Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2011 - Anul XVI, nr. 193 (4791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Popularea Bistriţei cu păstrăv, de la izvoare la Ciocăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După paradă şi deschiderea oficială a Festivalului Naţional al Păstrăvului de la Ciocăneşti, duminică, turiştii prezenţi au putut asista la lansarea de puiet de păstrăv în apele Bistriţei Aurii, puiet pus la dispoziţie gratuit de şeful DSVSA Suceava, dr. Petrea Dulgheru, prin păstrăvăria „Păstrăvul Auriu” .

Tot duminică, doctorul Petrea Dulgheru a populat cu păstrăv, împreună cu membrii Clubului Eco – Dorna, Bistriţa Aurie la izvoare.

Dacă o parte din traseu, de la Ciocăneşti până la confluenţa pâraielor Bistricioara cu Putreda, unde se formează Bistriţa Aurie, a fost parcurs cu maşina, de la Putreda până la cascadele de pe Bistricioara, peste trei kilometri, păstrăvul a fost transportat în găleţi, cu popasuri dese pentru oxigenarea apei. Alături de membrii clubului Eco- Dorna, la transportul găleţilor cu păstrăv au participat şi câţiva şefi ai instituţiilor judeţene.

„Este un moment unic pentru Bistricioara, pentru că a venit un grup de prieteni de-ai acesteia să-i ofere păstrăv fântânel. Sper să mai facă şi alţii gestul acesta, chiar dacă noi îl vom mai repeta. Am adus păstrăv, reproducători, care va urca spre izvoare, aproximativ 14  kilometri. Suntem o echipă de inimoşi, care am venit pe banii noştri, cu maşinile noastre, pentru că vrem să ocrotim apele Bistriţei. Păstrăvul este adus din Păstrăvăria <Păstrăvul Auriu>, este păstrăv fântânel, aici nu se poate popula cu păstrăv curcubeu, care este un păstrăv sălbatic, care atacă totul. Păstrăvul fântânel, în compania păstrăvului curcubeu, pierde. De aceea pe râul Bistriţa putem da numai păstrăv fântânel sau indigen, care peste două luni va depune icrele şi în următorii ani putem avea păstrăv spre izvoarele Bistriţei”, ne-a spus doctorul Petrea Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popularea Bistriţei cu păstrăv, de la izvoare la Ciocăneşti.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Popularea Bistriţei cu păstrăv, de la izvoare la Ciocăneşti3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Urmarile minciunilor trimis de
(17 aug 2011, 12:55:26
in general lumea a fost incantata de ceea ce au vazut la Ciocanesti acest lucru fiind vizibil pe fetele zambitoare ale multor dintre invitati ,participanti ori alte calitati pe care le-au avut cei prezenti la respectivul festival.Cu toate acestea am vazut un invitat bcare nu prea ridica privirea din pamant si daca vizionati fotografiile o sa-l vedeti si dvs.,cei care cititi acest articol.Daca o sa-l recunoasteti va ve-ti da seama si de ce a luat respectiva pozitie,pe deplin meritata.
2.   EXCELENTA INITIATIVA trimis de
(17 aug 2011, 13:12:45
EXCELENTA INITIATIVA, mai putin faptul ca acesti pastravi vor fi branconati de localnici , cand urca la bataie , cu ostia noaptea sau cu clor, cum se intampla pe mai toate paraiele judetului, de pe care a disparut in totalitate aceasta minune a naturii-PASTRAVUL!
Daca ar exista si respect fata de natura, inspectori ANPA, padurari care sa aplice legea asupra acestor branconieri, am avea ape curate si pline de pastravi, ca altadata!
3.   Sa carcotim nitel trimis de
(17 aug 2011, 14:19:36
Intrebarea, daca e vorba de PDL este: CINE SI CAT A AVUT DE CASTIGAT? Cred ca nu mai e nevoie sa zic ca orice implica achizitii se face pe baza de spaga si clientela politica.
Deci, Dulgheru, probabil nu a mai avut piata de desfacere pt pastrav si a propus aceasta "INITIATIVA" care suna foarte bine. Acest reporter, daca era baiet de baiet si nu scria la ordinul PDL, sapa si afla cu siguranta ca acei pastravi au fost achizitionati la pret dublu fata de pretul pietei de Directia Silvica, pe unde s-a preumblat si Flutur si actualul prefect, Popescu, numit tot de Flutur.
Asa ca, articolul e pentru prosti, care nu stiu sa citeasca printre randuri.
4.   ZVONURI? trimis de
(17 aug 2011, 18:00:38
CICA,BAIETII CARE STATEAU ASCUNSI IN TUFE,MAI IN AMONTE,SI DADEAU DRUMUL LA PASTRAV DIN GALETILE DINAINTE PREGATITE,ERAU TOT ACOLITII PATRONULUI DE LA D.S.V.A.,IN AVAL,CAND UN PASTRAV MAI NIMEREA INTR-UN CARLIG,ERA O MARE BUCURIE,APLAUZE,URALE,URARI DE BINE,S.A.
DACA ATI OBSERVAT,ANUL TRECUT,CAND S-A ,,POPULAT''DIN NOU BISTRITA CU PUIET,APA VENEA CU SPUME,CUM VENEA MOLDOVA,CAND EXISTAU AVARII LA EXPL.MIN.FD.MOLD,IAR STERILUL ERA EVACUAT IN RAUL MOLDOVA.CINE ARE IMAGINILE DE ANUL TRECUT POATE CONFIRMA.CATI DIN CEI CE CUNOSC ADEVARUL,AU CURAJUL SA CONSUME PESTE DIN ASTFEL DE APE?
INTREBARE,INTREBATOARE ANTI-SOMN:
PROIECTUL PILOT,DE MONITORIZARE A BAZINULUI HIDROGRAFIC AL RAULUI BISTRITA,IN PARTENERIAT CU FIRMA OLANDEZA-ARCADIS,MAI ESTE FUNCTIONAL SI ASTAZI?BINEINTELES CA DIN AFACERE NU PUTEA LIPSI MIN.AGRIC.APELOR SI PADURILOR,FIIND VORBA DE UN POT DE 2 MIL.GULDENI.SPERAM,CA FIRMA TRAFIGURA GOLD,NU ARE NICI UN AMESTEC IN AFACERE![DACA TOT VENI VORBA DE AUR].ALTE RELATII EXTREM DE INTERESANTE DESPRE ACEA ZONA CAT SI DESPRE MINERIT,,PRIVATIZARI",OFERTE,INVESTITORI-INTENTII 2007,S-AR PUTEA OBTINE DE LA MINBUCOVINA SAU DIN PARADISURILE FISCALE,UNDE LA RUBRICA DEPUNERI,FIGUREAZA NUME ARHI-CUNOSCUTE.
CAT DESPRE PROIECTUL-PILOT,BINEINTELES CA NU PUTEAU LIPSI COMUNELE:CARLIBABA,CIOCANESTI, CANDRENI,D. ARINI,SARU DORNEI,ETC.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei