Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2011 - Anul XVI, nr. 240 (4838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Noile tronsoane modernizate ale Bazarului vor fi date în folosinţă la finele lunii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea Bazarului Sucevei se apropie de finalizare cu paşi repezi, după ce sâmbătă a fost turnată şi ultima parte a platformei pe care vor fi aşezate chioşcurile metalice ale comercianţilor.

Scheletul metalic al construcţiei care acoperă tronsoanele II şi IV este deja finalizat şi deja se lucrează la montarea colilor de acoperiş.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că intenţionează ca până la finele lunii să dea în folosinţă cele două tronsoane modernizate ale Bazarului, astfel încât comercianţii să nu mai fie nevoiţi să îndure încă o iarnă fără un acoperiş deasupra capului.

Deocamdată, platforma de beton turnată recent trebuie lăsată să se întărească timp de cel puţin două săptămâni, încât utilajele care se ocupă de mutarea chioşcurilor nu vor avea acces decât după data de 25 octombrie.

Directorul Pieţelor şi Bazarului, Gelu Greceanu, care a inspectat ieri lucrările efectuate la Bazar, a precizat că, în timp ce echipele firmei SUCT, care se ocupă de modernizare, vor monta acoperişul celor două tronsoane noi, angajaţii de la Administraţia Bazarului se vor apuca de joi de trasarea amplasamentelor chioşcurilor.

Pe cele 15 alei în locul cărora au fost amenajate cele două platforme betonate erau amplasate 470 de chioşcuri, care vor trebui să se regăsească în totalitate pe noile amplasamente.

 

Închiderea lateralelor noilor hale, sub semnul întrebării

Dacă pe noua platformă a Bazarului comercianţii nu vor mai avea probleme cu inundaţiile cauzate de ploi sau cu ninsorile, nu acelaşi lucru se poate spune deocamdată despre curentul puternic care bate în lunca Sucevei, acolo unde este amplasat acest centru comercial deţinut de Primăria Suceava.

Chiar dacă puternica criză economică resimţită la toate nivelele a pus sub semnul întrebării continuarea proiectului de modernizare a Bazarului, început în 2009, anul acesta au fost amenajate două tronsoane, aproape dublu faţă de ritmul de lucru din anii precedenţi.

Acest lucru a însemnat şi o cheltuială considerabilă din partea municipalităţii sucevene, căreia, odată cu eliminarea taxelor de intrare în Bazar, i-au scăzut destul de mult veniturile încasate.

În aceste condiţii, se pare că anul acesta nu sunt suficienţi bani pentru închiderea completă a lateralelor construcţiei metalice.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a spus că într-adevăr există probleme legate de finanţarea acestei lucrări ample, dar că se fac eforturi pentru a fi închise lateralele măcar parţial, în zonele cele mai expuse curenţilor de aer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile tronsoane modernizate ale Bazarului vor fi date în folosinţă la finele lunii.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Noile tronsoane modernizate ale Bazarului vor fi date în folosinţă la finele lunii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt domnul colonel burlui trimis de
(11 oct 2011, 15:07:00
domnule colonel va rugam sa ne raspundeti cum e posibil ca pe aleea dintre tronsoanele 1,2 si tronsoanele 3,4 sa se amplaseze chioscuri?dumneavoastra cum a`ti putut da o asemenea aprobare cand amplasarea acestor chioscuri va duce la ingustarea aleei si la imposibilitatea intrarii unei masini de interventie in caz de nevoie.pt ce s`a mai facut modernizare? de ce nu respecta proiectul care s`a facut initial?unde s`a mai vazut ca in drum sa se amplaseze chioscuri?ne intrebam pana la ce nivel s`a ajuns,de sunt interesele asa de mari.dupa cum bine stie toata lumea toti cei care au fost scosi in spatele bazarului ar trebui sa incapa sub acoperis (asta daca nu se baga asa cum se aude 2 randuri de chiscuri pt social,chioscuri care vor fi luate tot de smecheri si apoi vandute pe bani buni)
1.1  RE: Pt domnul colonel burlui trimis de
(11 oct 2011, 15:08:34
apropo acest comentariu este si pt domnul primar

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei