Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2011 - Anul XVI, nr. 193 (4791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reacţie

Bălan: „Ponta nu a înţeles că suntem adversari politici şi nu duşmani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că liderul PSD, Victor Ponta, nu a înţeles că democrat-liberalii şi social-democraţii sunt adversari politici şi nu duşmani.

Afirmaţiile lui Ioan Bălan au fost făcute după ce Victor Ponta a declarat luni că USL îşi doreşte extrem de mult să câştige alegerile în judeţul Suceava, spunând că aici lupta politică este importantă deoarece se dă împotriva „ciocoiului portocaliu”. De asemenea, Ponta s-a declarat revoltat de faptul că slujba de la Mănăstirea Putna de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ar fi fost întreruptă la un moment dat „pentru o reclamă politică cu Gheorghe Flutur”.

În replică la acuzaţiile aduse de Victor Ponta, deputatul Ioan Bălan a spus că liderul PSD se comportă exact cum vor democrat-liberalii.

 

Bălan: Marea supărare a lui Victor Ponta vine din altă parte

„El ne face jocul nouă, în sensul că la Putna s-a văzut comportamentul nostru, al celor de la PD-L, şi pe de altă parte comportamentul celor de la USL. Ei reclamă faptul programul <Pelerin în Bucovina> nu ar fi avut succes, în sensul că oamenii oricum veneau la Putna la aceste sărbători. Este o realitate acest lucru, dar anul acesta s-a observat că au venit în număr mult mai mare. Însă marea supărare a lui Victor Ponta vine din altă parte”, a declarat Ioan Bălan.

El a explicat că, de câteva zile, situaţia politică din judeţul Suceava este analizată de USL la nivel naţional, în baza informaţiilor primite de la liderii suceveni ai Uniunii. Deputatul PD-L a precizat că liderii suceveni ai USL transmit la centru că, în baza unor sondaje proprii, actualul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, ar avea aproximativ 30% în sondaje şi că „scade pe zi ce trece”.

„La Suceava nu s-a făcut un sondaj de opinie profesionist. S-a sondat în câteva localităţi, iar Gheorghe Flutur are 54% în sondajele USL. Ei i-au îmbătat cu apă rece pe cei de la Bucureşti, care au venit încrezători la sărbătoarea de la Putna, crezând că noi vom fi eventual fugăriţi cu cartofi pe acolo şi că oamenii vor sta în genunchi şi vor cere prin rugăciuni să vină USL la putere. Lucrurile nu au stat aşa. Mai mult, false au fost şi declaraţiile potrivit cărora Gheorghe Flutur şi reprezentanţii PD-L au fost huiduiţi. Românii prezenţi la Putna s-au comportat aşa cum se comportă creştinii într-o zi de sărbătoare, s-au aplecat asupra celor bisericeşti, şi nu asupra politicii. Dacă unii înţeleg să vină în campanie electorală chiar şi în momentele sacre ale bucovinenilor, este problema lor. Cei de la PSD au venit într-o zi în care bucovinenii merg la biserică, se roagă, iar ei au găsi de cuviinţă să înjure, să ameninţe, să spună că vor umple puşcăriile cu noi. Eu nu cred că  românii aşteaptă mesaje de genul acesta de USL”, a declarat Bălan.

 

Bălan consideră că liderii USL au fost înfuriaţi de succesul programului „Pelerin în Bucovina”

El consideră că liderii PSD au fost înfuriaţi de faptul că programul turistic „Pelerin în Bucovina” s-a bucurat de succes, dar şi de faptul că oamenii îi mulţumeau lui Gheorghe Flutur pentru modul în care s-a implicat în rezolvarea problemelor din localităţile judeţului.

Deputatul PD-L a mai precizat că îi înţelege pe liderii USL atunci când aceştia spun că vor să obţină un scor electoral bun la Suceava, însă a precizat că aceştia ar trebui să ştie că atât Gheorghe Flutur, cât şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, şi-au făcut treaba în funcţiile pe care le ocupă.

De asemenea, Ioan Bălan a arătat că Victor Ponta foloseşte un limbaj suburban, care nu este demn de o persoană care vrea să fie premier.

„Are un vocabular care aproape nu îi este permis unui preşedinte de partid, care se vrea cândva premier, eventual preşedintele al ţării, care trebuie să apere democraţia. Nu în ultimul rând, să ne aducem aminte ce se întâmpla în perioada guvernării Năstase şi de modul în care se comportau ei cu ziariştii care veneau cu întrebări mai îndrăzneţe şi cam care erau repercusiunile. Eu cred că lucrurile nu trebuie să meargă în acest sens”, a mai spus Bălan.

 

Onofrei: Victor Ponta avea o imagine despre Suceava şi aici a găsit altceva

La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat că Victor Ponta avea, la Bucureşti, o anumită imagine despre judeţul Suceava, iar când a venit aici a găsit altceva decât i-a fost spus.

Onofrei a spus că Victor Ponta a avut un şoc atunci când a văzut că cele peste 25.000 de persoane venite la Putna nu le-au dat social-democraţilor importanţa la care se aşteptau aceştia. El a mai arătat că, din punctul său de vedere, USL funcţionează ca o maşină cu saboţii stricaţi.

„De la formare, USL nu a crescut deloc, ci a încetinit viteza. Iar cei doi saboţi, Victor Ponta şi Crin Antonescu, nu fac altceva decât să scoată fum şi ţipete”, a spus senatorul PD-L.

El a adăugat că Victor Ponta are un defect profesional, procuror fiind, atunci când acuză în mod continuu. Onofrei a spus că un procuror care activează într-un sistem democratic trebuie să aducă cel puţin câteva dovezi minime atunci când acuză pe cineva.

„Dumnealui nu are de a face nici cu democraţia şi nici cu statul de drept. Eu cred că oamenii îşi dau seama de asemenea lucruri, pentru că dacă ne gândim puţin, nu Traian Băsescu sau Emil Boc au inventat ţarcurile pentru presă, ci Adrian Năstase. Şi nici aparatura antitero folosită atunci când venea la Suceava Adrian Năstase, de parcă fiecare cetăţean ar fi fost un potenţial Bin Laden. Iar acum, nu am auzit ca în timpul guvernării PD-L şi pe perioada mandatului lui Traian Băsescu să fi fost cineva arestat pe stradă”, a mai spus Onofrei.

El a mai precizat că Victor Ponta spune că trebuie să-i scape pe suceveni de Gheorghe Flutur, însă nu i-a întrebat niciodată pe locuitorii judeţului dacă îşi doresc acest lucru.

„Am spus despre Victor Ponta că e băiat tânăr şi destupat la minte şi că poate să proiecteze un alt fel de PSD. Şi ajungem la ceva la care nu credeam că voi ajunge în viaţa mea, şi anume să-i regret pe Adrian Năstase şi Ion Iliescu. Asta când mă gândesc cu groază la ce fel de societate, de organizare şi de guvernare ne propune domnul Victor Ponta”, a încheiat Orest Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan: „Ponta nu a înţeles că suntem adversari politici şi nu duşmani”.
 Vizualizări articol: 3725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Bălan: „Ponta nu a înţeles că suntem adversari politici şi nu duşmani”3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(17 aug 2011, 11:02:29
C-o vehemenţă tragicomică spumată-n colţu’ gurii
E atacat PDL’ul des , ... foarte des,din ce în ce mai des
Da’ când la vot ?! punem pe seama ,,dictaturii ’’
Şi reiese că ,,stânga’’-i comunistă ( şi rea) , binenţeles

Când n-are subiecte (de ce să se agaţe) băsescianul
Interpretează grotesc întâmplări banale
Atunci îşi dă proba prostiei .. ,, politicianul ’’
Reuşind cu brio’n cancanuri şi/sau prin pictoriale

Orb să fii ( sau cumplit de prost) să nu vezi
Că ,,lumea’’ care nu se schimbă se scufundă
Deocamdată ai ghinion,române,da’ poate te reîncarnezi
În altă ,,dimensiune’’laughing unde normalitatea abundă
2.   Pentru un fraier... trimis de
(17 aug 2011, 11:16:26
bai fraiere(ABC....,sau cum te-oi numi tu),vreau sa citesc un articol fara sa-ti vad comentariul tau...comenteaza strict la articol,daca te duce capul;dar banuiesc ca inca inveti abecedarul,asta spune si numele tau...
ca esti anti-pdl sau anti-usl nu ma intereseaza,dar vreau sa dispari din peisaj...uite,vezi ca in Ungaria era cineva care ingropa oameni,te intereseaza???sau poti pleca in Congo fara a te mai intoarce vreodata,doar cu piciorele inainte eventual...
spre sa nu mai aud de tine niciodata...cocalarule...
2.1  RE: Pentru un fraier... trimis de
(17 aug 2011, 11:31:00
unu' la mână : de ameninţări mi-e plin podu' şi 2 ( la mână ) : defineşte ,,cocalar'' !
3.   Pentru DAN75 trimis de
(17 aug 2011, 11:40:36
DAN75

Pacat ca sunteti exclusivist, ca doar ABCDAR nu este rau intentionat. Aduce ceva inedit si diversitate.
Trebuie sa apreciem ca are preocupari inofensive – cui ii place citeste, cui nu, trece mai departe.
Tine de normalitate sa citim toate vulgaritatile, obscenitatile si limbajul suburban!?.
Si asa cei carora le sunt destinate interventiile noastre, nu-si arunca ochii pe ele.

4.   Tot pentru...abc-pleaca trimis de
(17 aug 2011, 11:49:19
probabil ca inca nu stii nici sa citesti...mai citeste odata cu atentie sau sa-ti explice cineva...unde vezi tu amenintare??sugestie,poate;dar iti cer prea mult,poate...
potrivit dex,cocalar inseamna smecher de cartier,tigan de cea mai joasa speta...te recunosti cumva???
am vazut ca iti plac expresiile de cartier:"unu-doi la mana"..ori te definesti prin cocalar,ori iti place spaga...
vorba cuiva,poate nu esti rau intentionat,dar invata sa comentezi strict la articol..nu te mai uita la Antena 3,caci numai acolo orice s-ar intampla cine e vinovat??basescu,pdl...cat despre diversitate,nu e;caci sunt aceleasi aberatii in fiecare comentariu de a-l tau...
5.   * trimis de
(17 aug 2011, 12:01:59
Într-o vorbă bună poţi găsi o mângâiere
Dintr-o vorbă acidă ai mari şanse la un coşmar
Să ajuţi pe cineva poate fi o plăcere
Mai ales dacă să te ajuţi pe tine n-ai habar

Un vers poate fi un muzeu al timpurilor frumoase
Poate fi o aducere aminte ( sau o uitare )
SCRIU (acum) fiindcă prea mult viaţa-mi falsificase
Gravitaţia realităţii şi realitatea din abecedare

Locuim împreună dar în realităţi diferite
Unii trăiesc visând alţii visează că trăiesc
Îs sătul de simulare , îs sătul de zile tocite
Nu mă pot ajuta (poate cu alţii să reuşesc )
5.1  RE: * trimis de
(17 aug 2011, 13:20:44
cata dreptate ai domnule.....! S-au adunat in toate partidele, ca la " Legiunea straina"...si asteapta lumea sa-i voteze...! oare cate voturi vor aduce la un loc Juravle, Ungureanu, Zorojan, Ionescu, Prodan, etc...! Sunt ff curios...! Se clatina..fest sistemul...!! Si mai este o nelamurire...! valea siretului a fost predata prin pactul" Bejinariu-balan"...fostului PSD...Daca acum patru ani ...l-a adus pe Druc ...la camera, anul acesta-l aduce axa Flutur-Balan-Lungu ...pe Nelson Mandela ??? ( Oferta facuta de fostul premier al Africii de Sud, de origine Romana- Peterr Botta- D-lui basescu pe...mess... Cu conditia ca funerariile, masa si...dansul...sa aiba loc la catdrama nemanturii din...Suceava)!!!!!!!!!!!!!!!!
6.   Nesimttire trimis de
(17 aug 2011, 12:13:21
...nici pe mine acest USL nu ma convinge dar aceasta gasca nesimtita de DERBEDEI in frunte cu onofrei si flutur sunt tot mai greu de suportat...
6.1  RE: Nesimttire trimis de
(17 aug 2011, 13:13:41
DE ACORD CU TINE,DAR LISTA DE NESIMTITI ESTE MAI LUNGA,CHIAR SI NUMAI LA NIVEL DE JUDET.
7.   Pelerin in Bucovina...! trimis de
(17 aug 2011, 13:14:38
Ne asteapta un dezastru fratilor,,,,! Indiferent ca este flutur, Ponta, antonescu&co.... nu sunt in stare de nimic...
In afara de clenciuri politice...nimic altceva...!
Societatea romaneasca trebuie sa vina cu ceva precis...simplu si...concret, oameni capabili, neindoctrinati politic...! Trebuie starpita zicala..." la vremuri noi...tot noi"!.Mai mult Societatea civila trebuie sa se implice intr-un proiect proiect de lege care la viitoarea revizuire a constitutiei sa mentioenze...precis...: indiferent de demnitatea publica...nu mai mult de 2 mandate....! Numai asa se va [putea sigura prosperitatea...ptr ca altfel.....cadeam in extrema....inpuscatului..." ales pe viata...frate...! cat despre USL...la nivel de judet sunt pe nicaieri...Aceleasi figuri de...vesnic infranti si frustrati...de 20 de ani...care in afara de...resuccitare...zau de mai stiu cevas...! Apel catre PSD : regenerati partidul...si toti cei care au avut o...infrangere semnificativa.....sa va lase...! Sunt enorm de multi oamenii capabili care pot face ceva ptr tara asta!!!
8.   Forza trimis de
(17 aug 2011, 13:35:36
Singurii capabili sa faca ceva in tara sunt tot cei care conduc acum tara.
9.   Re.cocacola trimis de
(17 aug 2011, 14:43:21
Mai baiete,tu esti de-a lor si cred ca o duci bine daca vrei sa ramai tot cu ei....Chiar nu vreti sa vedeti tupeul si incompetenta celor ce s-au inverzit de portocalii ce erau?Prosteala pe fata si coruptia care a ajuns la cel mai inalt nivel nu vrei s-o vezi?
10.   Comentariu trimis de
(17 aug 2011, 14:56:53
beizadelele portocalii sa taca in puii mei, nici nu merita sa vorbeasca pentru cate au facut in tara asta, vai de capul nostru...is ca o ciuma...
11.   Nu conteaza trimis de
(17 aug 2011, 18:40:11
Nu conteaza cine e la guvernare, ca e USL, ca e PDL, sa mearga mai bine in tara, pentru fiecare, ca in fond fiecare se gandeste in primul rand la el, si mai putin la cel de langa.

Actualii guvernanti care stiu ce se intampla exact si exact ce a dus la actuala situatie politica, cu alti cativa lideri noi, nebagati in seama... cred eu ca ar putea imbunatati situatia si ar duce-o spre o directie, un inceput de rezolvare a situatiei critice in care se afla tara noastra.

12.   Asa e... trimis de
(17 aug 2011, 22:58:53
adversari da,dusmani ......sunt... comunitatea,electoratul ,cel pe care-l prostiti de 20 ani incoace si care inca, nu pricepe, sau unii sunt"convinsi" sa priceapa...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei