Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Ieri, la sediul DSP

240 de suceveni şi-au verificat gratuit sănătatea, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 200 de persoane, majoritatea pensionari, şi-au verificat ieri gratuit starea de sănătate, în cadrul unei acţiuni organizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, la sediul instituţiei, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Timp de două ore, între 10.00 – 12.00, 240 de oameni şi-au testat fără plată glicemia, greutatea şi tensiunea arterială, investigaţiile efectuându-se sub supravegherea medicilor specialişti în diabet şi boli de nutriţie de la Spitalul Suceava şi a asistenţilor medicali din cadrul DSP.

În urma testelor, medicii au depistat mai multe persoane cu valori crescute ale glicemiei, respectiv 23 de persoane cu valori de peste 150, trei cu valori mai mari de 200, una cu 346 şi o alta cu 470.

Dr. Ramona Caziuc, de la Spitalul Suceava, a declarat: „Din păcate, au venit foarte multe persoane care au luat micul dejun înainte şi în cazul cărora valorile nu sunt concludente. Persoanele care aveau valori ale glicemiei de peste 200 au fost îndrumate către medicul de familie, care, dacă este cazul, le va trimite la medicul specialist”.

 

Acţiuni de informare în rândul populaţiei

Acţiunea de testare gratuită organizată de DSP, la sediul instituţiei, nu s-a adresat tuturor categoriilor de persoane, ci doar celor peste 35 de ani, celor care sunt supraponderale sau care au istoric familial pozitiv pentru diabet zaharat, care au hiperglicemie în antecedente ori sunt hipertensive. De asemenea, nu au fost testate persoanele diagnosticate deja cu diabet.

Pensionarii suceveni au salutat ieri iniţiativa conducerii DSP de a organiza acţiuni de testare gratuită a stării de sănătate. Vasile Hojbotă, unul dintre pensionarii care au participat la acţiunea de ieri, a declarat: „Este foarte bine pentru mine, acum ştiu ce am de făcut. Nu mi-am mai făcut asemenea analize de patru ani. Atunci m-am testat tot gratuit, la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor”.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, marcată ieri, 14 noiembrie, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a desfăşurat şi acţiuni de informare a populaţiei, cu scopul prevenirii şi controlului maladiei. Activităţile derulate au constat în tipărirea şi expunerea de afişe, tipărirea şi distribuirea stradală de pliante şi discuţii individuale şi de grup. Prin aceste acţiuni, conducerea DSP şi-a propus să atragă atenţia populaţiei cu privire la factorii de risc în relaţie cu diabetul, respectiv fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres, dar şi cu privire la simptomele de debut ale bolii.

 

Statistici: peste 21.000 de suceveni sunt bolnavi de diabet

Acţiunea de informare a populaţiei s-a derulat în parteneriat cu Spitalul Suceava şi cu voluntarii din Şcoala Postliceală Sanitară Christiana şi Şcoala Postliceală de Stat Suceava, sub sloganul „Acţionează acum pentru prevenirea diabetului”.

Potrivit statisticilor, în judeţul Suceava sunt înregistraţi 21.067 de bolnavi de diabet, iar 15% dintre ei sunt insulino-dependenţi. În primele nouă luni ale anului au fost depistate 1.366 de cazuri noi de diabet la adulţi. Faţă de anul precedent a crescut numărul de cazuri noi la copii, mai arată evidenţele oficiale. În primele nouă luni ale lui 2011 au fost depistate 12 cazuri noi. În total, în judeţ, 92 de copii cu vârste până în 14 ani sunt luaţi în evidenţă cu această maladie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 240 de suceveni şi-au verificat gratuit sănătatea, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
240 de suceveni şi-au verificat gratuit sănătatea, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CONSTATARE trimis de
(15 nov 2011, 13:49:16
D.S.P.-,,LOVESTE" DIN NOU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei