Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2011 - Anul XVI, nr. 261 (4859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Apa caldă a fost tăiată pentru aproape 800 de apartamente din Suceava, din cauza datoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 800 de familii din municipiul Suceava nu beneficiază de apă caldă, din cauza datoriilor mari la plata utilităţilor. Dacă în cele mai multe cazuri măsura a fost luată de Termica din cauza datoriilor mari şi cu o vechime considerabilă, în unele cazuri această măsură a fost cerută de locatari şi de asociaţia de proprietari.

Mai mult, peste 300 de familii, aparţinând de asociaţiile de proprietari 75 şi 55 MES, nu beneficiază nici de căldură, din cauza datoriilor imense, pe care locatarii nici nu s-au arătat preocupaţi să le diminueze.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi consideră că numărul sucevenilor debranşaţi de la apă caldă sau chiar şi de la căldură este îngrijorător: “Faptul că aproape 800 de familii nu beneficiază de apă caldă sau chiar nici de căldură, acum, în iarnă, ridică un semnal de alarmă în privinţa stării de sănătate a celor care locuiesc în blocurile afectate, dar şi în privinţa gestionării acestor asociaţii. Am cerut tuturor asociaţiilor să ne semnaleze problemele cu care se confruntă cât mai devreme, să nu se mai ajungă la situaţii de acest gen. Împreună poate reuşim să mobilizăm oamenii să îşi mai achite o parte din datorii, putem face anchete sociale la familii cu venituri foarte mici şi să le facilităm scutirea de penalităţi sau să le acordăm un ajutor financiar”.

 

Datorii imense acumulate de unele asociaţii de locatari

În prezent, apa caldă (şi căldura) nu este furnizată celor 236 de apartamente din cadrul Asociaţiei 75 şi celor 82 de apartamente ale asociaţiei 55 MES, ambele situate în zona Gării Burdujeni.

La Asociaţia 75, datoriile către Termica sunt de 130.000 lei (1,3 miliarde lei vechi), vechimea acestora fiind de aproape patru ani.

Cele 82 de apartamente ale asociaţiei 55 MES au de achitat către Termica datorii de aproximativ 70.000 lei (700 de milioane lei vechi).

Cele mai multe apartamente debranşate de la reţeaua de apă caldă sunt cele ale Asociaţiei 31 Eroilor, unde 380 de familii au de achitat la Termica o datorie de 450.000 lei (4,5 miliarde de lei vechi).

O situaţie ceva mai deosebită se înregistrează la Asociaţia E68, la care chiar membrii asociaţiei au solicitat să le fie sistată furnizarea apei calde, pentru că nu au puterea financiară să îşi achite datoriile şi consumul curent.

Cele 68 de apartamente din cadrul asociaţiei au o datorie totală de 15.000 de lei la Termica.

O altă situaţie aparte este cea a locatarilor blocului 36A, de pe strada Corneliu Coposu, la care asociaţia de care aparţin, 23+27, a solicitat sistarea furnizării apei calde, deoarece cinci dintre locatari au acumulat datorii de 35.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa caldă a fost tăiată pentru aproape 800 de apartamente din Suceava, din cauza datoriilor.
 Vizualizări articol: 1609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Apa caldă a fost tăiată pentru aproape 800 de apartamente din Suceava, din cauza datoriilor4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei