Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 aug 2011 - Anul XVI, nr. 199 (4797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Lungu: 70% din platforma electorală prezentată în 2008 a fost realizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că aproximativ 70% din platforma electorală cu care a câştigat alegerile din 2008 a fost realizată. Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că din punctul său de vedere este posibil ca acest procent să crească până la viitoarele alegeri locale din 2012. Primarul a precizat că platforma sa electorală prevedea transformarea Sucevei într-un oraş de rang european.

„S-au făcut eforturi în acest sens şi sunt câteva proiecte care au fost demarate tocmai pentru a transforma Suceava într-un oraş european”, a subliniat acesta.

El a amintit de construcţia rutei ocolitoare a Sucevei, precizând că sunt şanse ca jumătate dintre lucrări să fie finalizate anul acesta, dar şi de construcţia a două parcări subterane în centrul oraşului şi de proiectul ISPA prin care au fost înlocuite reţelele de apă şi canalizare. Lungu a făcut referire şi la investiţiile care vor fi realizate printr-un alt proiect european, finanţat prin POS Mediu, şi care presupune extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Suceava.

Primarul Sucevei a spus că la începutul săptămânii viitoare ar urma să se semneze contractul pentru modernizarea a 14 străzi din municipiul Suceava.

„Tot în platforma electorală se făcea referire şi la transformarea Sucevei într-un oraş turistic şi eu cred că s-au făcut paşi în acest sens”, a spus Ion Lungu. El a precizat că în momentul de faţă au început lucrările de consolidare şi reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, iar primăria intenţionează să promoveze şi un proiect pentru punerea în valoare a Curţii Domneşti. Lungu a spus că un obiectiv turistic şi de patrimoniu pentru Suceava este şi Catedrala „Naşterea Domnului” de pe Mărăşeşti.

„Vreau să amintesc şi de acest proiect important, Dragomirna Golf Resort, pe care vrem să-l demarăm împreună cu cei din Mitocu Dragomirnei şi cu un grup de firme private. La toate acestea se mai adaugă evenimentele care au avut loc în permanenţă în oraş, şi aici mă refer în primul rând la Festivalul de Artă Medievală. Deci eu spun că s-au făcut paşi importanţi în ceea ce înseamnă transformarea Sucevei într-un oraş turistic”, a declarat Lungu.

 

Lungu spune că veniturile Primăriei Suceava cresc în fiecare an

Ion Lungu a mai spus că Suceava este un oraş comercial, fiind în continuare pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de spaţii comerciale moderne pe cap de locuitor.

„Eu spun că este un lucru bun pentru comunitate, mai ales că de aici vin bani mai mulţi în fiecare an. Şi vreau să spun că veniturile proprii ale municipalităţii cresc de la un an la altul, în primul rând datorită fondurilor care vin din această zonă”, a spus Lungu.

El a arătat că în perioada celui de-al doilea mandat al său s-au făcut demersuri în vederea dezvoltării industriei din Suceava. El a arătat că acest lucru este demonstrat şi prin demersurile făcute prin apariţia unei noi societăţi de termoficare, în zona Termica.

„Acolo sunt oportunităţi pentru a dezvolta o zonă industrială, având în vedere că sunt terenuri disponibile şi utilităţile necesare. Din punctul meu de vedere spunem că se poate atinge şi ţinta de a transforma Suceava într-un oraş industrial. Acest lucru este posibil mai ales în perspectiva viitoarei zone metropolitane. Iar în perioada 2014 – 2020, sunt convins că în această asociere de tip zonă metropolitană vom avea posibilităţi mai mari de a atrage investiţii mai mari, care să creeze locuri de muncă şi care să dezvolte zone industriale”, a declarat Lungu.

El a precizat că din punctul său de vedere şi-a făcut datoria ca primar al Sucevei şi a apreciat colaborarea pe care a avut-o cu membrii Consiliului Local.

„Modul în care se derulează unele proiecte nu depinde totdeauna de primărie sau de primar. Sunt lucruri care nu sunt prevăzute la momentul iniţial, schimbări de legislaţie sau alte modificări, care îngreunează aceste proiecte demarate. Trebuie să mulţumesc în primul rând consilierilor de la PD-L, de la care am avut o susţinere totală în acest mandat. Şi trebuie să apreciez şi buna colaborare cu celelalte grupuri de consilieri, lucru care dovedeşte că proiectele promovate au fost în interesul comunităţii”, a încheiat primarul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: 70% din platforma electorală prezentată în 2008 a fost realizată.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Lungu: 70% din platforma electorală prezentată în 2008 a fost realizată2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   APROAPE TOT CE S-A FACUT ESTE IN BATAIE DE JOC trimis de
(24 aug 2011, 11:20:11
UITE CUM MERGE REFACEREA ILUMINATULUI, STRAZILE MEREU FARMATE INDIFERENT DE LUCRARE, COORDONARE 0, LUCRARILE FACUTE IN BATAIE DE JOC, CE AIA-I CANALIZARE CE ATI FACUT VOI CA MIROASE TOT ORASUL? SAU ALEA-S ASFALTARI NUMAI UN DEAL SI O VALE? !!
1.1  RE: APROAPE TOT CE S-A FACUT ESTE IN BATAIE DE JOC trimis de
(24 aug 2011, 14:10:09
Bre, da ce pretentii de tara civilizata ai ! Noi suntem in urma cu 50-100 de ani fata de o tara puternic dezvoltata, deci si lucrarile sunt cum erau pe vremuri la altii. bine ca se face ceva...macar sa nu fie de mantuiala.
2.   * trimis de
(24 aug 2011, 12:27:43
Primitiv şi fără viziune pentru viitor
Guşatul de la primărie calcă’n bec ( a câta oară ?! )
Delicat şi graţios ca un vidanjor
Lungu & co. peste noi ( iar ) se paraşutară

E o formă de viaţă neprietenoasă , arogantă
Viitorul fost primar cu-a sa plasmă dintr’a sa vilă
Nu vede criza ( deşi-i în ochi , fraglantă )
Şi-a tras tone de bani ( din pavele) peste pupilă

Şi uite’aşea-n spirală , evoluând nefavorabil
Optimişti ...din gură , ne ,,zgâriem'' , cu ochii trişti
Cu maţu’ gol strâns de-un salariu impalpabil
Şi c-o Revoluţie fără sens (ce bine’i printre capitalişti ?! )

3.   Mai mult trimis de
(24 aug 2011, 12:59:15
Sper ca nu ati uitat sa includeti in realizari oul, statuia, stana din centrul orasului, pavelele si bordurile (pe care acum le scoateti deja) si outele de paste din carele odinioara trase de boi. Daca ati uitat cumva, inseamna ca ati realizat 140% din promisiuni. Daca am uitat eu sa includ ceva, imi cer scuze pentru netinere de minte.
3.1  RE: Mai mult trimis de
(24 aug 2011, 14:07:41
pai si partea buna unde e? daca se face ceva nu e bine? ori trrebuie sa fure ca sa fie cool ?
3.2  RE: Mai mult trimis de
(24 aug 2011, 14:49:24
nu , ZARAZA , trebuie să fure mai puţin ca să fie cool
3.3  RE: Mai mult trimis de
(24 aug 2011, 14:53:56
Ok, si cum cuantificam furtul ? Mi se pare aberant ca acuzam pe cineva ca fura, cum putem demonstra ? Degeaba strig in gura mare ca X si-a facut vila/cumparat masina daca nu-l pot dovedi.
3.4  RE: Mai mult trimis de
(24 aug 2011, 16:15:12
Zaraza daca se vrea se poate dovedi usor.

Cat ai castigat anul asta:
12 salarii x 2000 Ron. In 5 ani nu ai vila..
Deci facem o constatare cat valoreaza averea, ai castigat restul banilor la negru si platesti impozit de 16% si sanatate de 5,5%. Si apoi totul e ok..

Ca asa e acum, tot venitul e impozitat de finante cu 16 si sanantate cu 5,5.

DA NU SE VREA
3.5  RE: Mai mult trimis de
(24 aug 2011, 16:41:25
Imi aduce aminte de un banc:
Un primar in capmanie electorala...intreba pleaba:
- Casa am?
-Aveti!
-Masina am?
-Aveti!
-Familia realizata?
-Este!
-Pai atunci sa va ganditi ca cel care vine in urma mea tot asa o sa vrea si el...asa ca votati-ma tot pe mine...si o sa incep sa fac si pt voi.
4.   NISTE TARANI... trimis de
(24 aug 2011, 19:46:12
Lungu-Prelipca
Flutur-Botosana
Basescu-Murfatlar
Udrea-Plescoi
Boc-Rachitele
Luhan-Fratautii Vechi...samd
5.   Pt. ALFABETAR cel dur ca otelurile Krupp trimis de
(24 aug 2011, 20:44:12
Bai ALFABETAR, ce destept esti! Vad ca stii sa scrii si proza. Mai ca as crede ca esti Ov. Dontu deghizat, asa de bine le zici. Fii dur, zi-le sa-i doara, mama lor de mangafale!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei