Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Un nou început

Clopoţelul a sunat pentru cei peste 600 de elevi ai Şcolii Generale Nr. 1

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clopoţelul a sunat la Şcoala Generală Nr. 1 din Suceava pentru peste 600 de elevi de clasele I-VIII. Ieri, de la primele ore ale dimineţii, în curtea şcolii a început agitaţia. Elevi, însoţiţi de părinţi şi bunici, au venit la deschiderea de an, moment de revedere cu colegii pentru unii, dar şi de mari emoţii, pentru bobocii şi părinţii copiilor care au intrat în clasa întâi. Bobocii au fost, bineînţeles, cei mai emoţionaţi, dar şi cei aflaţi în centrul atenţiei. Cei mai mici dintre elevii Şcolii Generale Nr. 1 au avut parte de o primire frumoasă, organizată de către învăţătoare, dar şi de către elevi, colegii lor din clasele mai mari. Trei clase de boboci încep primul an de şcoală şi fiecare dintre ei, în parte, a fost strigat pe nume şi chemat în faţa careului, împreună cu părinţii, pentru a face cunoştinţă cu doamna învăţătoare.

 

Lacrimi, la despărţirea de părinţi

Încolonaţi, au trecut apoi cu toţii printr-un pod de flori şi au plecat spre clasa unde vor învăţa în următorul an şcolar. După câteva cuvinte de bun-venit adresate de învăţătoare, copiii au trebuit să se despartă de părinţi şi să rămână singuri, cu doamna, moment critic pentru unii, care au izbucnit în plâns.

Anul nou şcolar debutează cu o serie de noutăţi în ceea ce priveşte structura şi programa. Din acest an, elevii care încep clasa a V-a vor urma cursurile de gimnaziu cinci ani, inclusiv în clasa a IX-a. Anul acesta va fi introdusă în programă săptămâna „Şcoala altfel”, care va avea loc în intervalul 2-6 aprilie 2012, precedând vacanţa de primăvară. Elevii vor desfăşura activităţi de educaţie non-formală, sport şi vor susţine olimpiadele şcolare.

 

Peste 100.000 de elevi şi preşcolari au început ieri şcoala

Cursurile primului semestru au debutat ieri şi se încheie pe 23 decembrie. În perioada 22 - 30 octombrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţa de iarnă este programată între 24 decembrie 2011 şi 15 ianuarie 2012, iar al doilea semestru începe la 16 ianuarie 2012 şi se termină pe 22 iunie 2012, când elevii intră în vacanţa de vară. Vacanţa de primăvară va avea loc între 7 - 22 aprilie 2012. 1 Decembrie, 1 Mai şi 4 Iunie sunt zilele libere legale din noul an şcolar, când elevii nu vor face ore.

Peste 100.000 de elevi şi preşcolari au început ieri şcoala. În anul şcolar 2011-2012 vor funcţiona 208 unităţi şcolare cu personalitate juridică (95 în mediul urban şi 113 în mediul rural) şi 639 de structuri arondate acestora (77 în mediul urban şi 562 în mediul rural).

 

Zi de maxim profit pentru florari

Florarii au avut parte de una dintre cele mai bune zile din acest an. Oriunde se vindeau ieri flori, la colţ de stradă, pe scările magazinelor sau în florării, era aglomeraţie. Mai scumpe sau mai ieftine, ambalate sau nu, florile s-au vândut ieri ca pâinea caldă. Şi preţul a fost pe măsură, fiindcă florarii s-au orientat şi au dat florile la „cursul zilei”, adică mai scumpe decât într-o zi obişnuită. Nimeni nu a ţinut cont însă de acest aspect, fiindcă în prima zi de an şcolar, din ţinuta obligatorie nu i-a lipsit nimănui buchetul de flori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clopoţelul a sunat pentru cei peste 600 de elevi ai Şcolii Generale Nr. 1.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Clopoţelul a sunat pentru cei peste 600 de elevi ai Şcolii Generale Nr. 15.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei