Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Caută un cămin

25 de copii crescuţi de stat aşteptă o familie care să-i adopte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de copii aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava aşteptă o familie care să-i adopte. O parte dintre minori au grad de handicap şi provin din familii de romi.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Liviana Enea, a explicat că aceşti copii nu au fost încă adoptaţi pe motiv că sunt prea mari, au peste 6 ani, unii sunt de etnie romă sau au probleme serioase de sănătate. Sunt şi copii pentru care sentinţa de deschidere a procedurii de adopţie a expirat, pe motiv că nu li s-a găsit o familie compatibilă.

 

Cinci familii din ţară vor copii din Suceava

De la începutul anului 2009 şi până în prezent, 16 asistenţi maternali au adoptat copii aflaţi în sistemul de protecţie Suceava. Nu există asistenţi maternali care aşteaptă un răspuns din partea familiilor biologice pentru a adopta un copil, pentru că, potrivit legii, asistentul maternal îşi exprimă dorinţa de a adopta copilul din îngrijire abia după ce minorul devine adoptabil şi există siguranţa că nu sunt rude până la gradul IV care doresc şi au posibilitatea să adopte copilul.
Liviana Enea a completat că în registrele Compartimentului Adopţii – Suceava mai sunt înscrise cinci familii din ţară care au solicitat un copil din judeţul Suceava. Ea a mai explicat că în cazul în care nu sunt identificate familii adoptive pentru copii la noi în judeţ, se solicită la Oficiul Român de Adopţii lista centralizată la nivel naţional cu familiile adoptatoare din ţară şi se selectează familiile din ţară care teoretic s-ar potrivi cu minorul, urmând a se face corespondenţa cu serviciile, birourile de adopţii din judeţele respective.

 

Anul trecut, 15 copii din Suceava au fost adoptaţi

Familiile care vor să adopte, preferă copii cu vârste cuprinse între 0–5 ani, copii fără dizabilităţi şi, dacă se poate, fetiţe. Printre copiii puşi pe liste de adopţie se numără şi câţiva fraţi, care aşteaptă de mai mulţi ani să fie crescuţi într-o familie. Anul trecut, 15 copii din Suceava au fost adoptaţi. Doi copii au fost adoptaţi de asistenţi maternali.
În ultimii trei ani, peste 60 de familii din Suceava şi din ţară au reuşit să adopte un copil. În aceeaşi perioadă, au fost adoptaţi 16 copii din ţară, de către familii din Suceava. Anul trecut, trei familii au primit câte un copil în încredinţare în vederea adopţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de copii crescuţi de stat aşteptă o familie care să-i adopte.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
25 de copii crescuţi de stat aşteptă o familie care să-i adopte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei