Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2011 - Anul XVI, nr. 240 (4838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sancţiuni

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care nu vor să participe la recensământul populaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii care nu vor să participe la recensământul populaţiei şi locuinţelor pot fi sancţionaţi cu amenzi de până la 1.000 de lei. Recensământul populaţiei va avea loc în perioada 20 – 31 octombrie 2011, aproape 3.000 de recenzori urmând să culeagă informaţiile de la populaţia judeţului Suceava. Potrivit prevederilor legale care reglementează organizarea recensământului, persoanele care vor refuza să furnizeze informaţii personalului de recensământ sau vor furniza date eronate sau incomplete pot fi sancţionate cu amenzi de la 200 la 1.000 de lei. Aceleaşi amenzi le pot primi şi cei care vor împiedica persoanele implicate în acţiunea de recensământ să efectueze înregistrările şi controlul datelor care fac obiectul recensământului.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Monica Tataru, a făcut un apel la populaţia judeţului să participe la recensământ şi să furnizeze în mod corect toate informaţiile cuprinse în formularele de recenzare.

„Obiectivul principal al recensământul populaţiei şi al locuinţelor este  de a obţine informaţii ample şi de calitate privind numărul şi distribuţia teritorială a populaţiei, a structurii demografice şi socio-economice, date referitoare la gospodăriile populaţiei, precum şi la fondul locativ şi condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele. Precizăm că aceste informaţii nu pot fi obţinute decât printr-o participare şi cooperare responsabilă a tuturor locuitorilor judeţului Suceava, prin răspunsuri oneste la întrebările recenzorilor, ştiut fiind că toate aceste informaţii se bucură, în conformitate cu Legea statistică, de confidenţialitate absolută, că ele nu pot fi folosite în nici un fel de circumstanţe altfel decât în scopuri statistice”, a declarat Monica Tataru.

Ea a explicat că în perioada 20 – 31 octombrie a.c. vor fi recenzaţi atât cetăţenii români cu domiciliul în ţară, indiferent dacă la momentul recensământului se află în ţară sau în străinătate, cât şi persoanele de cetăţenie străină sau fără cetăţenie care au domiciliul în România sau o reşedinţă temporară, indiferent de motivul stabilirii, refugiaţi, solicitanţi de azil, solicitanţi de cetăţenie română, străini sosiţi pentru afaceri sau în interes personal.

 

Chestionarele pot fi găsite şi la comisiile de recensământ

În acelaşi timp, la recensământ se vor înregistra toate clădirile de locuit, clădirile cu altă destinaţie în care se află locuinţe, clădirile cu unităţi de locuit în comun, cum ar fi internatele şcolare, căminele pentru studenţi, dormitoarele pentru muncitori, căminele de nefamilişti, casele de copii, căminele pentru bătrâni, hotelurile, spitalele, sanatoriile sau  cabanele  turistice.

„Menţionăm că se păstrează metoda de recenzare tradiţională, prin intervievarea directă a populaţiei de către recenzori, răspunsurile fiind înscrise în chestionarele de recensământ. Înregistrarea informaţiilor referitoare la persoane şi locuinţe se va face pe baza declaraţiilor persoanelor majore, de regulă la domiciliul sau reşedinţa acestora, pe baza declaraţiei pe propria răspundere a persoanelor recenzate, sau de către un membru al gospodăriei cu capacitate deplină de exerciţiu. Persoanele prezente la domiciliul sau la reşedinţa lor sunt înregistrate de către recenzor, iar persoanele absente temporar sunt înregistrate la domiciliul lor, pe baza informaţiilor furnizate de celelalte persoane din gospodărie. Totodată, persoanele absente temporar sunt înregistrate şi în localitatea în care se află prezente temporar la momentul de referinţă al recensământului, pe baza declaraţiei pe propria răspundere”, a explicat Monica Tataru.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a subliniat că persoanele care nu au fost găsite acasă pentru a putea fi intervievate trebuie să se prezinte până în ultima zi a perioadei de înregistrare a datelor, 31 octombrie a.c., la comisia de recensământ existentă în fiecare localitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care nu vor să participe la recensământul populaţiei.
 Vizualizări articol: 1917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amenzi de până la 1.000 de lei pentru cei care nu vor să participe la recensământul populaţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era mai simplu prin posta. trimis de
(12 oct 2011, 07:25:25
Planificati cladirile pe zile si anuntati lumea cu o zi inainte, oricum o sa iasa un mare fas. Trebuia sa faceti si un site, cu tipul de formular si planificari.
2.   ANCHETA trimis de
(23 oct 2011, 12:30:53
recensamant??? aceste chestionare seamna mai degraba cu o ancheta a SECURITATII , sa vada cati fraieri mai suntem , ce mai avem si sa mai inventeze niste TAXE si IMPOZITE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei