Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Totuşi, mi-e milă de fotbalistul Neşu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fotbaliştii sunt în general nişte infatuaţi şi nişte limitaţi, confirmând proverbul cu prostul care, dacă nu-i fudul, nu-i o vietate completă. Cu toate astea, nu pot spune că nu mă emoţionează tragedia care l-a lovit pe fostul stelist Mihai Neşu, nenorocit involuntar pe viaţă în cursul unui antrenament, de un coechipier de la echipa olandeză unde se aciuase.  
Apropo de asta. Cu vreo cinci-şase ani în urmă, îmi povestea un amic din străinătate o întâmplare cu Neşu şi ai săi, Steaua căzând în cupele europene cu echipa din oraşul unde amicul meu era stabilit de ani buni.
Omul lucra în biroul lui cu vedere la stradă, când i-a văzut pe jucătorii de la Steaua, ieşiţi la o plimbare prin oraş, în treningurile lor lucind ca aluminiul. Neşu, Nicoliţă, Dică... Toată gaşca de idoli în păr...
Destul de emoţionat, şi-a lăsat baltă toate treburile, pentru a-i saluta şi a schimba cu ei o vorbă românească. S-a repezit în stradă, cu faţa radiind de bucurie, întinzându-le mâna jucătorilor şi întrebându-i în dulcele grai românesc:
- Ce mai faceţi, bre băieţi?  Mult succes mâine, la meci! Îmi daţi şi mie un autograf, aşa, ca de la români la român?! Ei, da’ frumoşi mai sunteţi!
Spre stupefacţia sa, nici un jucător de-al Stelei nu a reacţionat în vreun fel. Nici nu l-au băgat în seamă pe nefericitul meu amic. Au privit prin el, de parcă ar fi fost din sticlă. Cu o aroganţă atât de caracteristică lor, fotbaliatorii oierului europarlamentar Gigi Becali au trecut mai departe, râzând şi nedurându-i nici în cur că un român ca şi ei le întinde o mână caldă.
Erau, vezi bine, în ceea ce se cheamă „silenzio stampa”, adică tăceau fiindcă îi deranjase un articol dintr-un ziar de sport. Şi, la câtă minte şi aroganţă au ei, nu puteau face distincţia dintre un ziarist sportiv cretin şi un român stabilit în străinătate, care chiar se bucura că îi vedea.
Ăştia sunt fotbaliştii de la Steaua, fotbaliştii în general. Unul dintre ei a păţit-o rău de tot. Iar mie îmi este tare milă de el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Totuşi, mi-e milă de fotbalistul Neşu.
 Vizualizări articol: 2199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Totuşi, mi-e milă de fotbalistul Neşu4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei