone in spate si vezi in departare o caruta,un biciclist etc.care circula dupa cum il bate capul. Claxoneaza cu un claxon normal sa vazi daca te aude sau se fereste cat de cat ca sa poti trece in siguranta.
7.   ZARAZA21 trimis de
(18 ian 2012, 19:14:51
TIR Inseamna Transport International Rutier ,ZARAZA21 cu 3 clase ce esti. iti dau dreptate poate,unii soferi mai folosesc goarnele si cand nui nevoie. Daca nu ar fi utile producatorii nu lear mai monta din fabrica pe unele camioane.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei