Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2011 - Anul XVI, nr. 261 (4859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deconturi

CAS Suceava, cu plata la zi către majoritatea furnizorilor de servicii medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizorii de servicii medicale din judeţ şi-au primit banii de la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava. Aşa a informat ieri preşedintele director general al instituţiei, Cristi Bleorţu, care a arătat că CAS a decontat în luna octombrie, în termen legal de plată şi în totalitate, contravaloarea serviciilor medicale prestate şi raportate în luna septembrie de medicii de familie din judeţ, de dentişti, de specialiştii din ambulatorii, precum şi de laboratoarele de analize medicale, radiologie şi investigaţii medicale.

De asemenea, s-au efectuat la timp şi integral plăţile pentru asistenţa medicală de recuperare, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, dar şi pentru medicamentele eliberate în cadrul programelor naţionale de sănătate (HIV/SIDA şi TBC). Totodată, au fost decontate la zi şi în totalitate materialele sanitare utilizate în programul naţional de ortopedie şi dispozitivele medicale pentru prestaţiile medicale acordate asiguraţilor români în statele membre UE. Singurele restanţe se înregistrează la medicamentele compensate şi gratuite eliberate de farmacii (de circa două luni de zile) şi la spitale, unde procentul datoriilor este de circa 20% din valoarea totală a serviciilor prestate şi raportate de aceste unităţi în octombrie.

 

Circa 23 de milioane de lei, decontaţi de CAS în octombrie

Concret, în octombrie, CAS Suceava a decontat către furnizorii de servicii medicale cu care are încheiate contracte suma totală de 22.906.874,70 de lei, reprezentând servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale acordate asiguraţilor din judeţ. Astfel, pentru medicii de familie a fost decontată suma de 2.397.272,04 lei, pentru medicii de specialitate din ambulatoriul de specialitate – 845.230,47 de lei, pentru medicii dentişti – 102.148,54 de lei, iar pentru asistenţa medicală paraclinică (laboratoare de analize medicale, radiologie şi investigaţii medicale) – 444.552,97 de lei.

Pentru asistenţa medicală de recuperare s-au achitat 148.589,09 lei, pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă – 1.700.000 de lei, iar pentru medicamentele eliberate în cadrul programelor naţionale de sănătate (HIV/SIDA şi TBC) – 350.960 de lei. Pentru materiale sanitare utilizate în programul naţional de ortopedie a fost plătită suma de 3.267,82 de lei, pentru dispozitive medicale – 30.751,57 de lei, iar pentru prestaţiile medicale acordate asiguraţilor români în statele membre UE – 422.225,28 de lei.

În octombrie, pentru medicamentele compensate şi gratuite a fost decontată suma de 5.507.000 de lei, însă CAS Suceava continuă să se înregistreze cu restanţe de circa două luni la acest capitol. Pentru spitale, luna trecută, a fost achitată suma de 10.954.876,92 de lei, rămânând însă o restanţă de circa 20% din valoarea totală a serviciilor prestate şi raportate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CAS Suceava, cu plata la zi către majoritatea furnizorilor de servicii medicale.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CAS Suceava, cu plata la zi către majoritatea furnizorilor de servicii medicale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei