Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestare reuşită

Explozie de sunet şi culoare la Zilele Culturii Polone

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Piroştele aduse din Polonia au constituit deliciul celor câteva sute de oameni care au participat la sfârşitul săptămânii trecute la Sărbătoarea Roadelor „Dozynki”, care a avut loc la Soloneţu Nou. De altfel, produsele culinare specifice poloneze au fost surpriza din acest an a manifestării organizate cu ocazia Zilelor Culturii Polone. Ideea le-a aparţinut oaspeţilor veniţi din Polonia, în frunte cu mareşalul Mirosław Karapyta, conducătorul Voievodatului Podkarpacie, care în afara piroştelor au adus în România şi peste 100 de kg de preparate din carne.

Sărbătoarea Roadelor a cuprins şi alte activităţi în care a fost implicată nu doar comunitatea poloneză din Bucovina, ci şi alte etnii din zonă. Manifestările au început cu Sfânta Liturghie oficiată de Excelenţa Sa Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iaşi, asistat de 20 de preoţi din Bucovina, Polonia şi Ucraina.

Apoi, a avut loc un spectacol folcloric care i-a încântat pe cei prezenţi. Pe scenă au evoluat formaţia lui Jan Trebunia Tutka, cu concertul “Munţii în inimă”, ansamblul “Dolina Nowego Solonca” din Zlotnik (Polonia) şi ansamblurile “Solonczanka” din Soloneţu Nou şi “Mala Pojana” din Poiana Micului, care şi-au sărbătorit jubileul de 20 de ani de activitate.

Printre invitaţi s-au numărat preşedintele Voievodatului Podkarpacie, mareşalul Mirosław Karapyta, vicepreşedintele Asociaţiei Polonezilor, Mariusz Grudzeni, primarii din Zakopane şi Zary, precum şi primarul din Adampol, un oraş din Turcia în care trăieşte o importantă comunitate de polonezi. La Soloneţu Nou a mai fost prezent şi ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygieł, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, precum şi preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher.

„Consider că manifestarea din acest an a fost o reuşită, mai ales că printre cei prezenţi s-au numărat nu doar oficialităţi, ci şi foarte mulţi profesori universitari, atât din România, cât şi din Polonia. Sperăm ca legăturile dintre comunităţile din Bucovina şi cele din Polonia, în special din Voievodatul Podkarpacie, să se dezvolte şi să se consolideze”, a precizat preşedintele Uniunii Polonezilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explozie de sunet şi culoare la Zilele Culturii Polone.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Explozie de sunet şi culoare la Zilele Culturii Polone0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei