Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2011 - Anul XVI, nr. 240 (4838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Atelier pentru încurajarea lecturii în rândul elevilor, la Şcoala Generală Nr. 1

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Suceava sunt invitaţi la Atelierul „Prologos”, locul unde se urmăreşte dezvoltarea personalităţii elevilor, punând accent pe îmbunătăţirea competenţelor de lectură, pe domeniul cultural – artistic, oratorie, comunicare şi media.

Sub mottoul „La început a fost cuvântul”, profesoara Crenguţa Grosar, coordonatorul atelierului, ne-a spus că „Atelierul <Prologos> se vrea un fel de <Arcă a lui Noe> prin care elevii să se salveze de incultură. Majoritatea activităţilor se vor derula sub formă de joc. Copiii se vor scufunda în cărţi, fără pericol de înec. Steagul alb al decriptării textelor va fi arborat permanent pentru că la cârmă, din umbră, va fi un scriitor <în carne şi oase> şi un profesor de limba română. Copiii vor putea fi marinarii care vor prinde felurite soiuri de cărţi pe care le vor devora încet-încet”.

De-a lungul întregului an şcolar, membrii atelierului vor citi, vor picta, vor recita, vor învăţa oratorie, vor face un site şi se vor întâlni cu invitaţi de seamă. Cei interesaţi să facă parte din acest atelier cultural pot să se înscrie în fiecare sâmbătă, la Biblioteca„I.G. Sbiera” din Suceava, locul unde între orele 12-14 se derulează activităţile din cadrul atelierului.

Biblioteca„I.G. Sbiera” este şi partener al acestui proiect, directorii Gabriel Cărăbuş şi Aura Ionescu fiind şi ei implicaţi în această acţiune.

Atelierul „Prologos” este un proiect ce s-a derulat pe tot parcursul anilor şcolari 2005-2011. Activităţile derulate s-au bazat pe întâlniri cu temă şi cu invitaţi de marcă în domeniul limbii şi literaturii române, dezbateri, ateliere de lucru, excursii, acţiuni de caritate.

Activităţile din cadrul atelierului au debutat pe 1 octombrie a.c. şi se vor încheia pe 26 mai 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atelier pentru încurajarea lecturii în rândul elevilor, la Şcoala Generală Nr. 1.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Atelier pentru încurajarea lecturii în rândul elevilor, la Şcoala Generală Nr. 14.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei