Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2011 - Anul XVI, nr. 193 (4791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Piedici temporare

Refacerea străzii Universităţii, blocată de amenajarea Centrului Tradiţiilor Bucovinene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asfaltarea uneia dintre cele mai circulate străzi din municipiul Suceava, strada Universităţii, este blocată temporar din cauza lucrărilor de construire a Centrului Tradiţiilor Bucovinene.

Şeful municipalităţii sucevene a solicitat ieri constructorului să grăbească lucrările de racordare a viitoarei clădiri la utilităţi, pentru că strada nu poate fi asfaltată până când acele lucrări nu sunt făcute.

“Centrul Tradiţiilor Populare a ieşit din pământ, cum s-ar zice, acum se lucrează la placă şi lucrările merg destul de bine. S-a finalizat alimentarea cu energie electrică, reţeaua de canalizare, acum se lucrează la reţeaua de apă. Cu toate acestea, astăzi suntem blocaţi la reparaţia străzii Universităţii din cauza lucrărilor care se fac în această zonă. În măsura în care cei de la firma Muha vor finaliza aceste lucrări, vom repara şi strada Universităţii, prin turnarea unui strat de asfalt”, a declarat primarul Ion Lungu.

 

Centrul Tradiţiilor Bucovinene, lângă patinoar, pe locul fostei uzine de frig

Centrul pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene se construieşte lângă Patinoarul artificial Areni, pe locul fostei uzine de frig.

Licitaţia de execuţie a fost adjudecată de firma Muha pentru suma de 4,9 milioane de lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional (POR).

Termenul de realizare este de 24 de luni, iar imobilul care se construieşte acum va avea cinci niveluri - demisol, parter, doua etaje şi mansardă.

 

Ateliere meşteşugăreşti şi spaţii expoziţionale

Potrivit proiectului, demisolul este alocat spaţiilor tehnice, depozitelor şi arhivei, la parter vor funcţiona două puncte de informare turistică, iar etajul întâi este rezervat sălii multimedia de conferinţe, unei locaţii de închiriat pentru acţiuni sociale, culturale şi educative.

Cel de al doilea etaj va avea şapte ateliere meşteşugăreşti - confecţionare măşti, încondeiere ouă, ţesături, pielărie, ceramică, pictură icoane şi prelucrare lemn, în suprafaţă de 207 metri pătraţi, inclusiv cu depozitele aferente, toate oferite spre închiriere, în ideea prezentării turiştilor şi altor vizitatori a modului în care sunt produse obiectele tradiţionale.

Mansarda va fi compusă din două spaţii expoziţionale acoperite, care vor deservi parţial atelierele meşteşugăreşti, în scopul expunerii obiectelor tradiţionale create.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Refacerea străzii Universităţii, blocată de amenajarea Centrului Tradiţiilor Bucovinene.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Refacerea străzii Universităţii, blocată de amenajarea Centrului Tradiţiilor Bucovinene3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cui sa ne plingem ca ne sufocam in propriul nostru trimis de
(17 aug 2011, 14:35:32
Daca exista D-seu isi va gasi El timp sa va pedepseasca pentru ca ati distrus parcul si spatiul verde.
Nu se mai satura oamenii astia, ce ne ,,conduc',' sa-si umple buzunarele cu bani nemunciti!
IN parcurile existente, chiar in citiva metri de spatiu liber, au inceput sa se faca diferite constructii mici ca apoi se apara blocurile. Copacii iarba, florile, spatiile de joaca, etc.... in viziunea primariei sunt sursa lor de imbogatire.
Cui sa ne plingem ca ne sufocam in propriul nostru oras!?
1.1  RE: Cui sa ne plingem ca ne sufocam in propriul nostru trimis de
(18 aug 2011, 08:00:19
LAATULE oare centrul traditiilor populare nu se construieste in locul uzinei de frig a patinoarului? Cladirea nu mai folosea la nimic iar platforma betonata(destul de mare ) era folosita ca depozit de materiale de catre primarie. Ce s-a distrus? S-a daramat ceva nefolositor si urat si se construieste altceva pe aceiasi suprafata. Care-i problema ta?
Te urmaresc demult si totdeauna esti impotriva(te pui deacurmezisul) parca ai fi " Gica contra" Nu te mai da asa mare!
2.   Fapte, nu vorbe! trimis de
(18 aug 2011, 00:36:06
Ne-am saturat de vorbe-n vant d-le edil! Ne-am saturat de scuze ca nu se face nimic. Ba e contestata licitatia, ba mai are de tras unu' o teava, ba a uitat altul sa-si traga canalizare samd. Va invit intr-o scurta plimbare in judetul vecin (ala de care rade toata lumea ca fiind tara paielor), in orasul resedinta de judet, ca sa vedeti cum arata magicul material numit ASFALT. Nu carpeala care ati facut-o pe str. Bistritei, B-dul Corneliu Coposu, str. Alexandru cel Bun, ca sa nu mai amintim de Gheorghe Doja (proaspat "asfaltata"). Chiar seara aceasta am vazut ca marcati drumurile prin oras, pardon: gropile. Chiar asa de nesimtiti puteti fi ?!?! Marcam treceri de pietoni si alte marcaje peste denivelari si gropi?!?! Erau doi muncitori si nu puteau tine sablonul drept ca sa marcheze din cauza calitatii "carosabilului"! Rusine rusine rusine! E vorba de cea care va lipseste...cu desavarsire!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei