Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mircea Cărtărescu, pe primul loc în topul tirajelor Humanitas, în ultimii 20 de ani

Scriitorul Mircea Cărtărescu se află pe primul loc în topul tirajelor Humanitas, în perioada 1992 - 2011, cu 493.991 de volume publicate, informează un comunicat al editurii bucureştene.
Pe locul al doilea în topul Humanitas se regăseşte Gabriel Liiceanu, cu 338.064 de exemplare publicate, urmat de Andrei Pleşu, cu 275.270 de exemplare. Pe locurile al patrulea şi al cincilea s-au clasat Neagu Djuvara, cu 275.124 de exemplare, respectiv Horia-Roman Patapievici, cu 150.500 de exemplare.
Anul trecut, zece autori publicaţi de editura Humanitas în ultimii 20 de ani au avut un tiraj cumulat de aproape două milioane de exemplare. Cei zece autori sunt: Ana Blandiana, Neagu Djuvara, Ioana Pârvulescu, Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Lucian Boia, Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu şi Gabriel Liiceanu.
Profilul iniţial de ştiinţe umaniste al Editurii Humanitas este în prezent extins, editura publicând atât literatură, filosofie, religie, ştiinţe sociale şi politice, istorie şi memorii, cât şi carte de ştiinţă, carte practică, albume de artă, carte pentru copii şi carte şcolară. Mai mult de 370 de titluri apar anual în cele peste 50 de colecţii şi serii de autor ale editurii, al cărei portofoliu cuprinde numele unora dintre cei mai importanţi autori clasici, moderni şi contemporani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Cărtărescu, pe primul loc în topul tirajelor Humanitas, în ultimii 20 de ani.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mircea Cărtărescu, pe primul loc în topul tirajelor Humanitas, în ultimii 20 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei