Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2011 - Anul XVI, nr. 240 (4838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Doar opt candidaţi pentru cele 13 posturi de medici în spitalele din judeţ, înscrişi la concursul de rezidenţiat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt candidaţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat pe post din toamnă pentru ocuparea celor 13 posturi vacante de medici în spitalele din judeţ, a informat, ieri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.

El a arătat că, la Spitalul Suceava, sunt scoase la concurs trei posturi de medici urgentişti, pentru care au intrat în competiţie trei candidaţi, câte unul pe fiecare post. La Rădăuţi, sunt libere un post de medic pentru secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, dar pentru care nu s-a înscris nimeni, un post de medic la Neonatologie, cu un singur candidat, un post de medic la secţia de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice, unde s-a înscris un concurent, şi două posturi de medic la compartimentul de primire a urgenţelor, care nu au prezentat interes pentru nici un candidat.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, pentru postul de medic la ATI, scos la concurs, s-a înscris un candidat. În schimb, posturile de medic la Neonatologie şi de medic la Pediatrie au fost găsite complet neatrăgătoare de concurenţi, pentru aceste două posturi nefiind depus nici un dosar de înscriere.

 

Concurenţă: doi candidaţi pentru postul de medic cardiolog la Spitalul Câmpulung Moldovenesc

Totuşi, concurenţă s-a înregistrat la Cardiologie, unde pentru singurul post vacant au intrat în competiţie doi candidaţi. La Vatra Dornei, singurul post scos la concurs, de medic neonatolog, nu a atras nici un candidat.

„Concursul de rezidenţiat se susţine în fiecare toamnă pentru licenţiaţii în medicină. Aceştia optează pentru o formă de specializare, care poate fi pe post, ceea ce înseamnă că încheie contract cu o unitate sanitară, unde o perioadă de cinci ani trebuie să lucreze, şi pe loc. De obicei, posturile pe post sunt de interes. Sunt posturi care se vor vacanta peste patru sau cinci ani, în funcţie de cât durează specializarea medicală respectivă, iar unităţile sanitare în funcţie de aceste aspecte îşi fac necesarul de medici. Resursa umană reprezintă un factor extrem de important, dacă nu avem medici bine pregătiţi pe toate specialităţile poate apărea o problemă”, a precizat Adrian Popescu.

De menţionat că la rezidenţiatul pe loc din noiembrie şi-au depus dosarele de înscriere nouă candidaţi. Un candidat a fost înregistrat şi la rezidenţiatul pe loc pentru medicina dentară. Perioada de depunere a candidaturilor s-a încheiat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar opt candidaţi pentru cele 13 posturi de medici în spitalele din judeţ, înscrişi la concursul de rezidenţiat.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doar opt candidaţi pentru cele 13 posturi de medici în spitalele din judeţ, înscrişi la concursul de rezidenţiat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei