Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2011 - Anul XVI, nr. 261 (4859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verificări

34 de spălătorii şi curăţătorii din judeţ, controlate de Protecţia Consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) din Suceava a efectuat un control la 34 de spălătorii şi curăţătorii din judeţul Suceava, inclusiv spălătorii auto. 

Comisarul-şef al CJPC Suceava, Elena Oanea, a spus că „în urma controalelor efectuate s-au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 de avertismente şi 14 amenzi, în valoare de 35.650 de lei”.

Printre principalele abateri constatate în cadrul controlului s-a numărat prezentarea de afirmaţii sau sigle care prezintă sau indică faptul că serviciile au avantaje de mediu şi sunt ecologice. „Altfel spus, este publicitate ecologică înşelătoare. Curăţătoriile chimice sunt ecologice, însă nu posedă documente eliberate, în urma efectuării de verificări de către Ministerul Mediului care să ateste că serviciul prestat a obţinut dreptul de acordare a etichetei UE ecologice, sau un logo ecologic specificat”, a mai declarat Elena Oanea.

Lipsa unor autorizaţii care să permită prestarea serviciului, lipsa afişării tarifelor pentru serviciile prestate sunt de asemenea nereguli constatate în cadrul controlului.

 

Spălătorii de covoare care nu dispun de condiţii de uscare

O altă problemă constatată cu prilejul controalelor este că spălătoriile sau curăţătoriile de covoare nu oferă consumatorilor la predarea produselor nici un document (bon de comandă) pe care să se înscrie categoria serviciului ce urmează a fi prestat, timpul de realizare al acestuia, eventualele riscuri ce pot apărea în urma prestării serviciului. Pe aceste documente trebuie să se înscrie şi  elemente de identificare a produselor predate, pentru a se evita eventuale confuzii sau chiar pierderea acestora.

Spălătoriile de covoare sunt, potrivit Elenei Oanea, „majoritatea, spălătorii auto care efectuează aceste servicii în special pe perioada verii şi nu dispun de condiţii corecte de păstrare a covoarelor pe timpul nopţii. Covoarele ude sunt, de regulă, depozitate într-un spaţiu închis, direct pe paviment, unele peste altele, existând riscul migrării culorilor sau pot prinde miros dacă stau mai multe zile în aceste condiţii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 34 de spălătorii şi curăţătorii din judeţ, controlate de Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
34 de spălătorii şi curăţătorii din judeţ, controlate de Protecţia Consumatorilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARI,INTREBATOARE DE WEEK END trimis de
( 4 nov 2011, 12:49:50
DAR RECLAMA MINCINOASA, AL LAPTELUI SEMIDEGRESAT DE CONSUM,UNDE,,NATURA A RAMAS NEATINSA SI PASUNILE AU IARBA PROASPATA''[AICI SE REFERA LA ZONA FD.MOLD.,MESTECANIS,IACOBENI PROBABIL,LAPTELE NU SE COLECTEAZA NUMAI DE PE RARAU],MAI LIPSESTE APA ,,CURATA SI LIMPEDE'' CA LACRIMA,ASADAR ACEASTA ABERATIE,CAND VA FI SANCTIONATA CONFORM LEGII?
SAU ,,TAXA DE DISCRETIE'' FIIND SI CONSISTENTA SI ACHITATA LA TIMP,FACE CA TOTUL SA FIE TRECUT CU VEDEREA?DE ACEEA SE SUPLIMENTEAZA BUGETUL PTR MEDICAMENTE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei