Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Vor să fie actori

Zeci de elevi şi studenţi au participat la preselecţia pentru înfiinţarea unei trupe de teatru a USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi, dar şi studenţi din Suceava au participat ieri la un casting care are ca scop înfiinţarea unei trupe de teatru în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”. Preselecţia a fost organizată de către actorul şi regizorul Ion Sapdaru de la Teatrul Naţional din Iaşi, iar castingul s-a desfăşurat la Auditorium “Joseph Schmidt”.

Plini de emoţii, zeci de elevi şi studenţi, unii cu experienţă teatrală acumulată în liceu, alţii încercându-şi doar norocul, au venit la preselecţie. Elena Otilia Mirăuţ este una dintre elevele interesate să facă parte din trupa de teatru a USV. „Am văzut anunţul pe internet şi am zis să încerc, fiindcă nu am nimic de pierdut”, a spus Elena, aşteptând să-i vină rândul la casting.

Spre deosebire de Elena, Alexandru Stan, student, are experienţă în actorie, fiindcă a făcut parte din trupa de teatru a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Pasionat de teatru, Alexandru a venit la preselecţia de ieri. „Am jucat teatru şi în liceu şi-mi place să intru în pielea diferitelor personaje”, a declarat Alexandru Stan.

Preselecţia s-a făcut cu uşile închise, toţi participanţii la casting fiind rugaţi să iasă din sală şi numai câte unul să intre la audiţii. Organizatorul preselecţiei, regizorul Ion Sapdaru, a spus că „vom selecţiona nu în vederea unui spectacol, ci construim un schelet al viitoarei trupe, iar apoi, în funcţie de copiii pe care-i vom alege, vom proceda la montarea unui spectacol”.

 

Preselecţia a constat dintr-un recital, o probă de mimat şi una de interpretare muzicală

În ceea ce priveşte numărul relativ redus al participanţilor la casting, atât regizorul Ion Sapdaru, cât şi coordonatorul Departamentului Cultural al USV, Ştefan Mihai, au declarat că se aşteptau la o participare mai mare. „M-am aşteptat la mai mulţi, dar se pare că am greşit noi un pic cu ora şi cu ziua organizării preselecţiei, dar dacă nu ne ajung actorii, o să mai fie un casting”, a declarat regizorul Ion Sapdaru.

Directorul Departamentului Cultural al USV a declarat că ideea înfiinţării unei trupe de teatru aparţine unor studenţi. „Ideea aparţine unor studenţi, care au considerat că avem un spaţiu deosebit în cadrul USV şi că e păcat să nu avem o trupă de teatru”, a spus Ştefan Mihai.

Primul dintre participanţii la audiţie, cel mai curajos dintre cei prezenţi a fost Alexandru Coţofrec, elev al Liceului cu Program Sportiv din Suceava. Acesta a fost primul candidat testat, iar la ieşirea din sală a declarat că preselecţia a constat într-un recital, o probă de mimat şi una de interpretare muzicală. „Am recitat o poezie, am cântat <Trandafir de la Moldova> şi a trebuit să mimez că merg pe un buştean deasupra unui hău”, a declarat băiatul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi şi studenţi au participat la preselecţia pentru înfiinţarea unei trupe de teatru a USV.
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zeci de elevi şi studenţi au participat la preselecţia pentru înfiinţarea unei trupe de teatru a USV5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei