Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2011 - Anul XVI, nr. 193 (4791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely:Boc a acceptat propunerea UDMR pentru Ministerul Sănătăţii şi o va transmite preşedintelui

Miercuri, 17 August 2011 (18:05:31)

Premierul Emil Boc a acceptat propunerea UDMR pentru noul ministru al Sănătăţii şi va transmite în scurt timp preşedintelui nominalizarea lui Ritli Ladislau, a declarat miercuri agenţiei MEDIAFAX vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely.

"Primul ministru Emil Boc a acceptat propunerea UDMR pentru portofoliul Ministerului Sănătăţii, o va transmite preşedintelui Traian Băsăescu şi în cel mai scurt timp va avea loc, probabil, şi învestirea noului ministru", a spus Borbely.

El a precizat că noul statut al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, de instituţie coordonată de Ministerul Sănătăţii, va fi reglementat ulterior de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă.

Premierul Boc i-a mulţumit în şedinţa de miercuri a Guvernului ministrului demisionar Cseke Attila pentru munca depusă la minister.

Ritli Ladislau va depune jurământul la Palatul Cotroceni cel mai probabil miercuri seară, potrivit unor surse politice.

UDMR a anunţat, miercuri, că l-a propus pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, precizând că împreună cu PDL s-a ajuns la un consens, respectiv ca CNAS să fie "coordonată" de Ministerul Sănătăţii.

Uniunea Democrată Maghiară din România îi mulţumeşte încă o dată lui Cseke Attila pentru efortul şi munca depusă ca ministru şi are convingerea că reformele iniţiate de acesta în sistemul sanitar vor fi continuate.

UDMR precizează că Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative. S-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în anul 1973 ca şef de promoţie.

Medicul Ritli Ladislau a declarat că "dacă preşedintele României a acceptat nominalizarea" sa, acceptă şi el oferta, menţionând că va continua proiectele începute de predecesorul său, Cseke Attila.

"Deseară (miercuri seară - n.r.) trebuie să ajung la Bucureşti în legătură cu preluarea ministerului şi, evident, dacă preşedintele României a acceptat nominalizarea mea, accept şi eu oferta de a exercita această funcţie. Despre raporturile dintre minister şi Casa Asigurărilor de Sănătate ştiu doar că aceasta urmează să fie coordonată de către minister, dar nu cunosc alte detalii decât că probabil această coordonare se va face la nivelul unui secretar de stat din minister", a spus Ritli Ladislau.

El a menţionat că va continua proiectele începute de predecesorul său, Cseke Attila, urmând să acorde atenţie specială pentru descentralizarea sistemului.

"Consider că trecerea spitalelor în grija comunităţilor locale a fost un lucru bun şi comunităţile trebuie încurajate să se ocupe de spitale, pentru că ele ştiu cel mai bine ce nevoi există la nivel local", a spus Ritli.

Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor.

Ritli Ladislau este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.

Agenţia de presă MEDIAFAX a anunţat încă din 8 august că Ritli Ladislau ar putea fi nominalizat de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, după demisia lui Cseke Attila. Ritli Ladislau a fost propus pentru conducerea Ministerului Sănătăţii de către organizaţia Bihor a UDMR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely:Boc a acceptat propunerea UDMR pentru Ministerul Sănătăţii şi o va transmite preşedintelui.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely:Boc a acceptat propunerea UDMR pentru Ministerul Sănătăţii şi o va transmite preşedintelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei