Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 oct 2011 - Anul XVI, nr. 240 (4838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ora scadenţei

„Bancherul” care a fugit cu amanta a scăpat cu o condamnare uşoară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Bancherul” din Rădăuţi care este acuzat că a furat 200.000 de lei din conturile Băncii Transilvania şi apoi a fugit cu amanta într-o vacanţă în Poiana Braşov a scăpat destul de ieftin după prima fază a procesului în care este judecat. Radu Cozaciuc, de 33 de ani, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuţi la un an şi cinci luni de închisoare, dar soluţia nu este definitivă.

Pedeapsa relativ mică pe care Cozaciuc a primit-o se justifică prin aceea că în timpul procesului a fost schimbată încadrarea juridică, din delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în delapidare în formă simplă.

„Este o hotărâre normală şi echidistantă, mai ales că partea civilă, în speţă banca, nu a făcut dovada existenţei şi cuantumului prejudiciului. De asemenea, nici organele de urmărire penală nu au adus dovezi în această direcţie, cuantumul prejudiciului atrăgând şi calificarea infracţiunii, iar sarcina probelor revine organelor statului”, a declarat Laurian Ostaficiuc, avocatul lui Radu Cozaciuc.

Arestat la scurt timp după ce a fost prins într-un hotel din Poiana Braşov, „bancherul” din Rădăuţi a stat după gratii timp de opt luni. În acest moment, el este judecat în stare de libertate.

 

Nici urmă din cei 200.000 de lei

Faptele de care este acuzat Radu Cozaciuc s-au petrecut în cursul anului 2008. Rădăuţeanul ar fi sustras nu mai puţin de 192.425 de lei din două bancomate pe care, potrivit fişei postului, trebuia să le alimenteze periodic cu numerar. Dispariţia banilor a fost sesizată după o anumită perioadă, dar conducerea băncii nu s-a grăbit să anunţe poliţia, ceea ce i-a permis lui Radu Cozaciuc să plece liniştit din localitate. Imediat după demararea anchetei, poliţiştii l-au dat în urmărire generală pe Cozaciuc

Fostul angajat al Băncii Transilvania, sucursala Rădăuţi, a fost săltat dintr-un hotel din Poiana Braşov după ce poliţiştii i-au interceptat telefonul mobil şi au reuşit astfel să-l localizeze. În camera de hotel în care rădăuţeanul se cazase alături de amanta sa, în vârstă de 17 ani, din comuna Ulma, oamenii legii nu au găsit nici un leu din cei pe care se presupune că i-a furat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bancherul” care a fugit cu amanta a scăpat cu o condamnare uşoară.
 Vizualizări articol: 4059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
„Bancherul” care a fugit cu amanta a scăpat cu o condamnare uşoară5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitie de rahat trimis de
(11 oct 2011, 11:57:47
Cum frate sa furi 2 miliarde si sa scapi doar cu atat? La recurs parca vad ca ii transforma pedeapsa in inchisioare cu suspendare. N-au gasit anchetatorii banii? Pai de unde are bani sa si-l ia pe Ostaficiuc? Se stie ca e unul dintre cei mai scumpi avocati.
Pacat ca dupa fapta lui au de suferit oameni nevinovati, care tre sa suporte mofturile umflatei de Malos din Futna.
1.1  RE: Justitie de rahat trimis de
(11 oct 2011, 13:18:55
"pe care se presupune ca i-a furat" ... expresia asta explica de ce nu au aparut in articol si numele rubedeniilor presupusului hot (ca sa nu ies din tipar). Era bine de stiut cate dinte acest rubedenii sunt angajatii bancii presupus prejudiciate, si ce functii au.
Din punctul acestora de vedere presupusul hot ar fi facut doar o greseala a tineretii, ceva de genul: a gresit si el, doar e tanar, trebuie sa-l ajutam sa nu se piarda, doar nu vreti sa ajunga in puscarie asa tanar pentru o pozna. O sa avem grija de el, o sa-i gasim un loc de munca... etc.
Nu se gandeste nimeni ca idiotul nu are discernamant si din cauza lui multi au avut de tras (inclusiv angajatii care se tem sa faca publice anumite fapte).
2.   Justitie de rahat trimis de
(11 oct 2011, 12:12:58
Cum frate sa furi 2 miliarde si sa scapi doar cu atat? La recurs parca vad ca ii transforma pedeapsa in inchisioare cu suspendare. N-au gasit anchetatorii banii? Pai de unde are bani sa si-l ia pe Ostaficiuc? Se stie ca e unul dintre cei mai scumpi avocati.
Pacat ca dupa fapta lui au de suferit oameni nevinovati, care tre sa suporte mofturile umflatei de Malos din Futna.
3.   Super trimis de
(11 oct 2011, 12:37:51
as fura si eu vreo 2 mld si sa faci un an de bulau
oricum in libertate si daca muncesti cinstit nu aduni banii astia intr-un an
4.   Secretul succesului trimis de
(11 oct 2011, 19:12:51
Cand furi nu lua numai pentru tine ca o incasezi. Fura mult ca sa ai de unde imparti si justitia iti va fi recunoscatoare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei