Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comandă

Peste 150.000 de manuale trebuie să ajungă în şcoli până la începutul anului şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

165.000 de titluri de manuale şcolare trebuie să ajungă în unităţile de învăţământ din judeţul Suceava până pe 12 septembrie, data la care va începe noul an şcolar.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, inspectorul Laura Hacman, a declarat că „până pe 18 august, în depozitul de carte al IŞJ erau ajunse o parte dintre manualele şcolare comandate”. IŞJ a făcut comenzi de manuale către 27 de edituri, dar numai trei dintre ele şi-au onorat până acum integral comanda şi doar zece edituri au trimis cel puţin o parte din cărţi. „Alte trei edituri au trimis 80% din cărţile comandate, o editură 70% din comandă, o alta 60%, iar alte două edituri au trimis până acum 50% din manualele comandate de IŞJ”, a mai spus Laura Hacman. Cinci edituri nu trimiseseră până pe 18 august nici un manual şcolar, însă purtătorul de cuvânt al IŞJ a spus că „acestea şi-au programat livrările până la sfârşitul lunii august”.

Fondul alocat  cumpărării de manuale în judeţul Suceava este de 640.774 de lei, sumă egală cu cea de anul trecut.

Laura Hacman a declarat că „anul acesta o să lipsească o serie de titluri, deoarece editurile nu le mai retipăresc. Este vorba despre engleză şi fizică de clasele a IX-a şi a X-a, educaţie muzicală clasa a IV-a, chimie clasa a IX-a, română clasele a IX-a şi a X-a, matematică clasa a IV-a”. Laura Hacman a declarat că „aceste titluri au fost înlocuite cu altele, de la alte edituri”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 150.000 de manuale trebuie să ajungă în şcoli până la începutul anului şcolar.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 150.000 de manuale trebuie să ajungă în şcoli până la începutul anului şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Manuale alternative trimis de
(24 aug 2011, 17:11:25
Mi se pare o tampenie sa existe shpe mii de manuale, care periodic nu se mai tiparesc. Atunci ce faci? Treci de la o editura (care are un sistem) la o alta editura (cu alt sistem), fix in mijlocul etapei de invatare (anul 3 sau 4 la limbi straine). Si ce mai faci? Nu primesti manuale pentru toti copiii: unora le dai un tip de manuale, altora alt tip, sau mai bine, dai cateva manuale la copii si ''rogi frumos'' parintii sa cumpere manuale copiilor ca sa aiba de pe ca invata. Iar la sfarsitul anului ii pui sa le doneze scolii, ca si asa n-au ce face cu ele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei