Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 nov 2011 - Anul XVI, nr. 261 (4859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Gala Premiilor în Educaţie

Doi suceveni, profesorul şi elevul anului în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fundaţia „Dinu Patriciu” a organizat miercuri seară, la Bucureşti, o nouă ediţie a Galei Premiilor în Educaţie. Doi dintre marii câştigători ai serii, respectiv „Profesorul anului” (din învăţământul preuniversitar) şi „Elevul anului”, sunt din judeţul Suceava. Este vorba despre profesoara Daniela Luminiţa Ceredeev, de la Şcoala cu clasele I-VIII din Vatra Moldoviţei, şi despre elevul Bogdan Baciu, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni. În marea finală pentru desemnarea câştigătorilor au intrat zece profesori din învăţământul preuniversitar din întreaga ţară şi zece elevi, tot din întreaga ţară.

 

Doi profesori şi doi elevi din judeţ, printre finaliştii de la Gala Premiilor în Educaţie

La secţiunea „Profesorul anului”, printre cei zece finalişti s-au numărat doi suceveni, respectiv Daniela Ceredeev, câştigătoarea titlului, şi profesorul Marcel Porof, de la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni.

Şi la secţiunea „Elevul anului” judeţul Suceava a avut doi reprezentanţi, Bogdan Baciu, câştigătorul, şi elevul Constantin Popa, de asemenea de la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni.

Participarea la competiţie s-a făcut pe bază de înscriere, cu respectarea unor condiţii obligatorii pe care candidaţii trebuiau să le îndeplinească. Astfel, la secţiunea „Profesorul anului”, concurenţii trebuiau să aibă o experienţă de minim doi ani la catedră, să deruleze acţiuni prin care contribuie la dezvoltarea sistemului de învăţământ, să iniţieze, să dezvolte şi să participe la proiecte.

Pentru secţiunea „Elevul anului”, concurenţii trebuie să fie elevi în România, să aibă media generală pe anul trecut cel puţin 8,5, să participe la proiecte ce vizează implicare în comunitate şi să participe la concursuri sau olimpiade.

 

„Voluntariatul a devenit cheia de boltă a carierei”, a spus profesoara Daniela Ceredeev

Daniela Luminiţa Ceredeev este profesoară de limba şi literatura română şi de religie la Şcoala Vatra Moldoviţei. Ea a declarat că „în ultimii ani, voluntariatul a devenit cheia de boltă a carierei”.

Din anul 2009, profesoara organizează un program opţional în cadrul Centrului de Documentare şi Informare al Şcolii Vatra Moldovitei, pentru elevii din clasa a VIII-a, prin care îi încurajează să citească. Anul şcolar trecut, la opţionalul “Citeşte şi tu!”, au participat 60 de elevi din clasele V-VIII. În fiecare an, de Ziua Mondială a Cărţii, profesoara organizează “O oră de lectură”. Timp de o oră, curtea şcolii sau sala de sport se transformă într-o mare sală de lectură în care fiecare participant citeşte un text preferat.
În această vară a participat, alături de tineri cercetaşi din Belgia, la programul european “Tineri pentru România”. Tinerii au lucrat pe şantierul Căminului de Bătrâni din Moldoviţa, au organizat zile de joacă, activităţi de ecologizare, ateliere de încondeiat ouă şi pictură pe sticlă. Pentru toate aceste realizări, profesoara Daniela Ceredeev a fost numită “Profesorul anului” şi a obţinut un premiu de 10.000 de euro.

 

Bogdan Baciu, „Elevul anului” 2011, este delegat de tineret la ONU

Elevul anului 2011 este suceveanul Bogdan Baciu. Este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni. Anul şcolar trecut, liceanul a fost ales delegat de tineret la Organizaţia Naţiunilor Unite. „Este o oportunitate imensă pentru mine şi acest mandat de un an vine ca o responsabilitate enormă, mai ales că anul acesta voi susţine şi bacalaureatul", a spus Bogdan Baciu. Elevuleste cel mai tânăr dintre toţi delegaţii din statele participante la Adunarea Generală a ONU.

Din anul 2009, Bogdan Baciu este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava. Anul trecut, organizaţia a câştigat premiul I la Concursul Naţional de Proiecte ale Consiliilor Elevilor, cu proiectul „Copacul tău pentru pământul tuturor”, proiect prin care au fost plantaţi peste 500 de copaci în 50 de şcoli sau licee din judeţul Suceava. În cadrul Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, a fost selectat în comisia care a lucrat la Statutul Elevilor.

Titlul de „Elevul anului” i-a adus lui Bogdan Baciu un premiu de 7.000 de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni, profesorul şi elevul anului în România.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.59/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 29 voturi
Doi suceveni, profesorul şi elevul anului în România4.6529

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
( 4 nov 2011, 19:07:06
felicitari tuturor! ce pacat ca la astfel de articole nu se gasesc "comentarii"; ar trebui sa fim mandri de astfel de oameni dar se pare ca de mai mare interes sunt articolele despre voiluri, crime si accidente ca sa nu mai vorbim despre cele cu implicatii politice.
felicitari inca o data!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei