Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2011 - Anul XVI, nr. 261 (4859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub loviturile hoţilor

Spargeri una după alta, la biroul unui executor, un birou notarial şi unul cadastral

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un birou notarial, biroul unui executor judecătoresc, un birou cadastral şi un complex meşteşugăresc, toate din municipiul Suceava, au fost sparte de hoţi în ultimele zile. Dacă mai  adăugăm o spargere produsă la Agenţia de Şomaj Suceava, precum şi alte furturi mai mărunte, din scări de bloc sau garaje, avem tabloul îngrijorător al unor lovituri repetate ale hoţilor.

 

Ultimele două furturi au fost sesizate Poliţiei municipiului Suceava ieri. Într-un prim caz oamenii legii au fost anunţaţi că în noaptea de miercuri spre joi hoţii au pătruns în Complexul Meşteşugăresc Areni, situat pe strada Universităţii, în clădirea de peste drum de Primăria municipiului Suceava. Vizate au fost birourile de la etajul I al imobilului, din patru birouri hoţii dispărând cu patru laptopuri şi suma de 65 de lei.

Anchetatorii au stabilit că hoţii au pătruns la etajul I cu mare uşurinţă pe o uşă ce nu era închisă cu cheia, după care au forţat încuietorile de la birouri. Păgubiţii au estimat prejudiciul la 18.000 de lei.

Poliţia a mai constatat că unitatea nu era asigurată împotriva furturilor.  

Tot ieri dimineaţă poliţia a fost sesizată şi de faptul că în aceeaşi noapte un cabinet notarial, situat pe strada Mărăşeşti, aparţinând Adinei Negură, a fost călcat de hoţi. În interior au fost găsite urme de răvăşire, hoţii căutând bunuri de valoare. În cele din urmă aceştia au părăsit cabinetul fără a găsi nimic care să-i intereseze.

În acest caz poliţia a stabilit că unitatea avea sistem de alarmă, însă în noaptea furtului acesta nu era în stare de funcţionare.

 

Păgubiţii riscă să fie amendaţi de poliţie

Înaintea acestor furturi, în noaptea de luni spre marţi, hoţii au pătruns într-un apartament din Suceava unde se află sediul unui birou cadastral şi al unei agenţii imobiliare, sustrăgând suma de 10.000 de lei şi un aparat foto.    

„Sediul în care funcţionează agenţia imobiliară şi biroul cadastral nu este prevăzut cu camere de supraveghere şi sistem de alarmă, urmând ca în acest sens să fie dispuse măsuri legale”, a precizat poliţia într-un comunicat de presă.

De asemenea, în noaptea duminică spre luni, a fost spart şi cabinetul executorului judecătoresc Marcel Mihai Mustea, situat pe strada Ştefan cel Mare din Suceava. Anchetatorii deplasaţi la faţa locului au constatat că hoţii au pătruns în interior prin forţarea şi escaladarea unui geam, furând un telefon mobil, două unităţi de calculator şi suma de 8.000 de lei, găsită într-un dulăpior.

Prejudiciul total a fost estimat la 12.000 de lei.

Şi în acest caz poliţia a constatat că „sediul biroului nu este prevăzut cu camere de supraveghere şi sistem de alarmă”.

 

Creşterea furturilor, în cifre

Cele mai recente statistici ale poliţiei arată o creştere a numărului de furturi în tot judeţul Suceava. 

Conform analizelor de bilanţ ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în primele nouă luni ale anului 2011, pe raza judeţului au fost constatate 1.789 de infracţiuni de furt. Prin comparaţie, anul trecut, în aceeaşi perioadă, pe raza judeţului se înregistraseră 1.260 de fapte de furt.    

Creşterile sunt la mai toate categoriile de furturi, condiţii în care sucevenii sunt avertizaţi să-şi ia măsuri de securitate mult mai serioase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spargeri una după alta, la biroul unui executor, un birou notarial şi unul cadastral.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Spargeri una după alta, la biroul unui executor, un birou notarial şi unul cadastral3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foamea si lipsa de politisti in strada!!! trimis de
( 4 nov 2011, 11:34:08
Datorita foamei in care se afla o parte a populatiei si din cauza ca reducerile de personal in cadrul jandarmeriei si politiei sa facut din cei ce executau serviciul in strada nu la caldurica unui birou. Asta e rezultatul si chiar daca unii comentatori nu o sa le convina comentariul meu asta e adevarul. Slaba dotare a politiei si jandarmeriei reducerile de carburanti care au fost drastice fata de alti ani.
1.1  RE: Foamea si lipsa de politisti in strada!!! trimis de
( 4 nov 2011, 12:14:25
adică ăştia au furat de foame? au furat că sunt hoţi, iar prinzătorii de hoţi trebuie să-i prindă! sau ai vrut să spui că le era foame poliţiştilor? după mintea ta ar trebui doi paznici la un om!
2.   Degeaba explic! trimis de
( 4 nov 2011, 14:05:51
Degeaba i-ti explic ca tot nu ai sa pricepi care e treaba daca politistii ii prind pe hoti si altii cum ar fi judecatorii le dau drumul ce vrei sa le mai faca sa le taiem gaturile la hoti, sau ce naiba sa le mai faci ca un om care are de unde bani casa si hrana nu o sa fure doar daca are asa niste inclinatii. Prinzatorii de hoti sunt foarte putini asta trebuie sa pricepi, legile sunt f proaste si de cele mai multe ori au portite de scapare si nici nu au finalitate.
3.   @RAMONACOCO trimis de
( 4 nov 2011, 15:43:04
D-onsoara probabil ca mataluta faci parte din "oropsita "categorie" jandarmeriei sau a politiei...
o singura obiectie...ai cam lipsit la orele de gramatica
4.   Nivel de saracie trimis de
( 4 nov 2011, 17:22:20
...furturile s-au inmultit si se vor dubla, tripla s.a.m.d. datorita cresterii saraciei in randul populatiei, si vom ajunge sa stam incuiati in case iar hotii sa haladuiasca liberi pe strada daca mai inghitim mult re....mul actual!
5.   Comentariu trimis de
( 4 nov 2011, 22:54:28
...iar pagubitii risca sa fie amendati. (Citat din articol).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei