Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2011 - Anul XVI, nr. 261 (4859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După decenii de chin

Suceveanul de 241 de kilograme îşi va trata obezitatea în sala de operaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valeriu Ţurcănaşu, suceveanul care a ajuns să cântărească 241 de kilograme, iar din cauza greutăţii anormale nu a mai ieşit din casă de peste un an, îşi va trata obezitatea în sala de operaţii. Medicii bucureşteni au ajuns la concluzia că doar bisturiul îl mai poate ajuta pe Valeriu Ţurcănaşu să înceapă o nouă viaţă. Acum, doctorii din Capitală au de ales între trei tipuri de intervenţii chirurgicale, toate de ultimă oră şi practicate cu succes inclusiv în România, atât în clinicile particulare, cât şi în cele de stat.

Valeriu Ţurcănaşu a fost internat în urmă cu circa două săptămâni în Spitalul Elias, unde a ajuns cu o ambulanţă specială, în care nu a putut fi urcat fără ajutorul a şase pompieri vânjoşi, care s-au chinuit timp de aproape o oră pentru a-l scoate din apartamentul său, situat la etajul IV al unui bloc de pe strada 6 Noiembrie.

 

Regim înainte de operaţie

În spitalul bucureştean, uriaşul a urmat o dietă alimentară strictă, în paralel cu medicaţia. Strategia a funcţionat, iar Valeriu Ţurcănaşu a reuşit să scape de o parte din depozitele de grăsime. “M-am cântărit vineri şi aveam 221 de kilograme, cu 20 de kilograme mai puţin faţă de greutatea de la internare”, a mărturisit suceveanul.

Chiar dacă a obţinut rezultate, doctorii i-au explicat lui Ţurcănaşu că nu se poate vindeca de obezitate doar prin ajustarea stilului de viaţă. Verdictul medicilor a fost clar: în cazul lui, dieta sau exerciţiile fizice nu asigură şansa la o viaţă normală. “Chirurgia obezităţii este singura soluţie pentru mine. Totuşi, până la operaţie mai trebuie să dau jos încă 20 de kilograme. Altfel, nu mă bagă în sală”, a dezvăluit Valeriu Ţurcănaşu.

 

Îi vor micşora stomacul

Suceveanul care de câteva decenii se luptă cu kilogramele în plus are acum o nouă grijă: să facă rost de bani pentru intervenţia chirurgicală. Operaţiile la care ar putea apela se realizează printr-o tehnică laparoscopică (minim invazivă) şi costă între 6.000 şi 8.000 de euro. Doctorii i-au vorbit lui Ţurcănaşu despre micşorarea stomacului, dar nu s-au decis încă prin ce metodă. Deocamdată, singurul lucru cert este că nici una dintre cele trei intervenţii chirurgicale posibile nu este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. “Fiul şi cel mai bun prieten al meu vor suporta o parte din sumă”, a precizat suceveanul.

Cei care vor să-l ajute pe Valeriu Ţurcănaşu să strângă restul banilor de care are nevoie pentru operaţia salvatoare pot suna la numărul de telefon 0747 505 095.

 

Când a început drama lui Valeriu Ţurcănaşu

Suceveanul nu a fost mereu obez. În 1971, când s-a însurat, la vârsta de 18 ani, avea 66 de kilograme. Puiu, cum îi spun prietenii, a început să se îngraşe, culmea, în armată (februarie ’74 – iunie ’75). “Am plecat cu 80 de kilograme de acasă şi m-am întors cu 100”, îşi aminteşte Valeriu Ţurcănaşu.

Ani la rând a lucrat ca vânzător-măcelar în toate halele de carne din municipiul Suceava. Într-o zi, a ajuns la spital cu crize de lombosciatică şi atunci a aflat că problemele de greutate pe care le are i se trag de la „arderile aproape inexistente”.

Valeriu Ţurcănaşu are doi copii, un băiat de 37 de ani, care trăieşte în Italia, şi o fiică de 39 de ani, stabilită în Grecia. A divorţat în 1991 şi nu s-a recăsătorit. După despărţirea de soţie s-a mutat în apartamentul de pe strada 6 Noiembrie, care aparţinea părinţilor săi. Tatăl i-a murit în urmă cu 12 ani, iar acum patru ani şi-a pierdut şi mama. De atunci locuieşte singur. În 1996, odată cu şomajul, a început să adune şi mai mult kilogramele. De la an la an a tot luat în greutate, iar din septembrie 2010 şi până în urmă cu circa două săptămâni, când s-a internat la Elias, nu a mai ieşit deloc din casă. Fără nici un venit (nu şi-a făcut dosarul de pensionare din cauza imposibilităţii de a se deplasa), trăieşte doar din mila puţinilor prieteni care i-au mai rămas şi din cei 100-150 de euro pe care-i primeşte lunar de la fiul său.

E disperat şi întinde o mână după ajutor, sperând că mai există o salvare în cazul său şi visând la viaţa pe care a avut-o până acum câţiva ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul de 241 de kilograme îşi va trata obezitatea în sala de operaţii.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Suceveanul de 241 de kilograme îşi va trata obezitatea în sala de operaţii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PUIU trimis de
( 4 nov 2011, 19:58:01
Erai mare scula la Politia Circulatie.Tu aranjai procuraraea de permise acu 15 ani. Acu ai ramas doar mare scula.Soarta baiete.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei