Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În spitale

Pacienţii cu meningită vor fi testaţi şi pentru infecţia cu virusul West Nile, transmis de ţânţari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până în luna octombrie inclusiv, toţi pacienţii suspecţi de meningită din spitale vor fi testaţi şi pentru infecţia cu virusul West Nile, transmis de ţânţari, a informat, luni, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, care a arătat că prin această măsură autorităţile doresc să afle dacă îmbolnăvirile au fost sau nu produse prin înţepăturile acestor insecte, pentru a putea lua măsuri de prevenţie în rândul populaţiei, cum ar fi dezinsecţia în oraşe şi educaţia sanitară. Medicul a precizat că testul (care va fi lucrat la Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti) va fi făcut pentru toţi bolnavii cu vârsta peste 15 ani, dacă analizele preliminare demonstrează că este vorba de meningită virală şi nu bacteriană.

 

Cinci suceveni, suspecţi de meningită transmisă de ţânţari

În judeţul Suceava nu s-a înregistrat, cel puţin până la ora actuală, nici un caz de meningită cu virusul West Nile, nici măcar în anii în care au fost semnalate epidemii de boală. În 201l, din luna mai şi până în prezent, cinci persoane din judeţ au fost suspecte de meningită cu virusul West Nile, însă până acum diagnosticul nu a fost confirmat. Este vorba de trei persoane de sex masculin, cu vârste între 16 şi 49 de ani, din mediul rural, şi două de sex feminin, cu vârste de 15 şi respectiv 34 de ani, din mediu urban. Două dintre cazuri au fost deja infirmate (rezultate negative), celelalte trei fiind încă în lucru.

 

Epidemie de boală, în 2010, în ţară, inclusiv în zona Moldovei

În Europa, factorii favorizanţi pentru apariţia epidemiilor de meningită cu virusul West Nile sunt modificările de ordin climatic (temperaturi ridicate, valurile de căldură ce urmează ploilor abundente), precum şi intensificarea circulaţiei de călători şi mărfuri. În ultimii ani, tot mai multe ţări de pe continentul nostru au raportat cazuri de infecţie cu virusul West Nile la oameni. În anul 2010, numai în Rusia s-au înregistrat 523 de bolnavi, în Grecia autorităţile anunţând 261 de persoane cu acest tip de meningită.

În 1996, în România a evoluat cea mai mare epidemie de meningită cu virusul West Nile din Europa. Anul trecut, în ţară, a fost înregistrată cea mai importantă epidemie cu virus West Nile după cea din 1996, fiind semnalate atunci 57 de cazuri de boală (52 confirmate şi cinci probabile), în mai multe zone ale ţării, printre care şi Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii cu meningită vor fi testaţi şi pentru infecţia cu virusul West Nile, transmis de ţânţari.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacienţii cu meningită vor fi testaţi şi pentru infecţia cu virusul West Nile, transmis de ţânţari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei