Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ieri

Peste 8.000 de copii au început cursurile în unităţile de învăţământ din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri, 8.144 de elevi şi preşcolari au început cursurile în grădiniţele, şcolile generale şi liceele din municipiul Fălticeni. După intonarea imnului naţional, “Deşteaptă-te, române!”, la fiecare unitate de învăţământ preoţii au oficiat slujbe religioase şi au citit rugăciuni speciale, după care i-au stropit cu apă sfinţită pe elevi şi pe profesori.

Reprezentanţii administraţiei locale s-au deplasat la şcoli pentru a asista la începerea anului şcolar şi pentru a le transmite elevilor un salut şi urări de bine, la debutul într-un nou sezon de învăţătură.

Aşa cum era de aşteptat, cei mai emoţionaţi au fost cei 268 de elevi ai claselor I, care, purtând fiecare câte un ghiozdan mai mare decât trupul lui, s-au prezentat la şcoli, pentru a deschide prima pagină a Abecedarului.

 

Câţiva părinţi nu sunt de acord cu pensionarea învăţătoarei

Singurul incident la deschiderea noului an şcolar a avut loc la Şcoala Nr. 2 “Ion Irimescu”, unde câţiva părinţi ai elevilor de clasa a IV-a nu sunt de acord cu pensionarea pentru limită de vârstă a învăţătoarei care i-a îndrumat pe copii începând cu clasa I. Conform directorului unităţii de învăţământ, Constantin Parfenie, învăţătoarea a ieşit la pensie la începutul anului 2011, dar şi-a continuat activitatea la catedră până la sfârşitul anului şcolar, urmând ca din această toamnă elevii să aibă altă învăţătoare.

 

Şcoli cu autorizaţie

Conform primarului municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, şcolile, liceele şi grădiniţele din localitate nu au probleme în obţinerea autorizaţiei de funcţionare, toate reluându-şi activitatea în condiţii optime. „În fiecare an s-au adus îmbunătăţiri infrastructurii şcolare, o infrastructură în cea mai mare parte foarte veche, situaţie în care se află toate clădirile care găzduiesc la Fălticeni instituţii publice”, ne-a declarat Vasile Tofan.

Împreună cu cei din conducerea unităţilor şcolare au fost stabilite încă din luna iunie priorităţile în ceea ce înseamnă investiţiile efectuate în cursul vacanţei de vară. Pentru curăţenie şi lucrările de investiţii s-au cheltuit în ultimele luni aproape 600.000 de lei.

 

Grădiniţa din Ţarna Mică a fost desfiinţată

Grădiniţa din Ţarna Mică a fost închisă din cauza lipsei numărului minim de copii necesar funcţionării, preşcolarii din această unitate fiind preluaţi de grădiniţa din Şoldăneşti.

Primarul Vasile Tofan a declarat că Primăria Fălticeni a derulat lucrări de modernizare la grădiniţa din Şoldăneşti, astfel că, începând de ieri, acolo funcţionează o a doua grupă de copii. Tot la capitolul grădiniţe, edilul Fălticeniului ne-a informat că este în fază avansată construcţia noii grădiniţe din cartierul Republicii.

 

Slujbă religioasă specială pentru elevi

Duminică, la Biserica din Ţarna Mare a avut loc slujba religioasă specială la deschiderea noului an şcolar. Preotul Dan Panţiru, împreună cu zeci de elevi, a rostit rugăciuni pentru copiii care ieri au început un nou an şcolar. La finalul rugăciunilor preotul i-a îndrumat pe aceştia să înveţe, rezultatele obţinute la şcoală fiind răsplata pentru efortul făcut de părinţi pentru a le asigura cele necesare pentru a frecventa şcoala generală, liceul sau facultatea.

La unităţile de învăţământ din Fălticeni sunt înscrişi 1.073 de elevi în clasele I – IV şi 1.151 de elevi în clasele V-VIII. La cele trei licee din municipiu vor învăţa în acest an şcolar 4.985 de elevi înscrişi în clasele IX-XII, la care se adaugă 58 de elevi la cursurile postliceale. În grădiniţele cu program normal sunt înscrişi 486 de preşcolari, iar la cele cu program prelungit sunt ocupate toate cele 375 de locuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.000 de copii au început cursurile în unităţile de învăţământ din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 8.000 de copii au început cursurile în unităţile de învăţământ din Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei