Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înfrăţire

Proiect de cooperare între direcţiile silvice din România şi cele din Republica Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Silvicultorii suceveni vor colabora cu fraţii lor de peste Prut, din cadrul Agenţiei Moldsilva, la elaborarea unor strategii comune de gestionare a pădurilor aflate de o parte şi de alta a frontierelor, promovarea energiei regenerabile şi stabilirea unor criterii de management durabil al pădurilor.

Bazele acestei cooperări internaţionale, stabilită prin semnarea unui memorandum de înţelegere între RNP Romsilva şi Agenţia Moldsilva, au fost puse în cadrul unei vizite de lucru a silvicultorilor români în Republica Moldova, şeful delegaţiei fiind directorul RNP, suceveanul Valerian Solovăstru, în vreme ce, ca reprezentanţi ai direcţiilor silvice din ţară, au fost chemaţi şefii Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu, şi şeful DS Bacău, Gheorghe Mănăilă.

Acţiunea, organizată în cadrul manifestărilor dedicate Anului Internaţional al Pădurilor, aşa cum a fost decretat 2011 de către Adunarea Generală a ONU, a însemnat reluarea unor legături stabilite în urmă cu 20 de ani, dar care au fost stăvilite în timpul revenirii la putere a regimului comunist în Republica Moldova.

“Am simţit că se reînnoadă firul unei colaborări stabilite în urmă cu două decenii, în care s-a pus mult suflet la vremea respectivă. Deşi de scurtă durată, colaborarea de atunci a avut efect pe termen lung, după cum am constatat acum, când am regăsit foştii elevi basarabeni şcoliţi în silvicultură la Suceava pe posturi cheie la Agenţia Moldsilva, semn al recunoaşterii valorii învăţământului de aici ”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu, care speră ca acesta să fie doar începutul unei colaborări mult mai strânse, la nivel naţional, cu silvicultorii de peste Prut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de cooperare între direcţiile silvice din România şi cele din Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect de cooperare între direcţiile silvice din România şi cele din Republica Moldova5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei