Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2011 - Anul XVI, nr. 193 (4791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei femei acuzate că au înşelat 25 de persoane cu peste 2,4 milioane de euro, trimise în judecată

Miercuri, 17 August 2011 (17:20:44)

Trei femei acuzate că au înşelat 25 de persoane cu peste 2,4 milioane de euro promiţând că le ajută să cumpere la preţuri avantajoase imobile de la două societăţi din Eforie Nord şi Eforie Sud au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţie.

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa le-au deferit justiţiei pe Ioana Ungureanu, recidivistă, pe care o acuză de înşelăciune şi uz de fals în formă continuată, pe Emilia Moldoveanu, pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi pe Stela Bardaş, pentru înşelăciune în formă continuată, se arată într-un comunicat de miercuri al DNA.

Procurorii arată, în rechizitoriul transmis instanţei, că în perioada 2007 - august 2008, "acţionând după un plan infracţional elaborat în mod detaliat", Ioana Ungureanu a indus în eroare 25 de persoane, cărora, personal sau prin intermediari, "le-a prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că are posibilitatea de a le facilita achiziţionarea, la preţuri extrem de avantajoase, de active din patrimoniile societăţilor Carmen Silva 2000 Eforie Sud şi THR Marea Neagră Eforie Nord".

Ioana Ungureanu a primit astfel sume mari de bani cu titlu de avans pentru cumpărarea imobilelor respective, fapte prin care părţile vătămate au fost păgubite, în total, cu 2.411.500 de euro şi 10.000 de dolari.

Aceasta le-a dat persoanelor înşelate înscrisuri falsificate, respectiv procese-verbale de negociere directă pretins încheiate între Carmen Silva 2000 Eforie Sud şi THR Marea Neagră Eforie Nord şi cumpărători, precum şi chitanţe prin care se atesta încasarea sumelor de bani remise cu titlu de avans pentru achiziţionarea de active din patrimoniile celor două societăţi, mai notează procurorii anticorupţie în documentul citat.

Toate aceste documente au fost făcute în fals de Emilia Moldoveanu, care şi-a atribuit în mod fraudulos o altă identitate, recomandându-se consilier juridic al societăţii Carmen Silva 2000 Eforie Sud.

Procurorii precizează că Moldoveanu a contribuit astfel la inducerea şi menţinerea în eroare a celor 25 de persoane înşelate, cărora, personal, pe parcursul convorbirilor telefonice purtate, "le-a confirmat împrejurarea mincinoasă" că are posibilitatea de a facilita achiziţionarea, la preţuri extrem de avantajoase, de active din patrimoniul firmei Carmen Silva 2000 Eforie Sud.

Astfel, Emilia Moldoveanu a falsificat înscrisuri oficiale, respectiv încheieri de intabulare pentru clădiri aflate în patrimoniul celor două societăţi, acte care au fost remise persoanelor păgubite prin intermediul Ioanei Ungureanu.

Totodată, potrivit procurorilor, în perioada mai - august 2008, Stela Bardaş a contribuit la inducerea şi menţinerea în eroare a unora dintre persoanele înşelate, "prin aceea că şi-a atribuit în mod fraudulos o altă identitate". Aceasta s-a recomandat ca fiind director al societăţii THR Marea Neagră Eforie Sud şi a susţinut, pe parcursul convorbirilor telefonice purtate cu aceste persoane, că ar putea să înlesnească achiziţionarea, la preţuri extrem de avantajoase, de active din patrimoniul firmei.

Procurorii au mai stabilit că, în cursul anului 2007, "în contextul unui plan infracţional separat", Ioana Ungureanu a indus în eroare şase persoane, cărora le-a spus că poate să le ajute la închirierea de locuinţe din fondul locativ al Regiei Autonome "Exploatarea Domeniului Public şi Privat" RAEDPP Constanţa sau ANL. Ea le-a spus că are relaţii apropiate cu un pretins funcţionar din regia autonomă sau din Primăria Municipiului Constanţa.

Ioana Ungureanu a primit de la părţile vătămate sume de bani cuprinse între 5.000 şi 21.000 de euro, producând o pagubă totală de 91.000 de euro.

Procurorii precizează că Ioana Ungureanu le-a dat persoanelor înşelate înscrisuri falsificate, respectiv contracte de închiriere pretins încheiate între acestea şi RAEDPP Constanţa sau ANL. Aceste înscrisuri au fost falsificate de Emilia Moldoveanu, care a aplicat ştampile cu numere de înregistrare false.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Constanţa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei femei acuzate că au înşelat 25 de persoane cu peste 2,4 milioane de euro, trimise în judecată.
 Vizualizări articol: 750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei femei acuzate că au înşelat 25 de persoane cu peste 2,4 milioane de euro, trimise în judecată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei