Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Facilităţi pentru firmele care îşi plătesc datoriile până la sfârşitul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firmele care îşi plătesc datoriile la bugetul de stat vor beneficia de anularea penalităţilor de întârziere. Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a declarat că această facilitate a fost introdusă odată cu ultimele modificări ale Codului Fiscal. Petrică Ropotă a precizat că firmele care la data de 31 august 2011 aveau obligaţii fiscale restante şi care achită voluntar sau prin compensare până la data de 31 decembrie 2011 atât obligaţiile principale, cât şi dobânzile aferente, nu vor mai plăti penalităţile de întârziere. El a mai spus că dacă obligaţiile principale, cât şi dobânzile aferente vor fi plătite până la data de 30 iunie 2012, penalităţile aferente se reduc cu 50%.

Şeful Finanţelor sucevene a explicat că pentru plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale contribuabilii datorează bugetului de stat dobânzi şi penalităţi de întârziere. Astfel, dobânzile se calculează pentru fiecare zi de întârziere la plată, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii inclusiv. Pe de altă parte, în cazul penalităţilor, dacă plata datoriilor se realizează în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se datorează şi nu se calculează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale principale stinse. De asemenea, dacă stingerea datoriilor principale se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale stinse, iar  după împlinirea termenului menţionat anterior, nivelul penalităţii de întârziere este de 15% din obligaţiile fiscale principale rămase nestinse.

Petrică Ropotă a dat exemplul unei firme care are un debit restant de 299.500 lei, compus din obligaţia principală (TVA) - 250.000 de lei, dobânzi - 12.000 de lei şi penalităţi -37.500 de lei. În situaţia în care sumele se achită până la data de 31 decembrie 2011, debitul de 250.000 lei plus dobânzile de întârziere calculate la zi, firma va beneficia de anularea penalităţilor în valoare de 37.500 lei. Dacă plata se va face până la data de 30 iunie 2012, scutirea va fi de 50%, respectiv 18.750 de lei.

„Contribuabilii care aveau obligaţii restante la data de 31 august 2011 şi care consideră ca pot achita aceste datorii în termen, astfel încât să beneficieze de anularea sau scutirea penalităţilor, se pot prezenta la organul fiscal pentru a efectua verificarea datelor din evidenţa fiscală şi de îndrumarea necesară”, a explicat şeful Finanţelor sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facilităţi pentru firmele care îşi plătesc datoriile până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Facilităţi pentru firmele care îşi plătesc datoriile până la sfârşitul anului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jegosilor... trimis de
(13 sep 2011, 12:37:19
Ba da ce repede stiti voi sa calculati penalitati ,dar daca statul are vreo datorie la tine dureaza luni pana o plateste si fara nici o penalitate . Ca angajat ,in fiecare an pe fisa fiscala imi aparea ca angajatorul a platit mai multi bani din salariul meu brut ca impozit la stat ,cate 50-60 de lei. In atatia ani ,ce s-a intamplat cu acei bani ? Cati angajati au patit la fel? Dau Finantele Publice banii iapoi cu dobanda ,ca i-au rulat atatia ani ? De asta pleaca toti din tara asta de rahat , ca fiecare incompetent stabileste taxe !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei