Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2011 - Anul XVI, nr. 216 (4814)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Ion Lungu a dat startul asfaltării şi modernizării a 14 străzi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

14 străzi din municipiul Suceava, inclusiv bulevardul principal, de la un capăt la celălalt al oraşului, vor intra în lucru de săptămâna aceasta, în cadrul unui amplu proiect ce beneficiază de co-finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Semnarea contractului între Primăria Suceava şi consorţiul de firme Conbucovina, Florconstruct SRL, Cominco SA şi Symmetrica SA, care vor pune în practică un proiect în valoare de 28,5 milioane de lei plus TVA, a avut loc ieri, când primarul Ion Lungu a stat de vorbă şi cu constructorii, îndemnându-i să se apuce de lucru chiar de săptămâna aceasta.

“Am stabilit o ordine de priorităţi şi să atacăm lucrările din mai multe locuri. O echipă va începe cu reabilitarea bulevardului principal din zona Galleria, dinspre Fălticeni. O altă echipă va lucra pe strada Mitropoliei, la lărgirea bulevardului de la două la trei benzi – două spre Suceava dinspre Ipoteşti şi una din Suceava spre Ipoteşti. O altă echipă va lucra în Burdujeni – acolo vom începe cu străzile unde avem clarificată treaba cu apa şi canalizarea – Căpitan Grigore Andrei, Victor Babeş şi Plevnei. Nu în ultimul rând, o altă echipă va ataca lucrările de la parcul din faţa Gării Iţcani şi parcul din faţa sediului de primărie din Burdujeni”, a explicat primarul Ion Lungu.

Proiectul semnat ieri, după mai bine de patru luni de întârzieri cauzate de contestarea licitaţiilor de către una din firmele participante, îşi propune reabilitarea a 14 străzi, a unui pod şi a unui pasaj, modernizarea a două parcuri şi crearea a opt staţii modulare de transport public în comun, pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport atât din zonele periferice ale municipiului, cât şi din zona centrală a acestuia.

“Sper ca în timpul rămas până la sosirea îngheţului să putem face cât mai multe, să recuperăm cât se poate din cele patru luni pierdute din cauza sarabandei contestaţiilor. Am convingerea că anul viitor vom reuşi să ducem la capăt acest proiect important pentru Suceava, aşteptat cu nerăbdare de către suceveni, atât de cei care circulă pe bulevardele principale, cât şi de cei care nu au avut niciodată asfalt în zona unde locuiesc”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Pe lista străzilor care vor fi reabilitate sunt cele care alcătuiesc principala arteră de circulaţie a Sucevei - bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul 1 Mai, strada Ştefan cel Mare, bulevardul Ana Ipătescu, strada Calea Unirii, strada Calea Burdujeni şi strada Cuza Vodă.

Străzile propuse pentru reabilitare în cartierul Burdujeni sunt Căpitan Grigore Andrei, Plevnei şi Doctor Victor Babeş, în vreme ce în cartierul Iţcani sunt vizate străzile Mitocelului, Aleea Dumbrăvii şi Câmpului.

În acelaşi proiect, strada Mitropoliei este prinsă cu lucrări de extindere, de la două la trei benzi de circulaţie, precum şi la lucrări de modernizare, urmând să fie înlocuite bordurile şi să fie refăcute trotuarele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu a dat startul asfaltării şi modernizării a 14 străzi din Suceava.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 11 voturi
Ion Lungu a dat startul asfaltării şi modernizării a 14 străzi din Suceava3.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(13 sep 2011, 11:11:30
Diferite combinaţii pe diferite situaţii
Ce nu diferă prea mult ( de la caz la caz )
Când e banu’ public indiferent de ocazii
SE FAC !!! ( deseori fără obraz )

Se-nvăluie în ceaţă ( o iluzie să pară )
Ancheta ajunge la o singură concluzie :
Explicarea unei iluzii e .. o iluzie
Iar hoţu’ înfierează public cu ,,mânie proletară ’’
( făcând... la modu’ general , aluzie )

La Suceava s-a atins vârfu’ paradoxului
Flutur şi Lungu nu se’nţeleg .. pe asfaltare
Urmează rezolvarea .. pe ,, calea boxului ’’
Să vedem : a cui firmă-i cea mai tare ?

2.   ?? trimis de
(13 sep 2011, 11:25:59
S-a dat startul ? Era vreun concurs ? Un titlu pompos de tot raha-tul ! Poate a venit Lungu cu un pistol cum vedem la cursele de cai si a apasat tragaci. Totusi daca s-a dat startul inseamna ca este un concurs insa din articol nu imi dau seama cine cu cine se intrece. Ba cred ca stiu: MonitorulSv(f) se intrece cu laudele la adresa prea iubitlui nostru primar pentru ca (si aici chiar nu glumesc) s-a dat STARTUL la campania electorala.
3.   MOE pdl! trimis de
(13 sep 2011, 11:26:29
Iar paralizeaza orasul, cu asfaltari de mantuiala, care au ca scop prostirea cetatenilor? Lasa-ne tarane cu gogosile astea electorale!
4.   Invitatie trimis de
(13 sep 2011, 12:19:19
L-as ruga pe d-l primar sa mai viziteze si strada Aleea Lalelelor care este complet distrusa,nu doar cand vine in campanie electorala .
5.   Weqr trimis de
(13 sep 2011, 12:23:56
de ce acum in puii mei??? toata vara ce-a facut??? acu cand toamna vin ploile si tot orasul o sa arate ca dracu!!! primar de rahat!!! ratatule!!!
5.1  RE: Weqr trimis de
(13 sep 2011, 13:39:41
Din cauza contestatiilor.... Daca citeai articolul, iti dadeai seama!
6.   Misto... trimis de
(13 sep 2011, 12:31:03
Sa vezi de-acuma trafic !
7.   Nu fiti naivi :) trimis de
(13 sep 2011, 13:39:43
toata vara nu s-a facut nimic, pentru licitatia s-a contestat si s-a reluat pana a castigat cine trebuiewinking asa este mersul la noi.
8.   Da... trimis de
(13 sep 2011, 14:05:03
al2011 tu esti putin redus , dar nu este problema , cuvantul start are conotatia si de inceput , dar nu este vina ta , tot Lungu este de vina ca nu a bagat bani in scoala care ai terminat-o tu .Eu zic ca este un pas inainte ce se intampla , dar de obicei , cei care stau si comenteaza aici , sunt vesnicii nemultumiti si probabil niste paraziti care traiesc din somaj.
8.1  RE: Da... trimis de
(13 sep 2011, 14:55:09
In ultima propozitie ai dreptate. Dovada ca ai inceput sa comentezi aiurea pe forumuri ! Un pas inainte este ceea ce se intampla in creierul tau. Ai sa reusit sa scrii cateva fraze. Ce se intampla in Suceava este mai mult o afundare in noroi.
9.   Hai hui!!! trimis de
(13 sep 2011, 14:23:31
auzi tu asta ZOHCYSP!!!
asta ţi se pare normal??? asta crezi tu normalitate??? fugi mă şi mai  ☭ ţâ�
10.   Comentariu trimis de
(13 sep 2011, 14:25:26
ZOHCYSP p a p ă ţ â ţ ă dragule!!! vad ca astia de la monitoru nu lasa mesajele complet, mormal ca-s Portocalii si ei!!!
11.   Clar campanie electorala trimis de
(13 sep 2011, 16:16:42
dar mie cine imi plateste reparatia la masina? In anii in care a fost primar nu a reusit sa puna asfalt... toata Suceava a aratat ca o comuna. Si a mai facut in iarna asfaltarea la rece, a pus pavele in gropi, pavele peste care, pe strada Gh Doja, a dat cu banda alba - clar ca nu o sa scoata acele pavele si sa puna asfalt in locul lor. Un mare nesimtit, dar ne meritam soarta, ca doar l-au votat oamenii.
12.   Hai trimis de
(13 sep 2011, 16:24:49
O sa avem si stra-stra-nepoti si drumurile in SV tot de rahat o sa fie.Chiar deloc nu va pasa de cetatenii acestui oras..da'de ce va pasa? De vilele voastre si masinutele voastre..Mi-e scarba de voi..
13.   Startul spre nicaieri !.... trimis de
(13 sep 2011, 16:33:45
Astfel de reportaje , de stiri , sunt praf in ochii prostilor de noi , care-i platim din banii nostri transpirati! Nu numai in Suceava , dar si in parcul Sipote este dezastru. Au tuns zero ,putin la intrare , si gata. Dar daca mergi mai incolo te trezesti brusc in Cretacic ! Oricum am postat pe you tube un filmulet. Se numeste Frunza de urzica.
14.   Lasa-ne, lasa-ne, lasa-ne!!!! trimis de
(13 sep 2011, 20:07:37
Mi-e sila! Nu mai suport sa vad atata minciuna, nici pe vremea lui Ceausescu n-am trait atat de prost ca in ultimul an jumate. D-le primar intreaba-ti angajatii daca au cu ce trai. E o rusine sa spui ca lucrezi pt. statul roman. Nu mai suport sa va vad fetele imbuibate, nu va mai ajunge, sa nu credeti ca sunteti vesnici. O sa primiti ceea ce meritati. Mai mare hotie si bataie de joc de banul public n-am vazut. Orasul pute groaznic de la nenorocita de modernizare a canalizarii, ati promis ca rezolvati asta, dar la Pastele cailor. Cel mai tare ma amuza amenintarile edililor la adresa escrocilor de constructori. Ne credeti oligofreni? Stiti ce sunteti toti: monstri oligofreni cu pemparsi vizibili - Kelemen Hunor interviu in Catavencii.
15.   Marea cacialma trimis de
(13 sep 2011, 21:27:52
S-a dat startul la întrecerea melcilor cu broaștele țestoase.Adevărul este că Suceava este un oraș sufocat .Un pod peste râu ar fi rezolvat multe probleme.S-a gândit cineva la asta?Asfaltarea se va termina peste vreo 3-4-5 ani pentru că va fi o veșnică sursă de furat.
16.   Comentariu trimis de
(13 sep 2011, 21:37:15
O familie de viermi trăia într-un căcat. Micul vierme o întreabă pe mama lui: - Mamă, noi am putea trăi într-un măr?
- Da, fiule, am putea trăi într-un măr... -
Mamă, noi am putea trăi într-o banană?
- Da, fiule, am putea trăi şi într-o banană...
- Atunci, mamă, de ce trăim într-un căcat ?
- Pentru că suntem patrioţi şi asta e ţara noastră, fiule !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei