Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2011 - Anul XVI, nr. 240 (4838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recunoaştere

Trei elevi de la CN „Petru Rareş”, premiaţi la INVENTIKa

Trei elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava au fost premiaţi la cea de-a doua ediţie a INVENTIKa pentru Tineri 2011. Cei trei elevi suceveni, Adrian Mateoaea, Vlad Pavel şi Tudor Pătuleanu, au obţinut premiul II la categoria studii liceale, pentru invenţia Android Remote Controler (AndroMote). La aceeaşi categorie, premiul I i-a fost acordat tot lui Ionuţ Alexandru Budişteanu, pentru invenţia BrainPort - human computer interface, iar premiul III le-a revenit lui Adrian-Cosmin Florescu şi Anei Simona Borş, de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Galaţi, pentru ROBOGET.

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării a acordat vineri cele nouă premii şi menţiuni tinerilor inventatori de la cea de-a doua ediţie a INVENTIKa pentru Tineri 2011.

Din cei 40 de tineri inventatori care au participat la această ediţie, marele premiu a fost câştigat de Ionuţ Alexandru Budişteanu, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Vâlcea, pentru invenţia Brain Computer Interface.

La categoria studii universitare, premiul I a fost acordat pentru Sistemul de comandă şi control al unei aeronave fără pilot, inventat de opt studenţi de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, Facultatea de inginerie aerospaţială, premiul II a fost câştigat de Carmen Steluţa Ciobanu şi Simona Liliana Iconaru, de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru "Hidroxiapatită dopată cu argint pentru aplicaţii biomedicale", iar premiul III a fost acordat pentru "Procedeu de epurare mecano-biologică a apei uzate, o piesă de fixare al biofilmului şi o instalaţie de epurare monobloc mobilă", dezvoltat de Mandiş Ioana Corina, de la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

La salonul de inventică din acest an au mai fost acordate trei menţiuni, pentru "Harpa Invizibilă", "IQube: a cube for learning" şi "Gis1 - sistem unicameral de simulare in vitro a tractului gastrointestinal uman", precum şi premiul publicului, care a revenit elevilor Cornel Amariei, Liviu Felix, Răzvan Soare şi Mircea Zamfira, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, pentru "Magnetron".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei elevi de la CN „Petru Rareş”, premiaţi la INVENTIKa.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei elevi de la CN „Petru Rareş”, premiaţi la INVENTIKa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei